vineri, 9 noiembrie 2012

Multumim Mirela!

* HC Dunarea Braila – SCM Craiova 22-19 (10-10) *
HC Dunarea Braila a disputat, luni, 5 noiembrie ultimul meci din acest an din Liga Nationala de Handbal Feminin. Astfel, echipa antrenata de Ioan Baban a intalnit gruparea din Oltenia, SCM Craiova, intr-o partida care conta pentru etapa a VIII-a din cadrul Ligii Nationale de Handbal Feminin. Faptul ca fetele de la HC Dunarea veneau dupa o infrangere usturatoare si neasteptata, din capitala, s-a vazut in jocul acestora, care nu a stralucit dar care dupa 60 de minute a adus cele doua puncte mult dorite.
Daca suporterii braileni se asteptau ca meciul sa fie la discretia elevelor lui Ioan Baban, SCM Craiova s-a dovedit a fi un adversar bun, cu o aparare dura si cu o dorinta mare de castig.
Inceputul de meci a fost unul echilibrat dar cu foarte multe greseli din partea brailencelor, insa echipele au mers cap la cap pana in minutul 20, cand, tot din greselile fetelor noastre, adversarele s-au desprins la doua goluri. Multumita paradelor portarului Mirela Nichita diferenta nu s-a marit iar datorita golurilor Adei Moldovan, HC Dunarea egaleaza in ultimul minut al partidei. Astfel dupa 30 de minute de joc, tabela arata un scor neasteptat de doar 10-10.
In cea de-a doua repriza, Ioan Baban a schimbat tehnica de aparare, si a trimis-o pe Nicoleta Esanu sa o tina om la om pe Babeanu. Cu toate astea primele 8 minute din repriza secunda a fost la fel de echilibrata, HC Dunarea desprinzandu-se abia in minutul 39 prin reusitele Andreei Adespii si a Adei Moldovan (15-13 minutul 42).
HC Dunarea putea sa se desprinda si la mai multe goluri insa contraatacurile, care alta data erau perfecte, astazi au lipsit cu desavarsire, iar din faza a doua cu greu se marca, in timp ce din pozitional se intra mereu la limita pasivului. Apararea oltencelor a dat batai de cap echipe brailene care cu siguranta nu se astepta la un meci atat de dificil.
Poarta a fost din nou punctul forte al clubului brailean, Mirela Nichita avand cea mai buna evolutie de cand este la HC Dunarea. Cu 19 interventii, portarul echipei brailene a fost cu desavarsire cel mai bun jucator de pe teren, blocand fiecare minge ce ataca poarta. Si de data aceasta, chiar daca evolutia fetelor antrenate de Ioan Baban nu a fost unul de laudat, paradele portarului ne-au mentinut in joc. Pana la fluierul de final, HC Dunarea a marit diferenta la 3 goluri si partida s-a incheiat cu scorul de 22-19 pentru brailence.
HC Dunarea Braila: Nichita (19 interventii)
Marcatoare: Horjea 10 goluri (3 din 7m), Moldovan 7, Brot 2, Adespii 1, Irimia 1, Agatunovic 1, Perianu 1
SCM Craiova: Barbu (13 interventii)
Marcatoare: Babeanu 8 goluri, Briscan 4 (1 din 7m), Mitran 3, Ilie 2, Gogorita 2
URL: http://www.infobraila.ro/?p=40050