joi, 14 martie 2013

HC DUNAREA


Read more!

Doar o iubire port în suflet
Pe cerul meu e doar o stea
Ce-mi este lacrimă și zâmbet:
E Dunărea, echipa mea!

Noi n-avem sponsor Jolidonul
N-avem nici banii lui Oltchim,
Nici Stelei nu i-am luat patronul
Si nici pe Barca n-o iubim!

Iubim numai echipa noastră
O floare-n sportul brăilean
O perlă scumpă, alb-albastră
Mai valoroasă an de an.

Și-n meciuri care par ușoare
Dar mai ales când lupta-i grea
Le-ncurajam, cu mic, cu mare:
Hai fetelor, hai Dunărea!

Doar dragostea care ne leagă
Ne-aduce-n sală, lângă ea;
Și vrem s-o știe lumea-ntreagă:
Iubirea noastră-i Dunărea!

Doar o iubire port în suflet
Pe cerul meu e doar o stea
Ce-mi este lacrimă și zâmbet:
E Dunărea, echipa mea!


Jucatoarele de la HC Dunarea au reintrat la antrenamente


Read more!
In Liga Nationala de Handbal Feminin este pauza pana pe data de 4 aprilie, insa jucatoarele de la HC Dunarea Braila au avut liber doar cateva zile, miercuri reintrand la antrenamente.
Fara Cristi Preda, care este plecat, in cantonament, la Sf. Gheorghe cu echipa de tineret a Romaniei, fara Gabriela Perianu, Mirela Nichita si Alina Horjea care au fost convocate de selectionerul Gheorghe Tadici la Trofeul Carpati dar si fara pivotul Irina Shutska care a fost de asemenea convocata la nationala Ucrainiei, brailencele vor fi in aceste zile sub comanda secundului Viorel Alexandru. De asemenea va lipsi in aceasta perioada si Diana Axinte care a fost convocata la echipa nationala de junioare, care va avea de jucat in perioada 22-24 martie, turneul de calificare la CE de junioare.
Pentru aceasta perioada de pauza, clubul brailean va organiza cateva meciuri de pregatire in compania celor de la CSM Ploiesti, in zilele de 22 si 23 martie.
Urmatoarea partida a celor de la HC Dunarea Braila va avea loc pe teren propriu, in data de 4 aprilie, cand va intalni echipa CSM Bucuresti, intr-un meci care conteaza pentru etapa a XVIII-a din cadrul Ligi Nationale de Handbal Feminin.

Trofeul Carpati a ajuns la cea de-a 46-a editie


Read more!

Maine, 15 martie, selectionerul Gheorghe Tadici va striga adunare, iar echipa nationala a Romaniei va intra in cantonament timp de 10 zile.
Selectionerul a convocat 31 de jucatoare care vor face parte din echipele nationale ale Romaniei (A si B) la Trofeul “Carpati”.
Federatia Romana organizeaza, in perioada 22 – 24.03.2013, cea de-a 46-a editie a Trofeului Carpati la senioare. Selectionerul urmareste intinerirea echipei nationale, imbunatatirea relatiilor de joc in noua formula si, bineinteles, victorii in dubla cu Slovacia, in luna iunie, partide ce conteaza pentru calificarea la Campionatul Mondial din Serbia, din decembrie 2013.

La Trofeul Carpati vor participa pe langa lotul A si B al Romaniei si selectionata Spaniei, care a ocupat locul patru la ultimul Campionat Mondial din Brazilia din 2011 si selectionata Germaniei, aflata si ea in plina reconstructie si care, in decembrie 2012, ne-a administrat un usturator 30-9, intr-o partida de verificare. Nationala B a Romaniei, va fi condusa de antrenorul Bogdan Burcea.

De la HC Dunarea Braila, selectionerul Gheorghe Tadici le-a convocat pentru Trofeul Carpati, pe Gabriela Perianu, Mirela Nichita si Alina Horjea.

