duminică, 3 martie 2013

Ioan Baban a demisionat. Cristi Preda noua speranta a Dunarii Braila

Dupa "regia" de la Galati, antrenorul Ioan Baban a ales sa-si dea demisia, el declarand faptul ca nu doreste ca numele sau sa-i fie terfelit.
In etapa XV din cadrul Ligii Nationale de Handbal Feminin, HC Dunarea Braila a jucat derby-ul local cu HC Danubius Galati. Dupa 8 ani de zile, HC Dunarea a pierdut rusinos, pentru al doilea an consecutiv, in fata lanternei rosii, anul trecut fiind Craiova, iar anul asta fiind Galatiul. 
Dupa acea partida, antrenorul Ioan Baban a decis sa se retraga de la conducerea clubului brailea, acesta declarand pentru handbalvolei: "Motivul a fost «regia» de la meciul cu Galaţi. Mi-am făcut un nume în handbalul românesc şi nu permit să-mi fie terfelit numele. Pentru mine, Brăila a fost o experienţă de viaţă ultilă, plăcută. După 10 ani în Vest am petrecut 2 ani frumoşi şi în Est".
Dupa ce presedintele clubului i-a acceptat demisia, Baban a luat drumul spre casa, spre Baia Mare, lasand echipa pe locul 6 in Clasament, dar totodata a tinut sa le multumeasca tuturor pentru cei doi ani de zile pe care i-a petrecut la Braila."Vreau să le mulţmulesc tuturor oamenilor, conducerii administrative, precum şi jucătoarelor, suporterilor şi prietenilor pe care i-am avut la Brăila. Un gând se îndreaptă şi către Cristi Preda (care a demisionat şi el, de asemenea) pentru colaborarea foarte bună avută, îi prevâd un viitor frumos în handbalul românesc. Plec de la Brăila mult mai bogat, port în «geanta» mea prietenia şi respectul multor oameni din Brăila”.
Cu toate ca a plecat cu fruntea sus de la Braila, Baban nu exclude o intoarcere in vara: „Niciodată să nu spui niciodată, poate va fi un «return». Mulţumesc Brăila!"
Cel care i-a fost ucenic emeritului Ioan Baban, si anume, Cristi Preda a preluat echipa si in derby-ul cu HCM Baia Mare a demonstrat ca se poate, castigand detasat in fata ocupantei locului 2. Astfel, Cristi Preda este cel mai tanar antrenor din Liga Nationala de Handbal Feminin, multi considerand ca aceasta mutare, este una de mare angajament atat pentru antrenori cat si pentru jucatoare. Cu Cristi Preda pe banca, HC Dunarea Braila a jucat altceva, iar rezultatele nu au incetat sa apara. 
Daca se va intoarce sau nu Baban la Braila ramane o enigma, dar nimeni nu s-a intrebat daca noul antrenor, Cristi Preda reuseste sa faca treaba buna, daca mai are sau nu Baban locul asigurat.