luni, 31 decembrie 2012

Retrospectiva HC Dunarea Braila 2012 – Suisurile si coborasurile din handbalul brailean


Read more!
* Cu un inceput de an frumos, HC Dunarea a pierdut locul 3 dupa ce meciul cu HC Zalau s-a amanat pana cand echipa braileana nu a mai avut echipa cu care sa se prezinte pe teren * De asemenea clubul brailean a pierdut cel mai bun pivot, pe Anastasia Lobach si antrenorul Ioan Baban s-a vazut nevoit sa formeze o noua echipa *
Inceputul lui 2012 a venit cu forte prospete la HC Dunarea, conducerea clubului completand lotul cu cea care avea sa fie in 2012 cea mai buna marcatoare de la Braila. Antrenorul Ioan Baban a reusit sa o convinga pe interul stanga al Galatenilor, Alina Braniste Horjea, sa revina dupa 2 ani la echipa braileana. Aceasta a debutat chiar in meciul cu Oltchim, partida in care HC Dunarea Braila a avut o evolutie perfecta si a stat aproape de campioana pe tot parcursul meciului. Au urmat partide grele la Cluj si la Brasov, meciuri in care fetele antrenate de Ioan Baban s-au luptat pana in ultima clipa dar s-au recunoscut intr-un final invinse.
La inceputul lunii februarie, la sediul FRH s-au pus bazele Ligii Profesioniste de Handbal din care momentan fac parte noua echipe, trei de la masculine si sase de la feminine, printre care se numara si HC Dunarea Braila. In aceeasi luna, pe o iarna grea si pe un ger napraznic echipa braileana a facut deplasarea la Zalau de unde a adus cele mai importante puncte din acel sezon. Surpriza nu a fost insa asta, ci la meciul imediat urmator, cel cu lanterna rosie din acel moment, SCM Craiova, cand HC Dunarea a pierdut rusinos un meci care trebuia sa-l castige. Grele au fost urmatoarele saptamani cand nimeni din club, de la antrenor la jucatoare nu gasea explicatia pentru cele doua puncte pierdute in Oltenia.
HC Dunarea Braila a fost de asemenea furnizor de elite la Nationala. In urma parcursului remarcabil din ultima perioada a jucatoarelor din lotul clubului Dunarea Braila, Gabriela Perianu si Alina Horjea au fost convocate la nationala mare a Romaniei. De asemenea portarul care a facut spectacol in campionatul acesta pentru Dunarea Braila, Gabriela Dobre a fost si ea cooptata la lot.
Mandria brailenilor si a conducerii clubului a fost cu atat mai mare avand in vedere ca pana acum gruparea de la Dunare nu a avut decat o jucatoare in lotul national, pe Ada Moldovan.
Alaturi de cele trei jucatoare chemate la lotul national al Romaniei, HC Dunarea Braila se mai bucura de o jucatoare de top, Anastasya Lobach fiind si ea convocata la lotul bielorus.
A urmat o perioada in care fetele antrenate de Ioan Baban si Cristi Preda nu au mai jucat, drumurile impracticabile, facand imposibila deplasarea echipei la Baia Mare, asa ca meciul din acea etapa a fost amanat. Au urmat trei victorii frumoase pentru brailence, HC Dunarea Braila- CSM Bacau 2010 – 31-26 (18-12), CSM Ploiesti – HC Dunarea Braila 24-30 (14-16), HC Dunarea Braila- Univ. Neptun Constanta 39-29(18-18).