Partidele vor fi transmise la DIGI TV dupa urmatorul program:

Vineri, 22.03
16:00 Germania- Spania
18:00 Romania A – Romania B
Sambata, 23..03
11:15 Romania B –Spania
13:15 Romania A – Germania
Duminica 24.03
11:00 Romania B – Germania
13:00 Romania A – Spania
Pentru acest test, selectionerii Gheorghe Tadici si Bogdan Burcea au convocat urmatoarele 30 de sportive: Portari: Tolnai (Uskudar), Nichita (HC Dunarea Braila), Smedescu (HCM Baia Mare), Muresan (HC Zalau), Dedu (Corona Brasov)
Extreme stanga: Dinescu (CSM Bucuresti), Dinca (“U” Jolidon Cluj), Hotea (Corona Brasov), Tanasie (HC Zalau)
Extreme dreapta: Cruceanu (CSM Bucuresti), Chiper (Corona Brasov), C. Gheorghe (HC Danubius Galati), Parvut (HCM Baia Mare)
Pivoti: Ratiu (Corona Brasov), Agrigoroaie (HCM Roman), Pintea (HC Zalau), Tatar (HCM Baia Mare)
Interi dreapta: Tacalie (Corona Brasov), Luca (CSM Ploiesti), Varga (HC Zalau), Geiger (HCM Baia Mare),
Centri: Babeanu (SCM Craiova), Oltean (HCM Baia Mare), Horjea (HC Dunarea Braila), Marin (HCM Roman)
Interi stanga: Buceschi (HCM Baia Mare), Cartas (“U” Jolidon Cluj), Gogorita (SCM Craiova), Perianu (HC Dunarea Braila), Mihalschi (CSM Bucuresti), Drutu (Corona Brasov).

Dunarea Braila pierde meciul de la Roman


Read more!
* HCM Roman – HC Dunarea Braila 25-21 (13-11) * Nu poti castiga un meci daca ai 11 faze de atac si nu inscrii decat odata, asa cum a facut-o Ada Moldovan *
Duminica, 10 martie, HC Dunarea Braila a facut deplasarea la Roman acolo unde a intalnit in etapa a XII-a echipa de pe locul 8, HCM Roman.
Brailencele au inceput cu greu partida de la Roman, inscriind primul gol abia in minutul 8, fiind conduse pana atunci cu 2-0 in minutul 5 si 3-0 in minutul 7.
Cu toate ca au intrat cu greu in joc, brailencele au tras si au redus din handicap in minutul 16 tabela aratand 7-6. Au urmat apoi cateva minute bune in care brailencele nu au reusit sa fructifice, timp de 6 minute reusind sa marcheze doar un gol, in timp ce echipa din Roman marea diferenta, 10-7 in minutul 22.
Cu toate ca au incercat sa revina pe finalul primei reprize, elevele lui Cristi Preda au intrat cu un handicap de 2 goluri la vestiare, scorul dupa 30 de minute de joc fiind de 13-11.
Nici in cea de-a doua repriza evolutia brailencelor nu a stralucit, inscriind un singur gol in primele 5 minute de joc, in timp ce gazdele marcau la fiecare faza, 16-12 in minutul 35. Au urmat 7 minute in care echipele au mers din pozitional in pozitional, inscriind fiecare echipa pe faza de atac, 18-15 minutul 42.
Cu 13 minute inainte de fluierul final, Dunarea Braila s-a apropiat de adversare la doar 2 goluri, sperand la victorie, 19-17 minutul 47, insa au urmat 9 minute in care au incasat 5 goluri, inscriind doar trei si HCM Roman s-a distanta la 4 goluri, 24-20 in minutul 56.
Pana la finalul partidei, echipele nu au mai inscris decat cate un gol de fiecare, tabela aratand dupa 60 de minute de joc, 25-21.
Dupa aceasta partida, HC Dunarea ramane pe locul 5 cu 15 puncte, in timp ce HCM Roman trece peste “nisipurile miscatoare” ale retrogradarii si urca pe pozitia a VII-a.
Marcatoare: HC Dunarea: Horjea (11 – 4 din 7 m), Brot (4 – 1 din 7 m), Perianu (3), Shutska (2), Moldovan (1). HCM Roman: Marin (6 goluri – 3 din 7 m), Garipova (5 – toate din 7 m), Stoleru (4), Horobet (3), Genkova (3), Goran (3), Agrigoroaei (1).
Rezultatele etapei a XVII-a
HCM Baia Mare – HC Zalau 24:17(8:9)
CSM Ploiesti – Corona Brasov 25:23(13:12)
HCM Roman – HC Dunarea Braila 25:21(13:11)
CSM Bucuresti – U Jolidon Cluj 36:32(18:17)

sâmbătă, 9 martie 2013

Cristi Preda, secund pe banca nationalei de tineret. Baban este bucuros de ascensiunea fostului secund al sau.


