vineri, 9 noiembrie 2012

Derby-ul orgoliilor la Sala Polivalenta

* HC Dunarea intalneste rivala din orasul vecin, HC Danubius Galati in etapa a IV-a a Ligii Nationale *
Sambata, 22 septembrie, incepand cu orele 14.15, sala Polivalenta Danubius gazduieste meciul din etapa a IV-a a Ligii Nationale de handbal feminin in care echipa locala HC Dunarea Braila infrunta HC Danubius Galati.
Ca de fiecare data, fetele de la Dunarea Braila lupta pentru respectarea traditiei si vor sa pastreze toate punctele la Braila. Cu maxima seriozitate si cu dorinta de castig, antrenorul si echipa trateaza acest meci ca pe un adevarat derby chiar daca in acest moment HC Danubius Galati ocupa ultimul loc in Liga Nationala, avand 3 infrangeri din tot atatea meciuri.
Anul trecut Ioan Baban a simtit pentru prima oara ce inseamna acest meci, si a tinut ca alaturi de echipa sa umileasca Galatiul chiar la ei acasa.
Chiar daca clubul galatean si-a schimbat denumirea si a avut ceva probleme financiare, Alexandrina Soare a avut o echipa noua cu care s-a prezentat la startul Ligii Nationale si asta s-a vazut in special la rezultate. Cu opt jucatoare noi, Danubius Galati se lupta in acest an pentru mentinerea echipei in Liga Nationala, dar asta nu inseamna ca nu vor lupta in meciul contra Brailei.
“Urmeaza un meci foarte important, cu orgolii locale in care de-a lungul anilor Dunarea Braila a avut de castigat. Tratam acest meci cu maxima seriozitate, ne pregatim sa infruntam o echipa practic noua dar cu dorinta de castig. Am avut vizionari si antrenamente intense in aceasta saptamana si speram ca brailenii care sunt sigur ca vor umple sala Polivalenta sa plece multumiti de acolo”, a declarat antrenorul principal Ioan Baban.
Dupa aceasta partida, Liga Nationala de handbal feminin se intrerupe deoarece echipa Romaniei va participa la Trofeul Carpati de la Oradea. Dunarea Braila are trei reprezentante la acest turneu, Mirela Nichita si Gabriela Perianu facand parte din lotul B al nationalei Romaniei iar Irina Shutska a fost convocata la nationala Ucrainei, tara care de asemenea va participa la acest turneu.
In ceea ce priveste meciurile din EHF, antrenorul Ioan Baban a declarat faptul ca in momentul de fata nu se stie nicio data exacta. “Nu stim nimic momentan. Nu stiu daca vom juca ambele partide aici, sau acolo sau daca se va juca un meci aici si unul acolo. Urmeaza o perioada aglomerata pentru noi, avem meciurile din Cupa EHF dar si deplasarea la Baia Mare, dar pana atunci avem meciul cu Galatiul, si ne pregatim pentru el”, a conchis Ioan Baban.
Derby-ul local dintre HC Dunarea Braila si HC Danubius Galati va fi arbitrat de cuplu de arbitri Marza/Nedelea din Cluj, si va fi transmis de postul Digisport 1.
Programul etapei a IV-a
22.09  HC Dunarea Braila – HC Danubius Galati
Duminica, 23.09.2012
Oltchim Rm.Valcea – CSM Bucuresti
SCM Craiova – HCM Roman
Univ. Jolidon Cluj – HCM Baia Mare
HC Zalau – CSM Ploiesti
URL: http://www.infobraila.ro/?p=36135