luni, 5 noiembrie 2012

HC Dunarea castiga primele puncte din noul sezon


* Nationala de tineret – Dunarea Braila 22-31 (14-15) * Sandra Kuridsa si debutanta Diana Axinte au fost singurele care nu au inscris in aceasta partida *
Cu un inceput de meci destul de greu, HC Dunarea castiga prima partida din noul sezon dupa ce a fost condusa in primele 20 de minute. Prima faza din meci le-a prins pe brailence in aparare, dar zidul format la marginea semicercului, a fost spulberat de tinerele de la Nationala, care au inscris de trei ori consecutiv (3-0 min 4). Andreea Adespii obtine in minutul 5 o lovitura de la 7m, Gabriela Perianu marcand primul gol pentru Dunarea Braila. Nationala nu s-a lasat mai prejos si a dat replica la faza imediat urmatoare, marcand pentru 4-1 prin Cirjan. Inceputul greu l-a facut pe antrenorul principal de la HC Dunarea sa ceara time out inca din minutul 5.
Urmatoarele parade au apartinut Gabrielei Perianu care ataca poarta adversarelor, ratand o singura data, dar reducand din diferenta, 4-2 min 6, 4-3 min 7. In urmatoarele 6 minute HC Dunarea nu a mai marcat niciun gol, in timp ce Nationala de tineret inscrie de cinci ori, Safta fiind marcatoarea a patru dintre ele (9-3 min 13), aceasta fiind cea mai mare diferenta din prima partida.
Golghetera din anii trecuti de la HC Dunarea, Ada Moldovan, reduce din handicap inscriind 2 goluri importante, 9-5 min 14, moment in care antrenorul lotului Romaniei cere time out.
Timpul de odihna se pare ca a fost benefic echipei brailene, care a inscris 3 goluri fara sa primeasca vreunul (Shutska minutul 16, 9-6, Adespii minutul 17, 9-8, Agatunovic minutul 18, 9-8) si fetele antrenate de Ioan Baban si Cristi Preda, reintra in lupta pentru castigarea primelor puncte din noul sezon.
HC Dunarea egaleaza lotul de tineret abia in minutul 20 prin golul marcat de pivotul Shutska, ca un minut mai tarziu, tot ea sa aduca echipa braileana pentru prima data la conducere. Pana la finalul primei reprize, echipele au mers cap la cap, dar dupa 30 de minute de joc, echipa oaspete intra cu un gol avantaj la vestiare, 14-15.
In cea de-a doua repriza, HC Dunarea a aratat cu totul diferit, primul gol dupa fluierul de start fiind marcat de Horjea, in urma unui 7 m obtinut de Ada Moldovan. {n primele 10 minute din ce-a de-a doua repriza, lotul de tineret nu a putut inscrie decat doua goluri prin Safta, in timp ce HC Dunarea inscria atat din pozitional prin Horjea dar si din contraatac prin Brot, distantandu-se astfel la 6 goluri fata de gazde, 16-22 minutul 40. Istoria s-a repetat si in urmatoarele 10 minute, cand HC Dunarea a mai inscris prin Brot, Irimia, Moldova, Barbos, in timp ce lotul de tineret marca doar 2 goluri, 18-26 minutul 50, antrenorul nationalei vazandu-se nevoit sa ceara time-out.
Debutanta la echipa mare, Diana Axinte a avut si ea ocazia sa inscrie din 7m, dar a lovit bara, Irimia recuperand mingea si marcand. Pana la finalul meciului echipa braileana a mai inscris prin Barbos, Esanu si Craciun, scorul dupa 60 de minute fiind de 22-31.
Astfel, in primul meci din noul sezon, cu exceptia Sandrei Kuridsa si a debutantei Diana Axinte, toate jucatoarele de la HC Dunarea au inscris cel putin un gol.
Marcatoare: Adina Brot 6, Ada Moldovan 5, Gabriela Perianu 4, Iryna Shutska 4, Alina Horjea 3, Bojana Agatunovic 2, Raluca Irimia 2, Andreea Barbos 2, Nicoleta Esanu 1, Liliana Craciun 1, Andreea Adespii 1.
Urmatoarea partida a echipei brailene are loc luni, 10 septembrie, incepand cu orele 19.00, cand HC Dunarea intalneste pe teren propriu ASC Corona Brasov 2010.
URL: http://www.infobraila.ro/?p=35314