vineri, 9 noiembrie 2012

HC Dunarea pleaca vineri spre Rusia

* Echipa antrenata de Ioan Baban intalneste “tancul rusesc”  HC “Kuban” Krasnodar *
Vineri dimineata, HC Dunarea Braila face deplasarea in Rusia, unde intalneste in etapa a III-a din Cupa EHF echipa HC “Kuban” Krasnodar. Partida dintre cele doua echipe are loc duminica, 11 noiembrie cu incepere de la 16.30 ora Romaniei.
In momentul de fata “Kuban” Krasnodar ocupa locul 5 in clasametul din Rusia, avand trei victorii si un egal din cele noua meciuri disputate pana acum, in timp ce fete noastre au urcat din nou pe podium, dupa ultima victorie de pe teren propriu, ocupand locul trei si avand cinci victorii din cele sapte meciuri disputate pana acum.
Partida care va avea loc in sala Sporturilor “Olymp” din Krasnodar va fi arbitrata de cuplul din Serbia Marko Boricic si Dejan Markovic iar delegatul din partea EHF va fi bulgarul Andrey Andreev.
Adversarele fetelor noastre vin dupa doua infrangeri la limita chiar pe teren propriu. Acestea au pierdut saptamana trecuta in fata celor de la SK Luch Moscow, echipa care ocupa locul sapte in clasamentul din Rusia iar marti au pierdut in fata castigatoarelor de anul trecut a cupei EHF, Lada Togliatti. Cu toate ca au moralul la pamant, rusoaicele nu se vor lasa usor in partida contra elevelor lui Ioan Baban, dar speram ca fetele noastre sa fie intr-o forma de zile mari care sa le ajute sa iasa invingatoare din marele meci.
Chiar daca intalnesc “tancul rusesc”, antrenorul de la HC Dunarea spera ca echipa pe care o conduce sa faca o faza frumoasa si sa intoarca victorioasa. “Plecam intr-o deplasare grea. Intalnim o echipa puternica, cu o linie de noua metri foarte buna. Este o echipa cu foarte multe jucatoare care au o experienta competitiva internationala foarte mare. De asemenea au si doua, trei elemente de valoare mai tinere dar cu un viitor mare”, a declarat Ioan Baban.
Condusa de selectionerul Rusiei, “Kuban” Krasnodar are o linie de noua metri puternica, cu jucatoare foarte inalte si experimentate. “Linia de 9 metri este una putenica, Marina Lambevska este o jucatoare cu mari state de servicii in handbalul european. Au un inter stang de 1.90 care a jucat la Podravka si a jucat in nationala Macedoniei. De asemenea mai e si Tatiana Dronina o jucatoare cu mare experienta, ambidextra pe extrema. Mai au un inter drept bun, de 1.87, Anna Punko, jucatoare de mana stanga, care a evoluat mai bine de doi ani in Spania. Si in poarta stau foarte bine, avand aportul poratului nationalei Ucrainiei, Natalia Parkhomenko dar si pe tanara Ecaterina Varankina. O mare speranta a handbalului rusesc, Ekaterina Ilina care normal joaca in centru, dar care ne poate pune probleme fiindca poate juca pe orice post. Au un lot mare de 23 de jucatoare, 5 portari si 18 jucatoare de camp, practic au cate trei oameni pe post cam de aceasi valoare. Intalnim o echipa puternica dar asta nu insemana ca ne resemnam. Nu mergem ca mielul la taiere. Mergem sa ne batem si daca o sa avem apararea agresiva de la meciul cu Corona Brasov vom iesi cu siguranta invingatori,” a incheiat Ioan Baban.
Returul se va juca o saptamana mai tarziu, sambata 17 noiembrie atunci cand HC Dunarea Braila primeste vizita celor de la Kuban Krasnodar.
Componenta celor doua echipe:
HC Dunarea Braila: Dobre Gabriela, Voicu Elena, Mirela Nichita, Andreea Adespii, Sandra Kuridza, Raluca Irimia, Andreea Barbos, Iriyna Shutska, Alina Horjea, Liliana Craciun, Adina Brot, Nicoleta Esanu, Ada Moldovan, Bojana Agatunovic, Gabriela Perianu.
HC “Kuban “ Krasnodar: Artamonova Oxana, Chernomurova Anastasia, Dronina Tatiana, Gafonova Maria, Ganichkina Yuliya, Gorodilova Daria, Gushchina Kristina, Ilina Ekaterina, Komarchuk Elena, Krasko Viktoriya, Kudryashova Anastasia, Lambevska Marina, Leshchenko Ksenia, Mikhaylyuta Irina, Ordina Yana, Parkhomenko Natalya, Punko Anna, Samarskaya Victoria, Smirnova Irina, Smirnova Svetlana, Tsivka Olesya, Varankina Ekaterina, Zhukova Anastasia.
URL: http://www.infobraila.ro/?p=40239