Dupa ce trei jucatoare din lotul clubului brailean de handbal au fost selectate pentru echipa nationala, Dunarea Braila mai furnizeaza o jucatoare de elita la lotul mare al Romaniei. Antrenorul principal Ioan Baban a fost contactat de secundul lui Radu Voina de la nationala de handbal feminin, Ion Craciun, acesta aratandu-se interesat de extrema dreapta a clubului brailean, Adina Brot. Craciun l-a informat pe Ioan Baban ca in urma evolutiei din acest sezon al Adinei Brot, conducerea nationalei Romaniei a hotarat convocarea acesteia la lot.
A urmat cea mai asteptata etapa, si cel mai important meci pentru braileni cel dintre HC Dunarea si HC Galati. Niciodata Galatiul nu a fost atat de umilit precum a fost atunci. Gruparea braileana a condus pe tot parcursul jocului, facand spectacol pe terenul gazdelor, care s-au lasat pagubase la un moment dat si care nu au mai putut sa tina pasul cu fetele noastre.
Imediat a urmat o alta victorie pentru clubul br`ilean, HC Dunarea – HCM Roman 29-25 (14-12), urmata de o luna aglomerata, cu 5 meciuri grele. Primul dintre ele a fost cel cu Cetate Devatrans din 9 aprilie HC Dunarea Braila – Cetate Devatrans 33 – 29 (19 – 13), o victorie care a urcat echipa braileana pe locul 2. A urmat intalnirea de la Valcea, cu campioana Romaniei, Oltchim, din data de 11 aprilie, unde HC Dunarea a pierdut meciul in ultimul sfert de ora, CS Oltchim – HC Dunarea 36-27 (19-20).
In cea de-a doua jumatate a lunii aprilie, sala Polivalenta “Danubius” a gazduit derby-ul dintre HC Dunarea si Jolidon Cluj in care echipa condusa de Ioan Baban a remizat pe teren propriu, dar a oferit publicului un adevarat spectacol. Meciul s-a incheiat 31-31 (20-17) si HC Dunarea si-a luat adio de la locul 2. Deplasarea de la Bucuresti a dat jos HC Dunarea de pe podium, echipa braileana pierzand puncte importante in capitala, CSM Bucuresti – HC Dunarea 26-24 (15-11)
Luna aprilie s-a incheiat cu partida de acasa, dintre fetele lui Tarca si cele a lui Baban, din data de 28, cand HC Dunarea a infruntat echipa de la poalele Tampei, Corona Brasov, HC Dunarea Braila – Corona Brasov 23-15 (9-7). A urmat derby-ul orgoliilor, doar pentru Dunarea Braila. Victoria in fata baimarencelor, 17-24, aducea clubului brailean cele 2 puncte care urca echipa pe pozitia a treia a clasamentului, acumuland 34 de puncte, cu un punct mai mult decat ocupanta locului 4, HC Zalau.
A venit meciul mezinei Gabriela Perianu, evolutia tinerei handbaliste din meciul cu CSM Bacau 2010 si reusitele acesteia aducand o victorie importanta pentru lupta care se dadea pentru locul III, CSM Bacau – HC Dunarea (21-31).
De aici si pana la finalul sezonului 2011-2012 a urmat circul. Meciul care trebuia sa se dispute pentru locul 3 intre HC Dunarea si HC Zalau a fost amanat pe motiv ca mai multe jucatoare de la ambele echipe sunt convocate la lot. Atunci, cu toate ca antrenorul de la HC Dunarea a vrut sa joace si fara cele 2 de la lot, Tadici a dus meciul pana cand Dunarea Braila nu a mai avut echipa sa puna in teren. HC Dunarea a pierdut sansa de a lua medalia de broz si s-a multumit intr-un final cu locul al IV-lea si cu participarea in Cupa EHF.
A urmat o vacanta lunga si binemeritata, de care s-a bucurat doar o parte din echipa HC Dunarea, patru componente alaturi de antrenorul Ioan Baban placand in Brazilia la Campionatul Mondial Universitar, de unde s-au intors cu argintul.
In vara a sosit la HC Dunarea portarul nationalei, Mirela Nichita a urmat apoi interul Sandra Kuridza care a semnat pentru 2 ani cu clubul brailean, pivotul Irina Shutska care a evoluat cu un sezon in urma la CSM Bacau si extrema Bojana Agatunovic.
