miercuri, 27 februarie 2013

De la anul este posibil sa nu mai existe derby la malul Dunarii


Read more!
* Consiliul de Administratie al FRH a respins memorialul inintat de HC Danubius Galati *

Victoria din 23 februarie, in fata echipei HC Dunarea. poate fi ultima pentru echipa  galateana, cel putin pentru un an, in Liga Nationala. Clubul galatean HC Danubius a trimis memoriul la Federatia Romana de Handbal prin care contesta legalitatea transferurilor facute de SCM Craiova. Cu toate ca trebuia sa fie judecata de Comisia pentru Memorii,  membrii si-au declinat competenta si a trimis cazul spre analiza instantei supreme, Consiliul de Administratie al FRH. Clubul galatean a reclamat echipa SCM Craiova ca a folosit in Liga Nationala doua jucatoare: Carmen Amariei si Simina Vezentan, transferate neregulamentar in aceasta iarna.
In comunicatul dat publicitatii astazi de Federatia Romana de Handbal se arata: “Se respinge Memoriul inaintat de catre HC Danubius Galati, pentru nerespectarea art. 29.1. din Regulamentul de organizare si desfasurare a activitatilor handbalistice: impotriva dreptului de joc al sportivilor se pot face contestatii oricand, inainte de inceperea jocului; in pauza si dupa terminarea jocului, dar nu mai tarziu de 10 minute de la sfarsitul acestuia".
De asemenea Federatia Romana de Handbal a sanctionat SCM Craiova pentru lipsa de sinceritate si inducerea in eroare a comisiilor FR Handbal, cu penalizare 1500 lei, cf. art. 39 din Regulamentul Disciplinar.
Astfel, HC Danubius Galati ramane pe ultimul loc in clasament cu doar 5 puncte si cu sanse mici de a scapa de retrogradare, avand doar doua meciuri pana la finalul campionatului, pe teren propriu, cu HCM Roman si CSM Ploiesti, si patru deplasari dificile la Zalau, Brasov, Oltchim si Baia Mare.

luni, 25 februarie 2013

Din si Dinu arbitreaza HC Dunarea – HCM Baia Mare


Read more!
* Vineri, 1 martie HC Dunarea primeste vizita HCM-ului din Baia Mare *
Primavara vine in Polivalenta cu un super meci. Vineri, 1 martie, cu incepere de la orele 18.00, HC Dunarea Braila intalneste ocupanta locului secund, HCM Baia Mare. Cu ganduri mari, elevele lui Costica Buceshi nici nu se gandesc la un rezultat negativ pe terenul brailencelor, luptand anul acesta pentru titlul de vicecampioana a Romaniei. De partea cealalta, elevele lui Ioan Baban si Cristi Preda, au avut parte de cea mai usturatoare infrangere, pe terenul rivalei din Galati si sunt acum in afara obiectivului.
Daca HCM Baia Mare vine cu un singur gand la Braila, HC Dunarea va incerca sa spele rusinea de la Galati si sa castige cele doua puncte puse in joc.
In tur, HC Dunarea Braila a batut drumul degeaba la Baia Mare, meciul incheindu-se cu victoria categorica a baimarencelor, 31-26 (17-13).
In momentul de fata, HCM Baia Mare se bate pentru a-si imbogatii palmaresul si de a castiga titlul de vicecampioana, ocupand acum, dupa XV etape, locul 2 in clasamentul Ligii Nationale de Handbal Feminin, cu 22 de puncte, la doar 2 puncte in spatele campioanei Oltchim Ramnicu Valcea. In afara obiectivului, HC Dunarea Braila ocupa locul 6 dupa XV etape, cu un total de 13 puncte.
Meciul va fi condus de cuplu de arbitri international Din/Dinu din Bucuresti, iar partida va fi transmisa in direct de Digisport 1.
Etapa a XVI-a – Duminica 03.03.2013
In 26.02 Oltchim Rm.Valcea – ASC Corona 2010 Brasov 19:30 Sala Traian DIGI 3
In 02.03 HC Zalau – HC Danubius Galati 11:00 Sala Sporturilor
In 01.03 HC Dunarea Braila – HCM Baia Mare 18:00 Sala Danubius DIGI 1
In 01.03 Univ. Jolidon Cluj – HCM Roman 12:00 Sala H. Demian
In 02.03 SCM Craiova – CSM Bucuresti 13:30 Sala Polivalenta DIGI 1

