vineri, 9 noiembrie 2012

Traditia continua: Dunarea invinge Galatiul in derby-ul orgoliilor


* HC Dunarea Braila – HC Danubius Galati 23-18 (12-8)
Sambata, 22 septembrie, Sala Polivalenta Danubius a gazduit derby-ul orgoliilor dintre HC Dunarea Braila si HC Danubius Galati, meci care conta pentru etapa a IV-a din Liga Nationala de handbal feminin.
HC Dunarea a tras inca din primele minute sa se impuna pe teren propriu si sa continuie traditia acestui derby. Elevele lui Ioan Baban au condus pe tot parcursul partidei, o echipa a Galatiului dornica de victorie dar fara prea multe sanse.
Dupa ce in minutul 3, tabela de marcaj arata 1-1, singurul rezultat de egalitate din aceasta partida, Alina Horjea a adus in avantaj Dunarea Braila insciind in primele 8 minute, doua goluri din pozitional si doua din 7 metri, in timp ce galatencele au reusit sa invinga portarul Brailei, o singura data, tabela de marcaj aratand 5-2 in minutul 8.
Gabriela Dobre a blocat poarta si a reusit sa porneasca doua contraatacuri consecutive, Alina Horjea fructificand de fiecare data (7-3 minutul 12). Galatencele au profitat de apararea slaba a gazdelor si au reusit in urmatoarele 3 minute sa invinga portarul Brailei, scorul ajungand la 7-5 in minutul 15. Elevele lui ioan Baban si-au revenit rapid si Gabriela Perianu, Alina Horjea si Ada Moldovan au fructificat la fiecare pozitional (10-7 minutul 23). In ultimele 10 minute ambele echipe au ratat mult dar scorul era favorabil pentru HC Dunarea, tabela aratand la pauza 12-8 pentru gazde.
In cea de-a doua repriza, fetele de pe banca Galatiului incurajau echipa la fiecare faza, de partea cealalta, antrenorul Ioan Baban isi mustra elevele pentru greselile din aparare. Diferenta de 4 goluri s-a mentinut pana in minutul 40 cand in urma unui time out, brailencele si-au revenit si au dus diferenta la 6 goluri, aceasta fiind cea mai mare de pe parcurul partidei. Daca in  prima repriza jocul cu pivotul nu a mers, Raluca Irimia a reusit doua goluri de pe linia de 6 metri a galatencelor, ducand scorul la 21-15 in minutul 50. Dorinta de castig a galatencelor s-a vazut in ultimele minute, elevele Alexandrinei Soare fortand apararea primind doua eliminari consecutive. HC Dunarea nu a reusit sa inscrie decat un gol in superioritate, in timp ce galatencele se jucau pe linia de 9 metri a apararii gazdelor, Elena Voicu fiind singura care nu a permis ca mingea sa intre in poarta. (21-17 minutul 54, 22-17 minutul 57).  Pe ultima suta de metri, Ada Moldovan a inchis tabela marcand ultimul gol pentru gazde, si astfel partida se termina ca si in ultimii ani cu victoria brailencelor, 23-18 minutul 60.
Marcatori : Horjea 11, Moldovan 4, Perianu 2, Irimia 2, Brot 2, Adespii 1, Agatunovic 1.
URL: http://www.infobraila.ro/?p=36263