Inceputul sezonului competitional 2012-2013 a avut loc la Valcea unde HC Dunarea Braila a intalnit lotul de tineret al Romaniei, meci castigat de brailence cu 22-31 (14-15), ca dupa o perioada scurta Federatia Romana de Handbal sa retraga lotul de tineret din Liga nationala. Practic, debutul oficial al fetelor lui Ioan Baban in sezonul competitional 2012-2013, a fost la meciul cu Corona Brasov de acasa, unde brailencele s-au impus in fata echipei de sub Tampa cu 30-26 (17-12), partida in care Pitzu Dobre si-a aratat din nou clasa avand 15 interventii.
Primele puncte oficiale, castigate in deplasare, au fost la meciul cu CSM Ploiesti unde HC Dunarea a castigat la doar un gol 27-28 (14-13), o partida care se anunta practic usoara. Urmatoarea etapa a adus derby-ul de la malul Dunarii in sala Polivalenta insa cu probleme financiare si o echipa practic noua, HC Danubius Galati, nu a putut  tine piept elevelor lui Ioan Baban si meciul orgoliilor, doar pentru HC Dunarea, s-a incheiat 23-18 (12-8) pentru brailence.
Prima invrangere din acest sezon a avut loc la 700 de km de Braila unde HC Dunarea practic nu a evoluat, meciul cu Baia Mare fiind jucat pana in ultima secunda doar de portarul Gabriela Dobre.
A urmat o perioada de liniste in Liga Nationala dar au venit meciurile din Cupa EHF. Prima mansa, cea cu Biseri, s-a disputat la Braila, ambele meciuri fiiind castigate de HC Dunarea cu scorul total de 72-29.
A venit apoi victoria de pe teren propriu cu Roman, 29-21 (13-9), si plimbarea de la Bucuresti, unde HC Dunarea a pierdut la 5 goluri meciul cu CSM-ul, 27-22 (12-12).
Cand auzim de Craiova ne aducem aminte de infrangerea rusinoasa din sezonul trecut. Acum nu aveam de ce sa ne fie frica, fiindca meciul se disputa acasa si datorita evolutiei bune a Mirelei Nichita, brailencele au castigat, un meci care ne-a dat emotii, 22-19 (10-10).
Deplasarea in Rusia a adus infrangerea usturatoare a fetelor lui Ioan Baban, dar a fost de inteles, avand in vedere ca au intalnit tancurile rusesti. Primul meci din dubla mansa din EHF a fost pierdut de brailence, Kuban Kransdar – HC Dunarea Braila 28-22 (14-12). O saptamana mai tarziu, intr-o sala plina si cu un public minunat, HC Dunarea nu a reusit decat frumosul, dar nu si imposibilul, castigand meciul dar pierzand sansa de a merge mai departe in Cupa EHF, si la scorul de 29-24 (18-9), brailencele si-au luat adio de la Europa!
Datorita participarii lotului Romaniei la Euro, a urmat o pauza in Liga Nationala, si HC Dunarea Braila nu a mai disputat  niciun meci oficial in 2012.
Anul s-a inchiat cu un turneu amical la Braila, unde HC Dunarea a castigat toate partidele disputate, incheind astfel anul in forta.
Pentru 2013, clubul Brailean si-a propus clasarea cat mai sus in clasament, lucru care de la an la an devine din ce in ce mai greu, pentru ca tot mai multe echipe se intaresc si aspira la o clasare cat mai sus in Liga Nationala. Pentru turul din sezonul 2012-2013, HC Dunarea mai are de disputat meciurile din deplasare de la Cluj si Valcea, turul fiind incheiat de meciul mult asteptat de toti brailenii, cel din 30 ianuarie cu HC Zalau.