Dupa 7 ani, HC Dunarea pierde derby-ul local


Read more!
* HC Danubius Galati – HC Dunarea Braila 26-19 (14-7) *
HC Dunarea Braila a intrerupt sirul victoriilor pe terenul galatencelor, iar dupa 7 ani traditia nu a continuat, HC Dunarea pierzand rusinos pe terenul “lanternei rosii”, HC Danubius Galati.
Meciul a fost strans pana in minutul 18 atunci cand tabela de marcaj arata 6-5, insa gazdele au marit imediat diferenta, si pana la pauza HC Dunarea Braila nu a mai putut inscrie decat doua goluri. In minutul 26 Danubius Galati s-a indepartat la 4 goluri, 11-7, iar la pauza, fetele antrenate de Ioan Baban au intrat cu un dezavantaj de 7 goluri, 14-7.
Nici in repriza a doua jocul brailencelor nu a stralucit, ratand foarte multe contraatacuri si pierzand mingea foarte usor. Mai motivate, galatencele au mentinut diferenta de 7 goluri pana in minutul 45, cand elevele lui Ioan Baban si Cristi Preda au incercat sa se apropie pe tabela de marcaj, 20-15  minutul 47. Minunea nu a durat mult, iar elevele Alexandrinei Soare s-au distantat pe tabela de marcaj, 26-18 minutul 58, ca dupa 60 de minute de joc, HC Danubius Galati, ocupanta ultimului loc, sa castige dupa ani buni in fata Dunarii Braila cu scor final 26-19.
Pentru HC Dunarea urmeaza partida cu ocupanta locului secund din Liga Nationala de handbal feminin, vineri, 1 martie intalnind HCM Baia Mare.
HC Danubius: Daniela Goldic (16 interventii) – Iryna Glibko (9), Carmen Gheorghe (7),  Iaroslava Burlachenko (4), Yulia Zaremba (2 goluri), Irina Lazarin(2), Mihaela Patuleanu (2), Delia Marginean (1), Daciana Curtean (1).
HC Dunarea: Gabriela Dobre (2 interventii), Mirela Nichita, Elena Voicu (5 interventii) – Gabriela Perianu (6), Iryna Shutska (4), Alina Horjea (4), Ada Moldovan (3), Nicoleta Eşanu (2), Raluca Irimia (1 gol), Andreea Barbos (1),  Liliana Craciun (1), Adina Brot (1).
Aruncari de la 7 metri: Danubius -4 (toate transformate), Dunarea -6 (3 ratate)
Eliminari: Danubius – 12 minute; Dunarea – 6 minute
Evolutia scorului: 0-1 (min.1), 2-1 (min.6), 4-2 (min.8), 9-6 (min.22), 13-7 (min.28), 15-7 (min.31), 18-9 (min.38), 18-12 (min.43), 20-13 (min.45), 20-16 (min.48), 24-16 (min.53)

joi, 21 februarie 2013

Meciul care conteaza! Derby-ul de la malul Dunarii se joaca duminica la Galati


Read more!
* HC Danubius Galati – HC Dunarea Braila, duminica de la orele 11.00 *

Sala “Siderurgistul” din Galati, gazduieste duminica, 24 februarie, cu incepere de la orele 11.00, derby-ul de la malul Dunarii, dintre HC Dunarea Braila si HC Danubius Galati, meci care conteaza pentru etapa a XV-a. Cu toate ca nu mai exista grad de comparatie intre cele doua echipa, Danubius Galati fiind cu un picior in retrogradare, in timp ce HC Dunarea se afla in topul echipelor din Romania, partida dintre cele doua echipe ramane un derby al orgoliilor.
In partida din tur, elevele lui Ioan Baban s-au impus pe teren propriu si, HC Danubius Galati s-a recunoscut invinsa pentru al saptelea an consecutiv, scorul fiind de 23-18 (12-8).
Sezonul trecut, echipa Galatiului a fost umilita pe teren propriu de catre brailence. HC Dunarea a condus pe tot parcursul jocului, facand spectacol pe terenul gazdelor, care s-au lasat pagubase la un moment dat si care nu au mai putut sa tina pasul cu fetele noastre
Ca la fiecare partida dintre cele doua echipe, meciul nu se va tine numai pe teren, ci si in tribune, iar daca in ultimele etape, galeria Dunarii Braila nu si-a facut simtita prezenta in Sala Polivalenta, acestia vor face deplasarea la Galati si sunt pregatiti sa-i depaseasca pe suporterii galateni.
Partida dintre cele doua echipe va fi arbitrata de cuplul Blas-Gherghisor din Bucuresti.
In momentul de fata, HC Dunarea ocupa locul 6 in clasamentul Ligii Nationale de handbal feminin cu 13 puncte din 12 partide disputate, in timp ce adversara de duminica, HC Danubius Galati ocupa ultima pozitie cu doar 3 puncte.
Programul etapei a-XV-a – Duminica, 24.02.2013
In 23.02 CSM Bucuresti - Oltchim Rm.Valcea 12:30
HCM Roman - SCM Craiova 11:00
HCM Baia Mare - Univ. Jolidon Cluj 11:00
Danubius Galati - HC Dunarea Braila 11:00
In 22.02 CSM Ploiesti - HC Zalau 18:00



miercuri, 20 februarie 2013

Va avea Romania de la anul o alta campioana la handbal feminin?


Read more!

