vineri, 9 noiembrie 2012

HC Dunarea s-a calificat in runda a III-a din Cupa EHF

* HC Dunarea Braila a debutat cu dreptul in competitia europeana * HC Dunarea Braila –WHC Biseri 33-15 (9-15)
In acest sfarsit de saptamana, brailenii au putut urmari primele partide ale HC Dunarii In Cupa EHF. Cu un adversar mult mai slab, echipa antrenata de Ioan Baban a trecut fara emotii in urmatoarea runda. HC Dunarea a avut ca prim adversar In EHF, tanara echipa din Muntenegru, WHC Biseri.
Calificarea s-a jucat inca de sambata cand Dunarea Braila a incheiat jocul cu un avans de 25 de goluri, tabela aratand dupa 60 de minute 39-14 pentru gazde. Daca partida de sambata a fost perfecta din punct de vedere tactic, duminica jucatoarele de la HC Dunarea a oferit publicului un adevarat spectacol.
Atac, aparare, pozitional, faza a doua sau contraatac, totul a mers bine. Cireasa de pe tort de la cea de-a doua partida a fost portarul Dobre, care a lasat poarta goala si a ajutat echipa in atac. Dornica sa inscrie, Pitzu Dobre a facut senzatie si a fost la un pas sa marcheze din 7m.
Publicul brailean a intalnit o echipa a Dunarii dornica de victorie si asta s-a vazut in special pe tabela de marcaj. Adversarele echipei brailene, mai tinere si fara experienta nu au putut tine piep apararii brailene, aparare la care mezina Perianu a fost maestra.

Daca in primul meci, jucatoarele de la WHC Biseri au reusit sa inscrie abia in minutul 11, in cea de-a doua partida acestea au marcat Inca de la primul atac.
Chiar daca calificarea se jucase inca de sambata, elevele lui Ioan Baban au tratat cu seriozitate si partida de duminica, conducand, cum era de asteptat, pe tot parcursul meciului.
In partida de sambata, cu toate ca aveau un avantaj mare, HC Dunarea nu s-a lasat, iar in afara de Nicoleta Esanu, care nu a fost bagata pe teren, si Andreea Barbos care s-a accidentat, fiecare jucatoare de la HC Dunarea a inscris cel putin un gol, dar apararea mai dura a muntenegrencelor a facut ca HC Dunarea sa piarda sambata doua jucatoare de baza, Andreea Barbos si Bojana Agatunovic, fiind accidentate.
Sandra Kolakovic, antrenorul de la WHC Biseri, a recunoscut ca HC Dunarea a fost o nuca mult prea tare pentru echipa tanara pe care o conduce, simtand gustul amar al infrangerii inca de sambata.
“Vreau sa felicit echipa adversa si sa le urez succes In continuare. Pentru jucatoarele mele a fost o experienta placuta cu toate ca am fost invinse si asta poate fi o lectie pentru partidele viitoare. Multumim organizatorilor pentru gazduire si pentru modul in care am fost tratati si multa bafta Dunarii In campionat si In Cupa EHF”, a declarat antrenorul de la WHC Biseri, Sandra Kolakovic.
La randul sau, Ioan Baban a precizat faptul ca echipa pe care a infruntat-o in acest sfarsit de saptamana are un viitor frumos, si a tinut sa le multumesca fetelor sale pentru spectacolul pe care l-au facut astazi. “Pentru noi a fost un examen important de care am trecut cu bine. Am venit dupa o infrangere dura, de la Baia Mare, si aveam nevoie sa castigam aceste partide pentru a ne ridica moralul dar si pentru a pregati meciurile urmatoare. Ne asteapta o perioada aglomerata cu cinci meciuri in doar doua saptamani si jumatate. Le urez succes celor de la Biseri in campionat si mi-ar face mare placere sa ne mai intalnim”, a declarat Ioan Baban dupa cele doua partide din EHF.
HC Dunarea Braila trece cu bine primul test din Cupa EHF, urmand sa aiba ca adversar in runda a III-a echipa Kuban Krasnodar. Meciurile contra echipei rusesti se vor disputa in perioada 10-11 noiembrie urmand ca returul sa se dispute o saptamana mai tarziu in 17-18 noiembrie.
Urmatoarea partida a HC Dunarii Braila din Liga Natioana va avea loc pe teren propriu, sambata 27 octombrie cu Incepere de la orele 11.00, unde Intalneste HCM Roman.
Marcatori:
HC Dunarea Braila: Adina Brot 9, Ada Moldovan 8, Andreea Adespii 3, Iryna Shutska 3, Alina Horjea 2, Gabriela Perianu 2, Sandra Kuridza 2, Raluca Irimia 2, Liliana Craciun 2.
WHC Biseri: Perazic Sladjana 7, Rakocevic Sandra 2, Recevic Iva 2, Mugosa Dijana 2, Kaludjerovic Marija 1, Vukcevic Olivera 1.
URL: http://www.infobraila.ro/?p=38805