vineri, 21 decembrie 2012

HC Dunarea a castigat amicalul cu Danubius Galati


Read more!
Marti, 18 decembrie, echipa Dunarea Braila a facut deplasarea la Galati pentru o partida amicala cu HC Danubius. Si de aceasta data, fetele antrenate de Ioan Baban s-au impus in Sala Siderurgistul cu 33-28 cu toate ca la pauza tabela arata egalitate 15-15. Pe parcursul meciului antrenorul de la Dunarea Braila a rulat intreg lotul si a incercat mai multe formule si sisteme de joc. Din lot au lipsit Nichita, Esanu si Barbos, care au probleme medicale. Nichita si Esanu reintra de maine la antrenamente pe cand Barbos are probleme la umar si a fost trimisa la Bucuresti pentru mai multe investigatii. “De maine reincep antrenamentele Mirela Nichita si Nicoleta Esanu. La ele nu a fost nimic grav, Mirela a avut o problema mai veche iar Esanu a fost la Bucuresti la control pentru ca are probleme la un genunchi. Cu Barbos e mai complicat, ea a venit cu probleme in vara de la lot si acum au reaparut durerile la umar. Am trimis-o la Bucuresti pentru investigati”, a declarat Ioan Baban.
HC Danubius Galati-HC Dunarea Braila 28-33 (15-15)
HC Danubius Galati: Glibko 8 goluri, Curtean 4, Zaremba 4, Cioaric 2, Marginean 2, Lazarin 2, Trandafir 2, Burlachenko 2, Gheorghe 1, Patuleanu 1
HC Dunarea Braila: Perianu 9 goluri, Horjea 9, Moldovan 4, Adespii 2, Kuridza 2, Shutska 2, Irimia 1, Craciun 1, Brot 1, Agatunovic 1.

luni, 17 decembrie 2012

Muntenegru este noua campioana europeana la handbal feminin


Read more!
* Dupa ce au pierdut finala de la JO, muntenegrencele si-au luat revansa in fata nordicelor si au castigat pentru prima data titlu de campioana a Europei *
Echipa nationala de handbal feminin a Muntenegrului a castigat Campionatul European din Serbia, dupa ce a invins, duminica, la Belgrad, cu scorul de 34-31 (12-11, 24-24, 28-28) dupa doua reprize de prelungiri.
Din lotul formatiei muntenegrene au facut parte si doua jucatoare ale campioanei Romaniei, Oltchim Ramnicu Valcea, Katarina Bulatovici si Marija Jovanovici, care devin campioane europene in premiera.
Tot duminica, in finala mica, pentru medalia de bronz, Ungaria a trecut de Serbia, tot dupa doua reprize de prelungiri, cu scorul de 41-38.
Norvegia detine titlul olimpic, dupa o finala tot cu Munenegru la JO de la Londra, dar si pe cel mondial, iar la nivel european a cucerit ultimele patru titluri consecutive.
* Bulatovici a fost desemnata golghetera campionatului *
Handbalista Katarina Bulatovici, componenta a nationalei Muntenegrului si a campioanei Romaniei, Oltchim Ramnicu Valcea, a primit, duminica, titlul de golgheter si cel mai bun inter dreapta al Campionatului European din Serbia, in aceeasi zi fiind anuntata si Echipa Stelelor (All Star Team).
Katarina Bulatovici a incheiat CE din Serbia cu un total de 56 de goluri, titlul de cel mai bun inter dreapta, dar mai ales cel de campioana europeana cu Muntenegru. Medalia de argint a revenit Norvegiei, iar medalia de bronz Ungariei.
All Star Team include urmatoarele jucatoare:
Cel mai bun portar: Katrine Lunde Haraldsen (Norvegia);
Cea mai buna extrema stanga: Polina Kuznetcova (Rusia);
Cel mai bun inter stanga: Sanja Damnjanovici (Serbia);
Cel mai bun centru: Andrea Lekici (Serbia);
Cel mai bun pivot: Heidi Loke (Norvegia);
Cel mai bun inter dreapta: Katarina Bulatovici (Muntenegru);
Cea mai buna extrema dreapta: Jovanka Radicevici (Muntenegru);
Cea mai buna aparatoare: Anja Althaus (Germania);
MVP: Anja Edin (Norvegia).
* Romania va intalni Slovacia in play-off-ul CM de handbal feminin din 2013 *
Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei va intalni Slovacia in play-off-ul Campionatului Mondial din 2013, conform tragerii la sorti ce a avut loc, duminica, la Belgrad.
Campioana mondiala en-titre, Norvegia, reprezentativa tarii gazda, Serbia, precum si Muntenegru si Ungaria, finalista, respectiv semifinalista la Campionatul European, sunt calificate direct, informeaza eurohandball.com.
Programul play-off-ului CM este urmatorul:
Turcia – Danemarca
Islanda- Cehia
Macedonia - Spania
Olanda - Rusia
Slovacia - Romania
Germania - Ucraina
Suedia - Polonia
Franta - Croatia.
Prima mansa a play-off-ului este programata la 1/2 iunie 2013, iar returul la 8/9 iunie 2013. Campionatul Mondial din 2013 va avea loc in Serbia, in perioada 7-22 decembrie 2013.