*  Oltchim se destrama si toate echipele sar cu oferte pe jucatoare, mai ceva ca hienele cand simt miros de sange *

Situatia Oltchimului e din ce in ce mai grea, iar posibila desfiintare a echipei este, pe zi ce trece, tot mai clara. Dream Team Oltchim, galacticele si alte denumiri demne de un promo bun si de un marketing care sa acopere problemele din interiorul clubului nu au ajutat, iar “barfele” din vestiare au iesit la suprafata in aceste zile.
Prima care a simtit ca barca Oltchimului se scufunda a fost portarul Amandine Leynaud, care nu a jucat nici macar un minut pentru campioana Romaniei, aceasta suferind in luna septembrie o ruptura de ligamente, al genunchiul stang. Leynaud a semnat deja cu formatia Vardar Skopje, din Macedonia, acolo unde va fi colega din vara cu Andrea Lekic, Jovanka Radicevic, Biljana Crvenkovska, Julia Nikolic, Begona Fernandez si Dayna de Rocha.
Daca Leynaud a avut clauza in contract care sa-i permita sa devina libera de contract fara sa-si depuna memoriile la Federatie, Alexandrina Barbosa si Silvia Navarro, neplatite de doua luni, ca si celelalte jucatoare ale Oltchimului, si-au depus zilele acestea memoriile pentru neplata, vrand astfel sa devina si ele libere de contract.
Pentru a nu le pierde pe Barbosa si Navarro, Oltchim trebuie sa le plateasca restantele contractuale pe ultimele doua luni pana pe 4 martie, la doar doua zile dupa meciul cu Zvezda Zvenigorod. In caz contrar, acestea vor fi declarate libere de contract de FRH. Pentru a plati salariile restante pe ultimele doua luni, Oltchim trebuie sa faca rost de 500 de mii de euro in urmatoarele doua saptamani.
Dupa cele trei jucatoare, Leynaud, Barbosa si Navaro se pare ca nici Stanca nu mai sta pe ganduri si este decisa sa-si depuna si ea memoriile la Federatie. In vara trecuta se specula un transfer surpriza al Ionelei Stanca, iar acum specialistii din handbal il “transfera” pe pivotul Oltchimului la aceasi echipa.
 
* Se intorc sau nu jucatoarele imprumutate la Oltchim? *
Melinda Geiger, Eliza Buceschi, Mihaela Smedescu, Dana Babeanu, Luciana Marin sunt doar cateva din jucatoarele pe care campioana Oltchim Ramnicu Valcea le are imprumutate. Melinda Geiger, Eliza Buceschi si Mihaela Smedescu fac parte din echipa HCM-ului din Baia Mare, echipa care a furnizat surpriza campionatului, consolidandu-si pozitia a doua in clasament. Cu investitii mari in handbalul feminin, primarul Catalin Chereches doreste ca Baia Mare sa redevina primul oras in care handbalul sa fie la el acasa.
De ce ar pleca Buceschi, Geiger sau Smedescu de la o echipa unde se investesc bani multi si unde se doreste performanta, la Oltchim, acolo unde salariile nu stiu daca vor mai veni curand? De ce ar lasa ele salarii de mii de euro pentru a se reintoarce la Oltchim, acolo unde ziua de maine ramane o enigma? Dintre cele trei jucatoare doar Eliza Buceschi a semnat cu clubul valcean pe o perioada mai mare de un an, Geiger si Smedescu fiind practic libere de contract din vara.


* Ramane sau nu Neagu la Oltchim *
Odata cu destramarea Oltchimului, tot mai multe cluburi romanesti, dar si din afara tarii sar cu oferte pe jucatoare. Una dintre cele mai bune jucatoare ale Oltchimului ramane Cristina Neagu, a carei cariera a luat o alta intorsura dupa ce s-a accidentat si a stat 20 luni pe bara, iar acum se vede nevoita sa stationeze din nou. Cu toate ca psihic vorbind Cristina Neagu este la pamant, aceasta are inca oferte atat din tara cat si din strainatate. Daca va ramane sau nu Neagu la Oltchim ramane de vazut, dar daca tot mai multe jucatoare parasesc barca de la Valcea, cu siguranta si Neagu va “emigra” acolo unde banii si dorinta de performanta sunt la ele acasa.

* Cine va lua locul Otchimului la anul? *
Tot mai multe cluburi romanesti fac investitii masive in handbalul feminin. Cu toate ca Oltchim nu mai are adversar de ceva timp in Liga Nationala, bataia pentru locurile doi si trei este tot mai mare. Cluj, Zalau, Braila, Brasov, Baia Mare sunt doar cateva din orasele in care autoritatile locale investesc bani in cluburile de handbal, si rezultatele au aparut imediat. “U” Jolidon Cluj a jucat pentru prima oara in Liga Campionilor, HC Zalau a jucat finala Cupei EHF, Corona Brasov a transferat tot mai multe jucatoare de viitor, Dunarea Braila s-a batut dupa mult timp pentru un loc pe podium, iar HCM-ul din Baia Mare isi castiga de la o etapa la alta statutul de vicecampioana a Romaniei.
Daca echipele din Liga Nationala isi vad de drum, cei care sunt in spatele acelor jucatoare fac inca de pe acum transferuri, multe dintre ele fiind concretizate si semnate de ceva timp.
Pentru sezonul competitional 2013-2014 lupta se anunta a fi una foarte stransa, iar echipele care vor sa participe la aceasta batalie se ocupa de transferuri inca de pe acum. Daca la Cluj si la Brasov nu prea mai sunt bani, Zalau, Braila si mai ales Baia Mare promit multe pentru anul viitor. Vom avea in sfarsit un campionat in care nu se va sti campioana inca de la inceput, un campionat strans in care cea mai buna echipa va fi cu siguranta campioana Romaniei.

