joi, 21 februarie 2013

Meciul care conteaza! Derby-ul de la malul Dunarii se joaca duminica la Galati

* HC Danubius Galati – HC Dunarea Braila, duminica de la orele 11.00 *

Sala “Siderurgistul” din Galati, gazduieste duminica, 24 februarie, cu incepere de la orele 11.00, derby-ul de la malul Dunarii, dintre HC Dunarea Braila si HC Danubius Galati, meci care conteaza pentru etapa a XV-a. Cu toate ca nu mai exista grad de comparatie intre cele doua echipa, Danubius Galati fiind cu un picior in retrogradare, in timp ce HC Dunarea se afla in topul echipelor din Romania, partida dintre cele doua echipe ramane un derby al orgoliilor.
In partida din tur, elevele lui Ioan Baban s-au impus pe teren propriu si, HC Danubius Galati s-a recunoscut invinsa pentru al saptelea an consecutiv, scorul fiind de 23-18 (12-8).
Sezonul trecut, echipa Galatiului a fost umilita pe teren propriu de catre brailence. HC Dunarea a condus pe tot parcursul jocului, facand spectacol pe terenul gazdelor, care s-au lasat pagubase la un moment dat si care nu au mai putut sa tina pasul cu fetele noastre
Ca la fiecare partida dintre cele doua echipe, meciul nu se va tine numai pe teren, ci si in tribune, iar daca in ultimele etape, galeria Dunarii Braila nu si-a facut simtita prezenta in Sala Polivalenta, acestia vor face deplasarea la Galati si sunt pregatiti sa-i depaseasca pe suporterii galateni.
Partida dintre cele doua echipe va fi arbitrata de cuplul Blas-Gherghisor din Bucuresti.
In momentul de fata, HC Dunarea ocupa locul 6 in clasamentul Ligii Nationale de handbal feminin cu 13 puncte din 12 partide disputate, in timp ce adversara de duminica, HC Danubius Galati ocupa ultima pozitie cu doar 3 puncte.
Programul etapei a-XV-a – Duminica, 24.02.2013
In 23.02 CSM Bucuresti - Oltchim Rm.Valcea 12:30
HCM Roman - SCM Craiova 11:00
HCM Baia Mare - Univ. Jolidon Cluj 11:00
Danubius Galati - HC Dunarea Braila 11:00
In 22.02 CSM Ploiesti - HC Zalau 18:00