vineri, 14 decembrie 2012

Am ratat sansa de a ne clasa in primele sase echipe din Europa


Read more!
* Echipa antrenata de Gheorghe Tadici a pierdut ultima partida cu Germania cu scorul de 25-23 (16-9) *

Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei a fost invinsa, joi, la Novi Sad, de reprezentativa Germaniei, cu scorul de 25-23 (16-9), in ultimul meci din grupa principala II a Campionatului European din Serbia si a ratat si ultima sansa de a juca pentru locurile 5-6.
Meciul cu Germania, ultima sansa a Romaniei de a termina in primele sase echipe din Europa, a inceput intr-o sala dezolant de goala, in care se aflau si cativa fani romani, indeajuns de curajosi sa lupte cu intemperiile, dar si cu dezamagirea ratarii cursei spre medalii, pentru a ajunge la Novi Sad. Germania a deschis "balul", prin Steinbach, Romania a ratat doua atacuri consecutive, iar Hubinger a marit la 2-0 (min. 3). Antrenorul Tadici s-a enervat si a schimbat-o rapid pe portarul Tolnai, cu Ungureanu. Au urmat insa alte trei atacuri ratate de tricolore, primul gol fiind marcat de Romania in minutul 6, de Stanca. Bradeanu a ratat egalarea in minutul 10, cu aruncare peste poarta de la 7 metri, iar Hubinger a dus scorul la 4-2 in atacul urmator. Romania nu a gasit solutii in ofensiva, meciul a continuat cu Germania aparandu-se solid si marcand nonsalant, in timp ce echipa noastra nu a facut altceva decat sa alerge dupa egalare, 6-3 (min. 14) si 9-5 (min. 17). La time-out-ul cerut obligatoriu din cauza jocului slab, antrenorul Tadici a spus: "Haideti sa dam pe spatiul portii! Nu se mai poate asa". Nu a folosit, Germania s-a dus la 11-5 (min. 21) si 14-8 (min. 27), iar pana la pauza jocul tricolorelor nu a mai adus vreo satisfactie, 16-9.
Repriza secunda a fost tot la discretia adversarei, chiar daca Romania a facut efoturi sa reduca din handicap, 18-10 (min. 36), 18-14 (min 40). Ghinioanele s-au tinut lant de echipa tricolora, Tacalie fiind eliminata cu cartonas rosu direct in minutul 40. Din acel moment, parca s-a rupt totul, desi Romania s-a luptat cat a putut pentru fiecare minge, 21-15 (min. 44), 22-18 (min. 51), 24-21 (min. 57).
Germania a castigat pe merit un meci decisiv pentru ambele echipe in lupta pentru locul trei, pozitie care va fi decisa dupa ultimul meci de joi, dintre Ungaria si Rusia. Vadineanu, interul stinga din "nationala" Romaniei, a fost desemnata aseara cea mai buna jucatoare din echipa noastra. Revenita in prima reprezentativa dupa mai bine de trei ani, Vadineanu a marcat de 7 ori.
Romania a incheiat participarea la CE din Serbia joi, cu urmatoarele rezultate: 21-21 cu Rusia, 22-19 cu Islanda si 20-23 cu Muntenegru (grupa preliminara D), 31-26 cu Spania, 19-25 cu Ungaria si 23-25 cu Germania (grupa principala II).
Semifinale stabilite
In urma ultimei etape din grupele principale, joi au fost stabilite si semifinalele Euro 2012. Astfel, meciul care a hotarat ultima semifinalista, Serbia-Franta, s-a terminat cu victoria gazdelor, 18-17, acestea reusind accederea in careul de asi.
Muntenegru a trecut de Spania, 27-23, asigurindu-si primul loc in grupa. Simbata, in semifinale, Norvegia va intilni Ungaria, iar Serbia va juca impotriva Muntenegrului.
Marcatoare: Germania - Steinbach 8 goluri, Wohlbold 3, Zapf 3, Muller 3, Hubinger 3, Nadgornaja 2, Augsburg 1, Loerper 1, Geschke 1; Romania - Vadineanu 7 goluri, Nechita 7, Geiger 4, Curea 1, Stanca 1, Bradeanu 1, Neagu 1, Pintea 1.