duminică, 17 februarie 2013

Era si cazul! HC Dunarea la prima victorie in 2013


Read more!

* HC Dunarea Braila - CSM Ploiesti 31-22 (16-9) *

Dupa patru etape disputate in 2013, dintre care trei pierdute si una incheiata cu egal, HC Dunarea a obtinut astazi prima victorie din acest an.
Doar in primele patru minute echipele au mers cap la cap, dupa care, meciul a fost la discretia elevelor lui Ioan Baban, care in minutul 7 s-au desprins la doua goluri, 4-2.
Diferenta s-a marit in minutul 16, cand tabela arata 9-5, iar datorita unei aparari ca la carte, CSM Ploiesti nu mai putut inscrie timp de 4 minute, in timp ce brailencele au profitat din plin si au marit diferenta la 5 goluri 12-7. Datorita interventiilor salvatoare a portarului Dobre, care a fost si astazi in forma, finalul primei reprize a apartinut in totalitate elevelor lui Ioan Baban. In ultimele 5 minute de joc, CSM Ploiesti nu a putut trece de apararea braileana in timp ce jucatoarele de la HC Dunarea mareau diferenta la fiecare atac, tabela aratand la pauza 16-9.
Cu toate ca au inceput bine cea de-a doua repriza, Horjea marcand din pozitional si imediat pe contraatac marcand si Brot, au urmat 4 minute in care apararea elevelor lui Ioan Baban a fost foarte slaba, CSM Ploiesti marcand 5 goluri consecutive, 18-14 minutul 37. Brailencele s-au redresat repede si au marcat trei goluri consecutive, fara sa incaseze vreunul, doua prin Perianu si unul prin Craciun, 21-14 minutul 40. Au urmat apoi 5 minute in care Horjea si Brot, alaturi de Perianu si Shutska au facut legea pe teren. Daca Brot si Horjea au inscris din contraatac cate doua goluri de fiecare, pivot Shuska le-a surprins pe semicerc pe ploiestence, iar torpila lui Perianu din minutul 48 accentuand decalajul pe tabela de marcaj, 27-16 in minutul 48, aceasta fiind si cea mai mare diferenta.
Pana la fluierul final, antrenorul Ioan Baban a rulat intreg lotul, tabela aratat dupa 60 de minute de joc 31-22, Perianu marcand ultimul gol in ultimele secunde de joc.
Din lotul celor de la HC Dunarea nu au fost trecute pe foaie, Bojana Agatunovic si Sandra Kuridza, care au vazut meciul din tribuna, acestea fiind accidentate. Dupa aceasta etapa HC Dunarea acumuleaza 13 puncte si este la egalitate cu Corona Brasov, insa golaverajul o situeaza pe aceasta pe un loc mai jos, brailencele ocupand locul 6 dupa 12 partide disputate.
Pentru brailence urmeaza derby-ul de la malul Dunarii, in etapa viitoare jucand pe terenul celor de la HC Danubius Galati. Cu toate ca HC Danubius se afla pe ultimul loc in clasament, avand doar trei puncte, meciul dintre cele doua echipe reprezinta un adevarat derby, iar daca elevele Alexandrinei Soare vor incerca sa-si spele rusinea, elevele lui Ioan Baban vor sa continue traditia si sa castige.
Marcatoare: Alina Horjea 10, Gabriela Perianu 7, Liliana Craciun 4, Adina Brot 4, Irina Shutska 3, Andreea Adespii 2, Ada Moldovan 1.
CSM Ploiesti: Andreea Enescu 4, Janina Luca 4, Manuela Manda 4, Ramona Stefan 3, Cristina Nica 2, Adiana Istvan 2, Mirela Toma 2, Diana Constantinescu 1.
Rezultatele etapei a XIV-a
SCM Craiova - HCM Baia Mare 17:31(9:13)
U Jolidon Cluj - HC Danubius Galati 26:24(14:10)
HC Zalau -  Corona Brasov 24:18(11:9)                    
HC Dunarea Braila - CSM Ploiesti 31:22(16:9)        
CSM Bucuresti - HCM Roman 22:19(12:6)

Clasament:     
1 Oltchim Rm. Valcea 22
2 HCM Baia Mare 20
3 U Jolidon Cluj 16
4 HC Zalau  14
5 ASC Corona Brasov 13
6 HC Dunarea Braila 13
7 CSM Bucuresti 12
8 HCM Roman 9
9 SCM Craiova 9
10 CSM Ploiesti 7
11 HC Danubius Galati 3

sâmbătă, 16 februarie 2013

Eleva isi infrunta profesorul!


