vineri, 9 noiembrie 2012

Doua victorii pentru HC Dunarea in amicalurile cu Ploiestiul


Vineri si sambata, Sala Polivalenta Danubius din Braila a gazduit doua meciuri amicale intre echipa locala, HC Dunarea si CSM Ploiesti.
Daca in partida de vineri, HC Dunarea a beneficiat de aportul Alinei Horjea, care a marcat 11 goluri, sambata elevele lui Ioan Baban, in lipsa Alinei Horjea, si-au impartit golurile, cea mai buna marcatoare fiind Adina Brot.
Antrenorul principal de la HC Dunarea a rulat intreg lotul, cu exceptia celor trei jucatoare care au fost convocate la loturile nationale, Perianu, Nichita si Shutska. Daca pe postul lui Perianu s-a gasit inlocuitor, iar lipsa Nichitei nu s-a vazut, Gabriela Dobre aparand 5 lovituri de la 7m si blocand de asemenea poarta in faze de 1-1, pe linia de sase metri, lipsa Irynei Shutska s-a simtit, jocul Ralucai Irimia fiind unul mediocru.
In cea de-a doua partida s-a actionat foarte putin de la linia de 9m, Ada Moldovan fiind singura cu 5 reusite in timp ce Adespii si mai ales Sandra Kuridza s-au ferit sa arunce de la linia punctata, avand ambele doar cate 3 reusite. Si de data aceasta extremele au stralucit, Brot, Craciun, Agatunovic dar si evolutia tinerei Andreea Barbos au facut ca echipa sa reintre la conducere.
In ambele partide HC Dunarea Braila a fost condusa de echipa adversa, CSM Ploiesti conducand chiar si cu 7 goluri, dar dupa un time out bine venit, elevele lui Ioan Baban s-au repliat si au preluat conducerea. Cu toate ca ambele partide au fost castigate la doar un gol diferenta, meciurile au fost benefice pentru ambelor echipe, care urmeaza ca in staptamana urmatoare sa reia jocurile din Liga Nationala.
Pentru HC Dunarea urmeaza o perioada destul de aglomerata, jucand meciul din etapa a V-a care va avea loc pe meleaguri Maramuresene. HC Dunarea intalneste echipa cu o evolutie surprinzatoare in aceste inceput de sezon, HCM Baia Mare, care ocupa in momentul de fata locul 2 in clasament. Derby-ul dintre ocupantele locurilor doi si trei din actualul clasament va avea loc luni, 15 octombrie, in Sala Lascar Pana din Baia Mare, cu incepere de la orele 18.00, si va fi transmis de Digisport 2. Dupa meciul cu Baia Mare, HC Dunarea are dubla mansa, de acasa, din Cupa EHF, pe 20 si 21 octombrie, impotriva echipei din Munetenegru, Biseri, meciurile incepand cu orele 11.00.
Vineri: HC Dunarea – CSM Ploiesti 29-28 (14-16). Marcatoare: Horjea 11, Moldovan 4, Craciun  3, Irimia 3, Adespii 2, Agatunovic 2, Barbos 2, Kuridza 1, Esanu 1.
Sambata: HC Dunarea – CSM Ploiesti 27-26 (12-19). Marcatoare: Brot 6, Moldovan 5, Irimia 4, Adespii 3, Kuridza 3, Agatunovic 2, Craciun 2, Esanu 2.
URL: http://www.infobraila.ro/?p=37547