joi, 13 decembrie 2012

Ne-am luat adio de la medalie. Romania se bate pentru locurile 5-6 la EURO 2012


Read more!
Nationala de handbal feminin a Romaniei a fost invinsa marti, la Novi Sad, de Ungaria, scor 25-19 (14-12), intr-un meci decisiv pentru cursa de calificare in semifinalele Campionatului European din Serbia.
In pofida vremii potrivnice, cateva zeci de fani romani au razbatut pana la Novi Sad, pentru a-si incuraja favoritele in disputa cu vesnica rivala, Ungaria.
Meciul, decisiv pentru ambele echipe in cursa pentru semifinale, a fost deschis de Klivinyi, la primul atac al Ungariei, dar Bradeanu a adus rapid egalarea, chiar daca atacul Romaniei a fost huiduit de fanii echipei din tara vecina. Echilibrul s-a mentinut, 2-2 (min. 5), Ungureanu avand doua interventii reusite intre timp. Neagu a fost luata “om la om” din primele minute, dar a marcat fara probleme in minutul 7, 2-3. Stanca si Nechita i-au urmat exemplul, 2-5 (min. 8), iar in tribune uralele fanilor romani au explodat. Ungaria a intrat la time-out.
La reluare, apararea Romaniei a mai interceptat o minge, Pintea a scos 7 metri, insa Curea a aruncat peste poarta. Ungaria a redus in minutul 12, 3-5, prin Kovacsicz, dar Neagu a readus linistea, 3-6. La mijlocul reprizei, tricolorele conduceau cu 4-7, reusind in paralel s-o anihileze si pe vedeta adversa, Gorbicz. Manea a fost eliminata, pentru o lovitura in fata la Bulath, iar unguroaicele au profitat, 6-7 (min. 18). Egalarea a venit un minut mai tarziu, la fel si time-out-ul cerut de Gheorghe Tadici. Ungaria avea 8 mingi pierdute, iar Romania 4. Cristina Neagu a marcat pentru a treia oara, 7-8 (min. 21), iar Meirosu a marit la 7-9. Gorbicz a inscris si ea primul gol in minutul 22, 8-9, si tot Neagu a “calmat” tensiunea, 8-10 (min. 24). Unguroaicele s-au tinut “scai”, 9-10 si 11-11, iar lucrurile s-au complicat cand Triscsuk a adus avantajul pentru echipa sa, 12-11 (min. 27). Neagu a mai marcat o data, 12-12, dar pauza a aratat un avantaj neverosimil, 14-12 pentru Ungaria, pe fondul unei aparari laxe a tricolorelor.
