vineri, 9 noiembrie 2012

Un prim pas spre Europa!

* HC Dunarea – WHC Biseri 39-14 (18-6) *
Astazi, in fata a aproape 800 de spectatori, HC Dunarea Braila a inceput cu dreptul, drumul lung si greu in Cupa EHF. Brailencele au avut un adversar care se anunta ceva mai puternic, o parte din lotul lui Biseri fiind la echipa de tineret a Muntenegrului, tara care anul acesta, la Londra, a ajuns vicecampioana olimpica, dar care a intalnit astazi o echipa a Dunarii perfecta.
Atac, aparare, pozitional, faza a doua sau contraatac, totul a mers bine. Publicul brailean a intalnit astazi o echipa a Dunarii dornica de victorie si asta s-a vazut in special pe tabela de marcaj. Pe intreg parcursul meciului, fetele antrenate de Ioan Baban si Cristi Preda, au condus detasat. Adversarele dunarii, mai tinere si fara experienta nu au putut tine piep apararii brailene, aparare la care mezina Perianu a fost maestra. Evolutia meciului a fost una spectaculoasa, WHC Biseri inscriind primul punct in minutul 11 cand HC Dunarea marcase deja 8 goluri. De aici si pana la finalul primei reprize a inscris fiecare jucatoare pe care Ioan Baban o arunca in lupta, in timp ce tinerele muntenegrence aveau o misiune dificila, cei trei portari ai dunarii fiind azi in forma maxima, si astfel dupa 30 de minute de joc, tabela arata un scor lejer de 18-6 pentru Dunarea Braila.
Cu toate ca aveau un avantaj mare, echipa antrenata de Ioan Baban nu s-a lasat, iar in afara de Nicoleta Esanu, care nu a fost bagata pe teren, si Andreea Barbos care s-a accidentat, fiecare jucatoare de la HC Dunarea a inscris cel putin un gol. Repriza a doua a mers la fel de bine ca si prima, dar apararea mai dura a muntenegrencelor a facut ca HC Dunarea sa piarda astazi doua jucatoare de baza, Andreea Barbos si Bojana Agatunovic, fiind accidentate.
Antrenorul echipei din Muntenegru a tinut sa felicite echipa adversa, si sa recunoasca ca echipa pe care o conduce e inca la inceput de drum, iar HC Dunarea a fost o nuca mult prea tare pentru ele. “Vreau sa felicit echipa adversa dar totodata sa-mi felicit si jucatoarele. S-a vazut clar in acest meci faptul ca Dunarea este mai presus de noi si ca stapanesc mult mai bine meciul. Jucatoarele noastre sunt tinere si in momentul de fata sunt in formare, nu au decat 17-18 ani. Este cea mai frumoasa experienta pe care ele o pot avea la o varsta asa de mica. In momentul de fata noi de bucuram de fiecare meci si incercam sa ne perfectionam prin experienta pe care o castigam de la fiecare partida. Speram ca pe viitor sa devenim una din echipele bune din Muntenegru, sau sa dam nationalei noastre jucatoare de calitate si de ce nu peste ani de zile sa fim mai bune decat echipele romanesti”, a declarat Kolakovic Sandra, antrenorul de la WHC Biseri.
La randul sau, antrenorul Dunarii Braila, Ioan Baban a tinut si el sa felicita daruita jucatoarelor din echipa adversa. “Vreau sa felicit si eu echipa adversa, pentru ceea ce au dat astazi pe teren. Mi s-au parut putin obosite dupa drum. Noi le-am vizionat la jocul din Campionatul Mondial de tineret si acolo chiar au facut o faza buna. Pentru noi a fost un joc bun in vederea examenelor pe care urmeaza sa le avem atat in Liga Nationala cat si in EHF. Imi pare rau ca ni s-au accidentat niste fete, si chiar jucatoare de baza”, a conchis Ioan Baban dupa prima partida, din aceste sezon, a Dunarii Braila in cupa EHF.
Zi de sarbatoare in sala Danubius, nu numai datorita rezultatului, ci si faptului ca a fost ziua de nastere a Sandrei Kuridza, interul drept de la HC Dunarea, fiind felicitata de suporteri si de oficiali. Vicepresedintele Consiliului Judetean, Florin Mija i-a oferit tinerei jucatoare un buchet mare de flori, iar profesorul Ioan Baban i-a daruit acesteia o minge de handbal din portelan. Tanara Sandra le-a multumit atat suporterilor cat si antrenorului si oficialilor braileni, prin evolutia spectaculoasa pe care a avut-o in aceasta partida, fiind marcatoarea a 6 goluri.
Maine, incepand cu orele 11.00, sala Polivalenta Danubius gazduieste cea de-a doua partida din Cupa EHF.
Evolutia scorului:4-0(min5), 8-0 (min10), 10-1 (min 15), 13-2 (min 20), 17-3 (min 25), 18-6(min 30), 24-7 (min 36), 26-8 (min 40), 29-10(min 45), 33-11 (min 50), 39-14(final).
Marcatoare:
HC Dunarea Braila: Adina Brot 8, Sandra Kuridza 6, Gabriela Perianu 5, Ada Moldovan 5, Alina Horjea 5, Andreea Adespii 4, Raluca Irimia 2, Iryna Shutska 2, Liliana Craciun 1, Bojana Agatunovic 1.
WHC Biseri: Perazic Sladjana 3, Rakocevic Sandra 3, Goranovic Andjela 3, Kaludjerovic Marija 2, Klikovac Bobana 1, Vukcevic Olivera 1, Ivanovic Andjela 1,
URL: http://www.infobraila.ro/?p=38730