joi, 15 noiembrie 2012

La multi ani capitanului nostru

* A cucerit titlul de golgheter in liga nationala de handbal * A castigat aurul la Cupa Mondiala din Danemarca, iar de ani buni coordoneaza jocul echipei HC Dunarea Braila *

A inceput sa joace handbal de la 11 ani sub indrumarea profesoarei Doina Ene. La putin timp, echipa respectiva a fost preluata de Radu Georgescu, antrenorul care a dat de-a lungul timpului handbalului romanesc mari campioane.
"Dupa ce am facut primul antrenament m-am dus repede acasa si am spus ca vreau sa ajung mare handbalista. Tatal meu a facut handbal si a fost foarte incantat sa auda de asta", isi aduce aminte Ada Moldovan.
A fost promovata de profesorul Radu Georgescu la o grupa mai mare de varsta. "In clasa a cincea m-am transferat cu scoala la Liceul cu Program Sportiv. A fost un pas important pentru cariera mea. Chiar daca era mai mica decat colegele mele de echipa mi-a prins foarte bine acest lucru pentru ca m-am ambitionat pana am ajuns sa joc in echipa de baza. Atunci cand lucrezi la antrenamente cu jucatoare mai mari de varsta poti crerste mai repede in valoare pentru ca acumulezi infomatiile mult mai repede".
Performante notabile
Cea mai mare performanta a Adei Moldovan ca junioara a fost cucerirea medaliei de bronz la Campionatul National de la Zalau.
"La acel turneu am fost forate aproape de a lua aurul national, dar pana la urma ne-am multumit si cu locul al treilea. Sa fii pe podium la o competitie inseamna foarte mult pentru orice sportiv. La acel turneu final am fost contactata de antrenorul Popa Savistean de la echipa din Sebes si mi-a propus un contract pe doi ani. Am acceptat pe loc. La terminarea contractului am plecat la HCM Roman unde am stat patru ani", povesteste Ada Moldovan.
Recunoaste ca la Roman a cunoscut cu adevarat ce inseamna marea performanta. "In 2007 am jucat in semifinalele Cupei Challenge. A fost prima mare performanta a mea. Un an mai tarziu am obtinut cu echipa Romaniei medalia de bronz la Campionatul Mondial Universitar. In 2009 mi-am trecut in palmares medalia aur la Cupa Mondiala din Danemarca, bronz in Campionatul National si locul opt in cadrul Campionatului Mondial din China", recunoaste.
Peste 700 de goluri
Primul titlu de golgheter al Adei Moldovan a fost cucerit in anul 2008 cu 230 de goluri. Au urmat alte doua titluri de cea mai buna marcatoare, in 2009 si 2010, cu cate 231 si 246 de goluri inscrise.
"Dupa patru ani petrecuti la Roman m-am transferat la Dunarea Braila unde joc deja de ani buni de zile. Am jucat in cupele europene si am luat deja doua titluri de golgheter pentru aceasta echipa. Am primit din partea specialistilor trofeul pentru cea mai buna sportiva in anul 2009, premiu care ma onoreaza", adauga Ada.
Despre Dunarea Braila
Suntem un grup unit si ma simt bine. Sper sa aducem bucurii fanilor nostri si in continuare. Campionatul de liga nationala este foarte puternic si echilibrat. Visez sa joc o finala de cupa europeana asa cum a reusit prietena mea, Valentin Elisei. Am un palmares solid, dar imi doresc sa joc un meci cu trofeul pe masa si la echipa mea de club.