miercuri, 27 februarie 2013

De la anul este posibil sa nu mai existe derby la malul Dunarii

* Consiliul de Administratie al FRH a respins memorialul inintat de HC Danubius Galati *

Victoria din 23 februarie, in fata echipei HC Dunarea. poate fi ultima pentru echipa  galateana, cel putin pentru un an, in Liga Nationala. Clubul galatean HC Danubius a trimis memoriul la Federatia Romana de Handbal prin care contesta legalitatea transferurilor facute de SCM Craiova. Cu toate ca trebuia sa fie judecata de Comisia pentru Memorii,  membrii si-au declinat competenta si a trimis cazul spre analiza instantei supreme, Consiliul de Administratie al FRH. Clubul galatean a reclamat echipa SCM Craiova ca a folosit in Liga Nationala doua jucatoare: Carmen Amariei si Simina Vezentan, transferate neregulamentar in aceasta iarna.
In comunicatul dat publicitatii astazi de Federatia Romana de Handbal se arata: “Se respinge Memoriul inaintat de catre HC Danubius Galati, pentru nerespectarea art. 29.1. din Regulamentul de organizare si desfasurare a activitatilor handbalistice: impotriva dreptului de joc al sportivilor se pot face contestatii oricand, inainte de inceperea jocului; in pauza si dupa terminarea jocului, dar nu mai tarziu de 10 minute de la sfarsitul acestuia".
De asemenea Federatia Romana de Handbal a sanctionat SCM Craiova pentru lipsa de sinceritate si inducerea in eroare a comisiilor FR Handbal, cu penalizare 1500 lei, cf. art. 39 din Regulamentul Disciplinar.
Astfel, HC Danubius Galati ramane pe ultimul loc in clasament cu doar 5 puncte si cu sanse mici de a scapa de retrogradare, avand doar doua meciuri pana la finalul campionatului, pe teren propriu, cu HCM Roman si CSM Ploiesti, si patru deplasari dificile la Zalau, Brasov, Oltchim si Baia Mare.