Read more!
* HC Dunarea – CSM Ploiesti se joaca duminica la Polivalenta *
Duminica, 17 februarie, cu incepere de la orele 11.00, Sala Polivalenta “Danubius” gazduieste meciul din etapa cu numarul XIV, in care echipa locala, HC Dunarea Braila primeste vizita celor de la CSM Ploiesti. Partida va fi arbitrata de cuplul Danulet – Iordache din Valcea.
Echipa antrenata de Ioan Baban vine dupa un egal important, de la Brasov, acolo unde se putea obtine si o victorie, insa si punctul castigat a fost de bun augur pentru echipa care spera ca din urmatoarele doua partide sa castige toate punctele puse in joc.
CSM Ploiesti, echipa condusa de Simona Gogarla, a furnizat surpriza etapei trecute, invingand pe teren propriu vicecampioana “U” Jolidon Cluj, scor 30-28.
Se anunta un meci greu, mai ales ca in turul acestui campionat HC Dunarea Braila s-a impus la un singur gol diferenta in sala din Plopeni, Andreea Adespii inscriind ultimul gol cu doar cateva secunde inainte de fluierul final.
Simona Gogarla, antrenorul de la CSM Ploiesti, i-a fost in urma cu 18 ani eleva antrenorului de la HC Dunarea, Ioan Baban, castigand impreuna aurul la Campionatul Mondial de Tineret din 1995, iar dupa o perioada asa mare, eleva incearca sa-si depaseasca profesorul.
Cu toate ca HC Dunarea pleaca cu prima sansa la castigarea celor doua puncte puse in joc, avand avantajul terenului, dar si publicul de partea sa, cat si clasarea pe un loc mai bun in Liga Nationala, CSM Ploiesti este in crestere in aceasta perioada si dupa surpriza din etapa trecuta a demonstrat ca se poate.
Cu obiective diferite, HC Dunarea sperand pentru un loc care sa-i permita sa joace in Europa sezonul viitor, iar CSM Ploiesti incercand sa scape de retrogradare, meciul dintre cele doua echipe se anunta a fi unul destul de dificil.
In momentul de fata, echipa locala ocupa locul 6 cu 11 puncte castigate, in timp ce CSM Ploiesti se afla pe locul 10 cu doar 7 puncte.
Etapa a-XIV-a – Duminica, 17.02.2013
HC Zalau ASC Corona 2010 Brasov – 11:00
HC Dunarea Braila CSM Ploiesti – 11:00
CSM Bucuresti – HCM Roman 12:30
In 16.02 Univ. Jolidon Cluj HC – Danubius Galati 17:00
In 15.02 SCM Craiova – HCM Baia Mare 18:00
Clasament 10.02.2013
1. Oltchim Rm.Valcea – 22
2. HCM Baia Mare – 18
3. Univ. Jolidon Cluj – 14
4. ASC Corona 2010 Brasov – 13
5. HC Zalau – 12
6. HC Dunarea Braila – 11
7. CSM Bucuresti – 10
8. HCM Roman – 9
9. SCM Craiova – 9
10. CSM Ploiesti-7
11. HC Danubius Galati – 3

joi, 14 februarie 2013

Handbalul feminin are viitor si fara Oltchim!


