luni, 4 februarie 2013

HC Dunarea incheie turul in afara obiectivului

Daca anul trecut HC Dunarea Braila incheia turul in fruntea clasamentului, cu un singur egal si o singura infrangere, anul acesta echipa braileana a incheiat prima parte din Campionatul Ligii Nationale pe un “impresionant” loc 6.
Prima partida oficiala a brailencelor a avut loc pe teren propriu, acolo unde au intalnit echipa Corona Brasov. Meciul se anunta unul destul de greu, avand in vedere ca elevele Marianei Tarca venise dupa victoria impotriva vicecampioanelor de la “U” Jolidon Cluj. Gabriela Dobre a avut la acel meci 15 interventii dintre care 2 din 7 metri, brailencele obtinand prima victorie pe teren propriu, 30-26 (17-12).
Deplasarea de la Plopeni din urmatoarea etapa, anunta un meci usor, insa brailencele si-au facut singure partida grea. Cu Horjea si Perianu la jumatate din capacitate, HC Dunarea a castigat cu emotii al doilea meci, scorul fiind de 27-28 (14-13).
In cea de-a treia etapa a avut loc derby-ul orgoliilor, in care HC Dunarea a intalnit o noua echipa a Galatiului, si traditia a continuat, brailencele castigand meciul cu 23-18 (12-8).
Prima infrangere din campionat, a avut loc la 700 de km de Braila, in Baia Mare, acolo unde echipa braileana a etalat cea mai modesta aparare si cel mai slab atac, portarul Dobre fiind singura care a luptat pana in ultima secunda, 31-26.
Victoria de acasa cu HCM Roman, din etapa a VI-a, scor 29-21 (13-9), a urcat HC Dunarea Braila din nou pe podium ocupand pozitia a treia cu 8 puncte din cele cinci partide disputate. Etapa imediat urmatoare, HC Dunarea a facut o scurta vizita in capitala, pierzand meciul contra CSM-ului cu scorul de 27-22 (12-12). Repriza a doua a fost cea mai proasta, jucata vreodata de HC Dunarea, de cand este antrenata de Ioan Baban. HC Dunarea a jucat haotic in partea a doua a meciului iar rezultatul de pe tabela de marcaj este fidel desfasurarii de forte din teren.
Ultimul meci din 2012 a avut loc la Braila in compania echipei CSM Craiova. Daca suporterii braileni se asteptau ca meciul sa fie la discretia elevelor lui Ioan Baban, SCM Craiova s-a dovedit a fi un adversar bun, cu o aparare dura si cu o dorinta mare de castig, insa datorita celor 19 interventii ale Mirelei Nichita, HC Dunarea a castigat partida cu 22-19 (10-10).
Anul 2013 se pare ca nu le-a priit celor de la HC Dunarea, avand pana in momentul de fata trei infrangeri din trei meciuri disputate. Cu trei jucatoare accidentate, HC Dunarea a avut o evolutie slaba in primul meci din 2013, pierzand partida cu “U” Jolidon Cluj cu scorul de 33-27 (16-15). La trei zile mai tarziu, HC Dunarea a jucat pe terenul galacticelor, partida incheindu-se cu scorul de 30-22 (16-10).
Finalul turului i-a adus fata in fata pe Gheorghe Tadici si Ioan Baban, iar echipa braileana spera la o victorie in fata celor de la HC Zalau, insa deznodamantul a fost unul tragic, HC Dunarea prierzand meciul cu numarul cinci din turul campionatului, 20-24 (10-8).
Astfel dupa 10 partide disputate in turul acestui campionat, HC Dunarea Braila ocupa acum un banal loc 6, fiind in afara obiectivului, lucru care tensioneaza atat jucatoarele cat si antrenorii.