Read more!
*Antrenorul de la HC Dunarea Braila va fi secundul lui Popa Sevisteanu la echipa nationala de tineret *

Federatia Romana de Handbal i-a oferit postul de secund la Nationala de Tineret, antrenorului de la HC Dunarea Braila. 
Cel mai tanar antrenor din Liga Nationala de Handbal Feminin, Cristian Preda, a fost felicitat de prieteni, dar si de colaboratori.
 Plecat de curand de pe banca echipei brailene, fostul antrenor de la Braila, Ioan Baban, a tinut sa-si felicite fostul secund, declarand faptul ca in cativa ani, Preda poate fi chiar selectionerul Romaniei.
“Felicitari, Cristi Preda, pentru aceasta reusita. Este o mare speranta a handbalului romanesc si cred ca e cazul unei schimbari de generatie si la antrenori. Trebuie sa le acordam o sansa si celor tineri, iar Cristi este unul dintre antrenorii cu mari sanse la postul de selectioner in urmatorii ani. Ma bucur ca am avut “mana buna” si de aceasta data. De-a lungul anilor am crescut jucatoare si am format antrenori. Toti secunzii mei din tara si din strainatate au fost promovati la loturile nationale de junioare, tineret sau senioare, ca Buceschi, Maior Pasca, Radulescu iar acum Cristi are sansa de a se afirma si el. Il felicit pe Cristi, dar si pe cele trei jucatoare de la Dunarea Braila care au fost convocate la lotul national, inseamna ca am muncit cum trebuie in prima parte a campionatului. Felicitari, Dunarea Braila!”, a declarat Ioan Baban.
De asemena, Ioan Baban nu a exclus ca pe viitor sa mai colaboreze cu clubul brailean si poate chiar o revenire pe banca HC Dunarea Braila. 
Primele meciuri ale lui Cristi Preda, pe banca echipei nationale de Tineret au loc in perioada 21-24.03.2013, cand echipa Romaniei va intalni echipa din Norvegia.

joi, 7 martie 2013

Nichita, Perianu si Horjea au fost convocate la Nationala, pentru Trofeul Carpati


Read more!
* Irina Shutska a fost si ea convocata la lotul national al Ucrainiei *
Dupa etapa cu numarul XVII, in Liga Nationala de Handbal Feminin urmeaza o pauza de aproximativ trei saptamani in aceasta perioada reunindu-se lotul national pentru competitia Trofeul Carpati.
Nationala Romaniei are programata reunirea in 15 martie, iar stagiul de 10 de zile se va incheia cu meciurile din cadrul Trofeului Carpati. Antrenorul Gheorghe Tadici continua procesul de verificare a cat mai multe jucatoare, astfel ca va alinia doua loturi ale Romaniei la Trofeul Carpati, A si B.
HC Dunarea Braila are trei jucatoare la lotul national, Mirela Nichita, Gabriela Perianu si Alina Horjea. De asemenea si pivotul Irina Shutska a fost convocata la nationala Ucrainiei.
Pe langa loturile A si B ale Romaniei, la Trofeul Carpati vor mai participa si echipele Germaniei si Spaniei.  Turneul se va desfasura la Craiova.
Lotul largit al Romaniei pentru Trofeul Carpati:
Portari: Tolnai (Uskudar), Nichita (Braila), Smedescu (Baia Mare), Muresan (Zalau), Dedu (Brasov)
Extreme stanga: Dinescu (CSM Bucuresti), Dinca (Cluj), Hotea (Brasov), Tanasie (Zalau)
Extreme dreapta: Cruceanu (CSM Bucuresti), Chiper (Brasov), C. Gheorghe (Galati), Parvut (Baia Mare)
Pivoti: Ratiu (Brasov), Agrigoroaie (Roman), Pintea (Zalau), Tatar (Baia Mare)
Interi dreapta: Tacalie (Brasov), Luca (CSM Ploiesti), Varga (Zalau), Geiger (Baia Mare),
Centri: Babeanu (Craiova), Oltean (Baia Mare), Horjea (Braila), Marin (Roman)
Interi stanga: Buceschi (Baia Mare), Cartas (Cluj), Gogorita (Craiova), Perianu (Braila), Mihalschi (CSM Bucuresti), Drutu (Brasov)

Cristina Nastase si Simona Stancu le arbitreaza pe brailence la Roman


Read more!

