sâmbătă, 9 martie 2013

Cristi Preda, secund pe banca nationalei de tineret. Baban este bucuros de ascensiunea fostului secund al sau.

*Antrenorul de la HC Dunarea Braila va fi secundul lui Popa Sevisteanu la echipa nationala de tineret *

Federatia Romana de Handbal i-a oferit postul de secund la Nationala de Tineret, antrenorului de la HC Dunarea Braila. 
Cel mai tanar antrenor din Liga Nationala de Handbal Feminin, Cristian Preda, a fost felicitat de prieteni, dar si de colaboratori.
 Plecat de curand de pe banca echipei brailene, fostul antrenor de la Braila, Ioan Baban, a tinut sa-si felicite fostul secund, declarand faptul ca in cativa ani, Preda poate fi chiar selectionerul Romaniei.
“Felicitari, Cristi Preda, pentru aceasta reusita. Este o mare speranta a handbalului romanesc si cred ca e cazul unei schimbari de generatie si la antrenori. Trebuie sa le acordam o sansa si celor tineri, iar Cristi este unul dintre antrenorii cu mari sanse la postul de selectioner in urmatorii ani. Ma bucur ca am avut “mana buna” si de aceasta data. De-a lungul anilor am crescut jucatoare si am format antrenori. Toti secunzii mei din tara si din strainatate au fost promovati la loturile nationale de junioare, tineret sau senioare, ca Buceschi, Maior Pasca, Radulescu iar acum Cristi are sansa de a se afirma si el. Il felicit pe Cristi, dar si pe cele trei jucatoare de la Dunarea Braila care au fost convocate la lotul national, inseamna ca am muncit cum trebuie in prima parte a campionatului. Felicitari, Dunarea Braila!”, a declarat Ioan Baban.
De asemena, Ioan Baban nu a exclus ca pe viitor sa mai colaboreze cu clubul brailean si poate chiar o revenire pe banca HC Dunarea Braila. 
Primele meciuri ale lui Cristi Preda, pe banca echipei nationale de Tineret au loc in perioada 21-24.03.2013, cand echipa Romaniei va intalni echipa din Norvegia.