Read more!
Chiar daca Oltchim Ramnicu Valcea se va destrama, handbalul feminin romanesc nu va se termina acolo *
Cea mai buna echipa din Romania, Oltchim Ramnicu Valcea se afla in aceasta perioada pe pragul prapastiei. Cu toate ca in Liga Nationala sunt invincibile, echipa condusa de Jacob Vestergaard a suferit doua infrangeri consecutive in Liga Campionilor, si de la un meci la altul, marele trofeu se vede tot mai putin.
In vara, atunci cand cei de la Valcea au format “echipa galacticelor”, cu nume mari precum Amandine Leynaud, Silvia Navarro, Iulia Managarova, Katarina Bulatovic, Allison Pineau, Alexandrina Barbosa toata lumea vedea deja trofeul Ligii Campionilor in vitrina din Sala Traian de la Valcea. Au aparut insa problemele financiare, discutiile cu cei din Combinatul de la Oltchim, implicarea Primariei Bucuresti care a promis si atat, dar apele s-au linistit pana de curand. Cu toate ca unele jucatoare nu s-au acomodat repede cu atmosfera de la Valcea, Barbosa, Pineau fiind inca parca prea incete pentru numele grele pe care le “poarta” pe umeri, Bulatovici isi arata clasa si, de la meci la meci era chiar mai buna. A urmat apoi victorie dupa victorie. Fanii aclamau echipa la fiecare partida,  toti erau fericiti, insa nimeni nu stia ce se intampla in vestiar.
Inainte de primele meciuri din 2013, din Liga Campionilor, Oltchim a filmat un clip de promovare, in care ambitia, devotamentul, intuitia si curajul descriau o echipa a Valcei de neinvins: “Ambitia de a infrunta gravitatea, determinarea de a sparge limitarile. Devotamentul guverneaza totul, devotamentul guverneaza actiunea. Intuitia de a rasturna momentul. Curajul de a renaste visul. Visul devine realitate”, nu anunta “cutremurul” din urmatoarele partide. Cu toate ca pe afara totul era roz, la prima infrangere a Oltchimului in Liga Campionilor, lumea a inceput sa-si puna un mare semn de intrebare. Bulatovici, cea care pana la primul joc de anul acesta, din Liga Campionilor, era de neoprit, la meciul de pe teren propriu cu FTC Budapesta a fost de nerecunoscut, cu o evolutie foarte slaba. Dar daca Oltchim inseamna Bulatovici si atat, atunci sa nu ne asteptam la rezultate foarte mari. Echipa lui Vestergaard a pierdut atunci meciul cu 22-23, iar criticile au inceput sa apara. Imediat dupa acest rezultat negativ, presa a inceput sa publice tot mai multe  articole in care se preciza faptul ca de mai bine de doua luni, campioanele Romaniei nu au salariile platite. Surse din Valcea, dar si din handbalul romanesc il indica pe Sorin Oprescu drept personajul care nu si-ar fi onorat inca promisiunile facute in toamna. Pe hartie, cand Oltchim si-a facut bugetul pentru sezonul 2012-2013, Primaria Capitalei a fost trecuta cu un milion de euro. Cateva zile mai tarziu, in Consiliul general s-a aprobat insa un milion de lei pentru valcence, adica aproximativ 220.000 de euro. Restul a ramas pentru o data necunoscuta!
Toata lumea spera ca dupa prima infrangere suferita, elevele lui Vestergaard isi vor spala rusinea in meciul cu Krim Ljubljana. Oltchim a abordat mult mai motivata partida din Slovenia, pe care era obligata s-o castige in drumul spre semifinale insa au pierdut-o la o diferenta de 4 goluri 28-24 (13-10).
* 11 jucatoare au deja bagajele facute *
Cu toate aceste rezultate negative, in Zavoi inca mai exista sperante ca sportivele de la Oltchim vor drege busuiocul in ultimele patru meciuri din grupa si ca se vor califica, astfel, in semifinalele Ligii Campionilor. Insa, chiar acum, cand echipa avea nevoie de sprijin din partea suporterilor, un articol aparut pe enational.ro a cutremurat lumea handbalistica. “Desi nu se vorbeste despre desfiintarea clubului sau cel putin declararea starii de insolventa, 11 handbaliste si antrenorul Jakob Vestergaard (impreuna cu intreg staff-ul tehnic) au bagajele facute. O eventuala calificare in semifinale sau chiar disputarea finalei n-ar imbunatati cu mult situatia financiara a Oltchimului (premiile din handbal sunt de ordinul sutelor de mii de euro); astfel, devine limpede ca primele sacrificate vor fi jucatoarele straine care au contracte uriase. Amandine Leynaud, Silvia Navarro, Iulia Managarova, Katarina Bulatovic, Marija Jovanovic, Allison Pineau, Alexandrina Barbosa “devoreaza” cea mai mare parte din bugetul de salarii. Plus ca prezenta in lot a unor handbaliste straine presupune si cheltuieli extra-salariale, de transport si cazare. Lista este completata de romancele Ionela Stanca (32 de ani), Ramona Farcau (34 de ani) si Aurelia Bradeanu (34 de ani), care vor sa se retraga din activitate. In speranta ca sezonul acesta vor castiga, in sfarsit, Liga Campionilor, conducatorii Oltchimului au stabilit un buget de cinci milioane de euro, neintalnit nici macar la cluburi din Liga 1! Trei milioane de euro insumeaza numai salariile pe un an (jucatoare si staff-ul tehnic); de exemplu, antrenorul Jakob Vestergaard primeste 20.000 de euro lunar (plus bonusuri!), iar vedeta Katarina Bulatovic incaseaza si ea 17.000 de euro lunar. Cu doua infrangeri din tot atatea jocuri, Oltchim inca mai spera la calificare. Daca se impune in toate celelalte patru meciuri ramase de disputat, Oltchim ar avea asigurata prezenta in semifinale. Totusi, oficialii clubului iau in calcul si posibilitatea de a incheia grupa la egalitate de puncte cu una dintre rivalele Ferencvaros sau Krim, astfel ca nici golaverajul nu este neglijat: se doreste o victorie la minimum doua goluri diferenta pe terenul unguroaicelor (9 martie) si un succes la cinci goluri diferenta in returul de acasa cu Krim (17 martie)”, scriu cei de la enational.
* Cu sau fara Oltchim, handbalul feminin mai are inca viitor *
De-a lungul anilor, Oltchim Ramnicu Valcea a fost cea mai titrata echipa de handbal din Romania, iar daca jucatoarele ar pleca de acolo, din echipa de la Valcea nu ar ramane decat numele si istoria pe care a scris-o de-a lungul anilor, dar asta nu inseamna ca handbalul feminin se incheie odata cu asta. Echipe precum HCM Baia Mare, “U” Jolidon Cluj, HC Zalau, HC Dunarea, Corona Brasov inca pot scrie istorie in handbalul romanesc.
Cu toate ca in Romania nu prea sunt antrenori care sa puna in practica o tehnica moderna, stilul romanesc aplicandu-se in mare parte la toate echipele, de la an la an apar cat mai multe tinere handbaliste talentate, cum ar fi Gabriele Perianu, Denisa Dedu, Andreea Pricopi sau Nicoleta Safta.
Nu avem nevoie de “nume” mari din Europa, suntem capabil sa ne crestem singuri jucatoarele, dar mai avem nevoie de ceva schimbari si de o alta mentalitate.

