vineri, 9 noiembrie 2012

Saptamana de foc pentru HC Dunarea


* Jucam pe teren minat *
Pentru HC Dunarea urmeaza o saptamana dificila, echipa braileana avand un meci greu in Liga Nationala impotriva ocupantei locului doi din actualul clasament, dar si meciurile din Cupa EHF.
Sala Sporturilor Lascar Pana, gazduieste, luni, 15 octombrie, incepand cu orele 18.00, meciul din etapa a V-a dintre HCM Baia Mare si HC Dunarea Braila. Partida dintre cele doua grupari se anunta a fi un adevarat derby avand in vedere ca cele doua echipe se lupta pentru a ocupa un loc cat mai sus in clasamentul final.
“A fost o pauza destul de lunga, dar noi am avut antrenamente zilnice si cele doua meciuri cu CSM Ploiesti ne-a ajutat sa ne mentinem in forma. Shutska, Perianu si Nichita au revenit de la lot si au intrat la antrenamente. Urmeaza o deplasare lunga si un meci destul de greu. Intalnim o echipa puternica cu un joc foarte bine legat si cu o aparare buna, dar sper ca experienta jucatoarelor mele sa se vada pe teren”, a declarat antrenorul principal Ioan Baban.
HC Dunarea face deplasarea la Baia Mare duminica, urmand ca luni sa se dueleze pe teren maramuresan contra unei echipe care a facut surpriza acestui inceput de campionat.
Pana in momentul de fata, HCM Baia mare a pierdut un singur meci sI acela impotriva vicecampioanei “U” Jolidon Cluj, in timp ce HC Dunarea Braila a castigat cele toate trei partide disputate pana acum. Calina si Belean sunt arbitri care vor “dirija” meciul de la Baia Mare.
*Dubla mansa din EHF, la Sala Polivalenta “Danubius”
Ultima participare a echipei brailene in Cupa EHF a fost dupa sezonul 2009-2010, cand echipa a terminat pe locul cinci in Liga Nationala. Atunci HC Dunarea Braila a trecut in turul al-IV-lea, eliminand Femina Vise (Belgia) si Ormi Loux Patras (Grecia) castigand toate meciurile. In optimi, echipa braileana a fost eliminata de Team Esbjerg.
Anul acesta, HC Dunarea Braila are sansa de a juca ambele meciuri din prima etapa a Cupei EHF, la Braila. Astfel, sambata si duminica, incepand cu orele 11.00, sala polivalenta Danubius gazduieste partidele din Cupa EHF dintre HC Dunarea Braila si WHC Biseri. Avand in vedere ca meciurile se disputa pe teren propriu si elevele lui Ioan Baban sunt mult mai experimentate in comparatie cu tinerele de la echipa adversa, putem spune ca HC Dunarea pleaca cu prima sansa la castigarea celor doua partide.
Internationalii care vor arbitra cele doua meciuri sunt Konstantinos Katsikis si Michalis Michailidis din Grecia, iar observatorul meciului va fi Delyan Genchev din Bulgaria.
URL: http://www.infobraila.ro/?p=37926