La reluare, in poarta a intrat Tolnai, dar pentru Gorbicz nu a contat, 15-12 (min. 32). Szamoransky a marit la 16-12, dar Romania a mai recuperat in doua minute, 16-14. Au urmat atacuri ratate de ambele parti, care au scos la rampa portarii Tolnai si Kiss, Neagu fiind cea care a spart “gheata”, dupa cinci minute de seceta, 17-15 (min. 40). Dinca si Nechita au reusit sa surprinda pe contraatac, 18-17 (min. 44), iar fanii romani au fluierat copios la atacul urmator, cand Gorbicz a comis fault in atac, dar arbitrii au acordat gol valabil. Verten a inscris si ea, 20-17 (min. 45), in timp ce tricolorele nu isi reveneau din pasa proasta, pierzand minge dupa minge. Nici Ungaria nu a stralucit, dar la adapostul avantajului, a stiut sa profite de fiecare greseala adversa, 22-17 (min. 52). Romania a intrat la time-out, dar nu s-a shimbat nimic pana la final, jucatoarele antrenate de Gheorghe Tadici intrand intr-o “vrie” greu de explicat, cu doar cinci goluri marcate in 24 de minute si 7 in toata repriza. Ungaria s-a impus, cu 25-19 si a savurat nu doar victoria, ci si calificarea in semifinalele CE, care a fost si la indemana Romaniei, cu toate rezultatele din meciurile adversarelor favorabile.
Infrangerea cu Ungaria nu doar ca a anulat orice sansa la semifinale pentru Romania, dar a stabilit si semifinalistele din grupa, adica Muntenegru si Ungaria, ambele cu cate 6 puncte, inaintea ultimului meci din aceasta faza. Toate celelalte patru echipe au cate 3 puncte si nu pot face mai mult de 5 puncte in ultima etapa.
Romania va mai juca un singur meci, joi, cu Germania (ora 19.15).
Rezultatele obtinute de tricolore la CE din Serbia pana in prezent: 21-21 cu Rusia, 22-19 cu Islanda si 20-23 cu Muntenegru (grupa preliminara D), 31-26 cu Spania si 19-25 cu Ungaria (grupa principala II).
Partidele din grupele principale se incheie in aceeasi zi, in ambele grupe, iar primele doua clasate vor juca ulterior in semifinale, in 15 decembrie. Prima calificata in semifinale este Norvegia.
Finalele pentru medalii vor avea loc in 16 decembrie, ultima zi a CE din Serbia.
Marcatoare:
Ungaria – Verten 7 goluri, Gorbicz 6, Kovacsicz 4, Szucsanszki 3, Szamoransky 2, Triscsuk 1, Kovacsics 1, Klivinyi 1
Romania – Neagu 6 goluri, Nechita 6, Stanca 3, Geiger 1, Dinca 1, Meirosu 1, Bradeanu 1.