* HCM Roman – HC Dunarea Braila se joaca duminica de la orele 11.00 *
Etapa cu numarul XVII din cadrul Ligii Nationale de Handbal feminin va fi deschisa maine, de partida dintre HCM Baia Mare si HC Zalau. Cele doua echipe se lupta pentru ocuparea locului 2 in clasament. Daca HCM Baia Mare vine dupa infrangerea suferita la Braila, HC Zalau vine dupa victoria de pe teren propriu, in fata “lanternei rosii”, HC Danubius Galati. Pentru al doilea meci consecutiv, HC Zalau este obligata sa joace fara Gheorghe Tadici pe banca, acesta fiind suspendat pentru trei etape. Partida de miercuri va fi transmisa in direct de Digisport 2 si va fi arbitrata de cuplul Geogescu/Moldoveanu din Constanta.
Tot in aceasta etapa, CSM Bucuresti primeste vizita vicecampioanei U Jolidon Cluj, care are nevoie de victorie pentru a se mentine in lupta pentru un loc pe podium. Cu mari surprize in acest retur, CSM Ploiesti e ca si salvata de la retrogradare, dar o victorie in fata Coronei Brasov ar fi de bun augur pentru fetele lui Simona Gogarla.
Pentru brailence urmeaza deplasarea la Roman, acolo unde intalnesc echipa din localitate. Meciul dintre HC Dunarea Braila si HCM Roman are loc, duminica, 10 martie cu incepere de la orele 11.00, in Sala Polivalenta din Roman. Partida va fi arbitrata de cuplul Cristina Nastase din Bucuresti si Simona Stancu din Buzau. In tur, echipa braileana a castigat in fata adversarelor din Roman cu scorul de 29-21 (13-9).
Ultima partida din aceasta etapa se va desfasuta pe data de 27 martie cand CSM Craiova primeste vizita campioanelor de la Oltchim Ramnicu Valcea.
Programul etapei a XVII-a
In 06.03
HCM Baia Mare – HC Zalau
In 10.03
CSM Bucuresti – Univ. Jolidon Cluj
HCM Roman – HC Dunarea Braila
CSM Ploiesti – ASC Corona 2010 Brasov
In 27.03
SCM Craiova – Oltchim Rm.Valcea
Clasamentul Ligii Nationale de Handbal Feminin:
1. Oltchim Rm.Valcea 28 pct
2. HCM Baia Mare 22 pct
3. Univ. Jolidon Cluj 18 pct
4. HC Zalau 16 pct
5. HC Dunarea Braila 15 pct
6. ASC Corona 2010 Brasov 13 pct
7. CSM Bucuresti 12 pct
8. HCM Roman 11 pct
9. SCM Craiova 11 pct
10. CSM Ploiesti 9 pct
11. HC Danubius Galati 5 pct

duminică, 3 martie 2013

Ioan Baban a demisionat. Cristi Preda noua speranta a Dunarii Braila


Read more!
Dupa "regia" de la Galati, antrenorul Ioan Baban a ales sa-si dea demisia, el declarand faptul ca nu doreste ca numele sau sa-i fie terfelit.
In etapa XV din cadrul Ligii Nationale de Handbal Feminin, HC Dunarea Braila a jucat derby-ul local cu HC Danubius Galati. Dupa 8 ani de zile, HC Dunarea a pierdut rusinos, pentru al doilea an consecutiv, in fata lanternei rosii, anul trecut fiind Craiova, iar anul asta fiind Galatiul. 
Dupa acea partida, antrenorul Ioan Baban a decis sa se retraga de la conducerea clubului brailea, acesta declarand pentru handbalvolei: "Motivul a fost «regia» de la meciul cu Galaţi. Mi-am făcut un nume în handbalul românesc şi nu permit să-mi fie terfelit numele. Pentru mine, Brăila a fost o experienţă de viaţă ultilă, plăcută. După 10 ani în Vest am petrecut 2 ani frumoşi şi în Est".