luni, 11 februarie 2013

Cu un egal nu se face primavara! HC Dunarea trebuie sa scape urgent de straniere


Read more!
* Corona Brasov – Dunarea Braila 23-23 (15-10) *
Derby-ul etapei cu numarul XIII a avut loc in sala Scolii Generale nr.11 din Brasov, acolo unde HC Dunarea a infruntat Corona Brasov. Ca si in partida tur, cand HC Dunarea a castigat cu 30-26 (17-12) meciul, portarul Gabriela Dobre a avut o mare influenta asupra rezultatului final avand si de aceasta data 16 interventii.
In prima repriza Dunarea Braila nu a condus decat o data, in minutul 7 cu 3-4, iar Corona s-a distantat la 2 goluri, ca pe finalul primei reprize sa aiba un avantaj de 5 goluri. Nimeni nu mai spera la un rezultat bun, insa dupa pauza, interventiile portarului Gabriela Dobre, au readus echipa in lupta, 18-16, 19-18 in minutul 43, iar dupa patru minute in care s-a mers de la pasiv la pasiv, Braila egala prin Ada Moldovan 19-19 in minutul 47.
Tanara Perianu a adus echipa braileana in avantaj 20-19 minutul 48 si chiar 22-20 in minutul 53.
De aici lucrurile s-au rupt si cu toate ca au trecut de la -5 la pauza la + 2 in finalul meciului, elevele lui Ioan Baban s-au vazut egalate si chiar conduse cu 30 de secunde inainte de finalul partidei, 23-22. Dupa ce au fost sanctionate din nou cu joc pasiv, elevele Marianei Tarca au incercat sa-si mentina avantajul de un gol, insa tanara Perianu le-a dat clasa si a marcat din afara liniei de 9 m, aducand astfel un punct important dar si liniste in vestiarul Dunarii.
,,E un rezultat just, dupa desfasurarea meciului. Am avut o perioada slaba, in ultimele minute din prima repriza, cand niste greseli puerile in atac ne-au facut sa pierdem mingea si adversarele ne-au taxat imediat pe contraatac. La pauza, le-am spus fetelor ca rezultatul se poate remonta, lucru care s-a si intamplat. Am schimbat si sistemul defensiv si le-am inchis culoarele de patrundere. De asemenea, am jucat bine tactic in atac. Brasovul este o echipa buna, o echipa in crestere, care isi merita locul in prima parte a clasamentului. Noi ne vom bate in continuare, insa nu va fi niciun fel de problema, daca nu vom merge in cupele europene. Ne dorim sa mai aducem niste fete tinere in lot, ca sa reconstruim echipa la Braila”, a declarat dupa meci Ioan Baban.
Pentru HC Dunarea urmeaza doua partide relativ usoare, acasa cu CSM Ploiesti si in deplasare la Galati, meciuri in care brailencele sunt obligate la victorie, daca vor sa termine in prima parte a clasamentului.
In ciuda faptului ca jucatoare precum Perianu, Moldovan si Horjea trag echipa dupa ele, se pare ca stranierele nu s-au acomodat cu aerul de Braila si greselile nepermise ale unui pivot de nationala cum e Shutska, sau ale extremei Agatunovic trag echipa in jos.
Marcatori:
Corona Brasov: Chiper 6, Hotea 4, Burghel 4, Branzan 3, Sorodoc 2, Apetrei 2, Pricopi 1, Tacalie 1.
HC Dunarea Braila: Dobre (16 interventii), Perianu 6, Adespii 4, Horjea 4, Moldovan 4, Shutska 3, Brot 2

