vineri, 9 noiembrie 2012

Victorie lejera pentru HC Dunarea

* HC Dunarea Braila – HCM Roman 29-21 (13-9)
Ultima partida din etapa a sasea a Ligii Nationale de handbal feminin s-a disputat sambata, 27 octombrie, la sala Polivalenta Danubius din Braila, acolo unde echipa locala, HC Dunarea Braila a avut o evolutie spectaculoasa impotriva echipei de pe locul 6, HCM Roman.
Cu toate ca veneau la Braila dupa o victorie importanta, chiar impotruva vicecampioanei, “U” Jolidon Cluj, HCM Roman nu a putut tine piept jucatoarelor antrenate de Ioan Baban si Cristi Preda si au cedat inca din primele minute de joc. Apararea, de asta data mai dura, de la inceputul partidei le-a permis echipei oaspete sa egaleze echipa braileana insa din 7 m, nu din pozitional. In minutul 7 extremele Brot si Agatunovic au marit diferenta si HC Dunarea conducea HCM Roman, cu 5-2.
O diferenta mare a fost si in poarta, unde Elena Voicu a aparat doua lovituri de la 7 m, iar Gabriela Dobre a blocat poarta la incercarile disperate ale oaspetilor de a inscrie. Diferenta de trei goluri s-a mentinut pana in minutul 22, cand brailencele recupereaza si Alina Horjea inscrie pe contraatac (9-5), ca doar 4 minute mai tarziu, aceeasi Horjea sa rateze un 7 m (10-7). Pana la finalul primei parti, Alina Horjea, Ada Moldovan si Adina Brot, au fructificat din fiecare faza, iar cu cateva secunde inainte de a se incheia prima repriza, Liliana Craciun mareste diferenta iar HC Dunarea intra la pauza cu un avantaj de 4 goluri (13-9). Diferenta de 4 goluri s-a mentinut si in cea de-a doua repriza insa pana in minutul 36, cand HC Dunarea a profitat din plin de cele doua eliminiari din echipa adversa. Ajutate de apararea de la semicerc dar si de poarta, jucatoarele de la HC Dunarea au inscris in urmatoarele 10 minute sase goluri importante ce aveau sa aduca victoria. Perianu, Shutska, Moldovan si Horjea prin trei reusite, au marit diferenta si HC Dunarea s-a distantat la 10 goluri de HCM Roman, 21-11 in minutul 43.
De aici si pana la final tot ce a mai contat a fost apararea care a permis fetelor antrenate de Ioan Baban sa plece pe contraatac, Horjea marcand de doua ori singura cu portarul si aducand un avantaj de 11 goluri pe tabela de marcaj, aceasta fiind si cea mai mare diferenta dintre cele doua echipe, 24-13 in minutul 47.
In ultimele 5 minute ale partidei, HC Dunarea nu a mai turat motoarele la maxim, ceea ce a permis echipei oaspete sa reduca din diferenta, 28-20 in minutul 59, ca ultimul gol sa apartina tot brailencelor, Andreea Adespii inchizand tabela cu scorul de 29-21 pentru HC Dunarea Braila.
Cu toate ca se anunta un meci greu, partida a fost la discretia elevelor lui Ioan Baban, care si-a felicitat fetele pentru cel mai bun joc a lor din acest campionat. “A fost un meci frumos. Le felicit pe fete pentru evolutie. Am avut cel mai bun joc al nostru de pana acum. Ma bucur de revenirea celor trei jucatoare care au fost accidentate. Era nevoie de Esanu in centru dar si de cele doua extreme, Barbos si Agatunovic. Acum urmeaza o partida grea in deplasare la Bucuresti, formatie care nu se lasa atat de usor, mai ales pe teren propriu. E o perioada aglomerata pentru noi. Am jucat azi acasa, jucam joi la Bucuresti, pe 5 noiembrie intalnim Craiova acasa, iar dupa facem deplasarea in Rusia pentru meciul cu Krasnodar. Speram sa trecem cu bine de aceasta perioada aglomerata”, a declarat Ioan Baban.
HC Dunarea Braila urca din nou pe podium si ocupa pozitia a treia cu 8 puncte din cele cinci partide disputate.
Marcatori:
HC Dunarea Braila:Horjea 11, Moldova 4, Brot 3, Perianu 3, Agatunovic 3, Shutska 2, Adespii 1, Kuridza 1, Esanu 1
HCM Roman: Marin 5, Horobet 3, Iubanu 3, Gherman 3, Garipova 2, Stoleru 2, Agrigoroaiei 2, Joldes 1.
Rezultatele etapei a VI-a
Corona Brasov – CSM Ploiesti 29-22
Oltchim Ramnicu Valcea – SCM Craiova 39-24
Universitatea Jolidon – CSM Bucuresti 28-26
HC Zalau – HCM Baia Mare 24-30
URL: http://www.infobraila.ro/?p=39303