luni, 4 februarie 2013

HC Dunarea incheie turul in afara obiectivului


Read more!
Daca anul trecut HC Dunarea Braila incheia turul in fruntea clasamentului, cu un singur egal si o singura infrangere, anul acesta echipa braileana a incheiat prima parte din Campionatul Ligii Nationale pe un “impresionant” loc 6.
Prima partida oficiala a brailencelor a avut loc pe teren propriu, acolo unde au intalnit echipa Corona Brasov. Meciul se anunta unul destul de greu, avand in vedere ca elevele Marianei Tarca venise dupa victoria impotriva vicecampioanelor de la “U” Jolidon Cluj. Gabriela Dobre a avut la acel meci 15 interventii dintre care 2 din 7 metri, brailencele obtinand prima victorie pe teren propriu, 30-26 (17-12).
Deplasarea de la Plopeni din urmatoarea etapa, anunta un meci usor, insa brailencele si-au facut singure partida grea. Cu Horjea si Perianu la jumatate din capacitate, HC Dunarea a castigat cu emotii al doilea meci, scorul fiind de 27-28 (14-13).
In cea de-a treia etapa a avut loc derby-ul orgoliilor, in care HC Dunarea a intalnit o noua echipa a Galatiului, si traditia a continuat, brailencele castigand meciul cu 23-18 (12-8).
Prima infrangere din campionat, a avut loc la 700 de km de Braila, in Baia Mare, acolo unde echipa braileana a etalat cea mai modesta aparare si cel mai slab atac, portarul Dobre fiind singura care a luptat pana in ultima secunda, 31-26.
Victoria de acasa cu HCM Roman, din etapa a VI-a, scor 29-21 (13-9), a urcat HC Dunarea Braila din nou pe podium ocupand pozitia a treia cu 8 puncte din cele cinci partide disputate. Etapa imediat urmatoare, HC Dunarea a facut o scurta vizita in capitala, pierzand meciul contra CSM-ului cu scorul de 27-22 (12-12). Repriza a doua a fost cea mai proasta, jucata vreodata de HC Dunarea, de cand este antrenata de Ioan Baban. HC Dunarea a jucat haotic in partea a doua a meciului iar rezultatul de pe tabela de marcaj este fidel desfasurarii de forte din teren.
Ultimul meci din 2012 a avut loc la Braila in compania echipei CSM Craiova. Daca suporterii braileni se asteptau ca meciul sa fie la discretia elevelor lui Ioan Baban, SCM Craiova s-a dovedit a fi un adversar bun, cu o aparare dura si cu o dorinta mare de castig, insa datorita celor 19 interventii ale Mirelei Nichita, HC Dunarea a castigat partida cu 22-19 (10-10).
Anul 2013 se pare ca nu le-a priit celor de la HC Dunarea, avand pana in momentul de fata trei infrangeri din trei meciuri disputate. Cu trei jucatoare accidentate, HC Dunarea a avut o evolutie slaba in primul meci din 2013, pierzand partida cu “U” Jolidon Cluj cu scorul de 33-27 (16-15). La trei zile mai tarziu, HC Dunarea a jucat pe terenul galacticelor, partida incheindu-se cu scorul de 30-22 (16-10).
Finalul turului i-a adus fata in fata pe Gheorghe Tadici si Ioan Baban, iar echipa braileana spera la o victorie in fata celor de la HC Zalau, insa deznodamantul a fost unul tragic, HC Dunarea prierzand meciul cu numarul cinci din turul campionatului, 20-24 (10-8).
Astfel dupa 10 partide disputate in turul acestui campionat, HC Dunarea Braila ocupa acum un banal loc 6, fiind in afara obiectivului, lucru care tensioneaza atat jucatoarele cat si antrenorii.

La multi ani Raluca Irimia!


Read more!
Pivotul echipei HC Dunarea Braila, Raluca Irimia, a inceput handbalul la Suceava in anul 2001, unde a fost eleva a Liceului cu Program Sportiv.
Dupa evolutia buna pe care a avut-o in debutul ei ca handbalista, Raluca Irimia, la doar 16 ani, era convocata la Nationala de Junioare cu care a participat la turnee in Franta si Germania. In 2007 a plecat la Centru national de Excelenta unde a fost colega cu Andreea Adespii si Elena Voicu. Un an mai tarziu, in 2008 a fost convocata la Nationala de Tineret cu care a participat in 2009 la Campionatul European din Ungaria unde Romania s-a clasat pe locul 14.
Din 2009, Raluca Irimia face parte din echipa HC Dunarea. De cand este la Braila, pivotul de la HC Dunarea are in palmares doua participari in Cupele EHF, in sezonul 2009-2010 cand HC Dunarea a fost eliminata in optimi de echipa Team Esbjerg si anul trecut cand echipa braileana a fost eliminata de rusoaicele de la Kuban Krasnodar.
Astazi, la ceas de sarbatoare, cand Raluca implineste frumoasa varsta de 23 de ani, atat echipa cat si antrenorul Ioan Baban s-au alaturat redactiei noastre si ii transmit jucatoarei un mesaj: “Multa sanatate ca este cea mai importanta. Sa aiba parte de multe bucurii si sa fie fericita iar pe plan profesional sa aiba cat mai multe realizari. La multi ani”, a transmis echipa de la HC Dunarea.