URL: http://www.infobraila.ro/?p=42509

marți, 11 decembrie 2012

Primul pas spre semifinale


Read more!

* Spania – Romania 26-31 (12 – 15) *
Intr-o sala de 8000 de locuri dar cu public putin, doar 200 de spectatori, Romania a trecut de Spania si a reusit sa castige un meci important.
Spania, cu Navarro si Barbosa de la Oltchim in componenta, a deschis scorul chiar prin Barbosa (min. 2), dupa un prim atac ratat al Romaniei. Neagu a adus egalarea, 1-1, Paula Ungureanu a avut din nou parade reusite, iar Nechita a adus avantajul, 1-2 (min. 5). La 2-3 (min. 7), Ungureanu a aparat de la 7 metri, iar Bradeanu a dus ulterior avantajul la doua goluri, 2-4 (min. 9). Ungureanu a aparat din nou de la 7 metri, in acelasi minut, iar aceeasi Bradeanu a mai punctat o data de la linia de pedeapsa, 2-5 (min.11). La mijlocul reprizei, Romania conducea cu 4-7, dar ibericele au dat semne de revenire, 7-8 (min. 18). Meciul a continuat cu tricolorele la carma si Spania alergand dupa egalare, 10-13 (min. 25), pentru ca dupa 30 de minute, tabela sa arate 12-15. Cu 4 secunde inaintea pauzei, Crina Pintea a primit direct cartonas rosu, pentru un fault dur asupra unei adversare si a parasit terenul in lacrimi. Apararea Romaniei a pierdut o jucatoare de baza, iar repriza secunda se anunta mult mai complicata.
In partea a doua a jocului, fara aportul Crinei Pintea si cu o aparare dura si avansata a ibericelor, jocul Romaniei nu a mai fost acelasi, dar totusi fetele lui Gheorghe Tadici aveau cu 10 minute inainte de fluierul final 10 goluri avans, 19-29. Pana la finalul partidei, apararea ibericelor a functionat si Romania nu a mai inscris decat doua goluri prin Meirosu in minutul 58 si prin Nechita in minutul 59 in timp ce echipa din Spania se apropia rapid pe tabela de marcaj, inscriind in ultimele minute de joc 7 goluri importante.
Marcatori:
Spania – Begona Fernandez 5 goluri, Mangue 5, Beatriz Fernandez 4, Pena 4, Cuadrado 3, Pinedo 2, Barbosa 2, Martin 1
Romania – Neagu 7 goluri, Curea 6, Nechita 6, Bradeanu 5, Meirosu 5, Stanca 2.
Tricolorele antrenate de Gheorghe Tadici mai au programate meciurile cu Ungaria (marti, ora 21.15) si cu Germania (joi, 19.15).
URL: http://www.infobraila.ro/?p=42321

Romania a condus Muntenegru dar a pierdut pe final meciul


Read more!

* Romania – Muntenegru  20-23 (10-9) *
Nationala feminina a pierdut cu 23-20 partida cu Muntenegru si a incheiat pe locul 3 in grupa D. Astfel, Romania merge cu un punct la grupa de la Novi Sad si va debuta duminica, ora 17:15, intr-un meci cu Spania. Marti va infrunta Ungaria (21:15), iar joi, in ultimul joc din grupa principala II va avea ca adversara Germania (19:15).
Prima repriza a fost aproape perfecta: Ungureanu a salvat miraculos, iar Bradeanu a dus greul in atac dar  in partea a doua, Bulatovic a fost de neoprit, iar Romania a fost inexistenta la 9 metri. Desi au facut din nou o prima repriza excelenta, romancele au cazut din nou in partea a doua si adversarele au profitat de acest aspect.
Peste 1800 de de fani romani au invadat arena din Vrset, au intonat imnul ca si cum meciul s-ar fi jucat in Romania, dar au si aplaudat cu frenezie debutul tricolorelor impotriva vicecampioanei olimpice. Paula Ungureanu a fost titulara, iar prima interventie reusita a facut tribunele sa “explodeze” (min. 2), dar scorul a fost deschis chiar de colega sa de club, Katarina Bulatovici (min. 3). Neagu a adus egalarea, 1-1 (min. 5), cu o aruncare plina de nerv, exact ca in vremurile ei bune. A scos apoi si un 7 metri, plus eliminare adversa, iar Bradeanu a transformat si a adus avantajul Romaniei pentru prima data, 2-1 (min. 6).
Meciul a continuat echilibrat, 3-3 (min. 8), iar cand Ungureanu a aparat de la 7 metri, in fata lui Bulatovici, uralele au fost maxime (min. 10). Patru minute mai tarziu, Muntenegru avea 6 mingi pierdute, jucatoarele lui Adzici fiind clar incomodate de galeria Romaniei. Geiger a marcat pentru 5-4, Bradeanu a dus scorul la 6-4 (min. 15), apararea fiind punctul forte al Romaniei, care a anihiliat linia de 9 metri adversa si a recuperat inteligent mingi. In minutul 19, Geiger a marit avantajul, 7-4, iar handbalistele din Muntenegru erau dezorientate, la fel si antrenorul lor, Adzici. Romania a continuat sa domine, 8-5 (min. 23), antrenorul Tadici cerand un time-out, dupa un gol al lui Knezevici, iar rezultatul s-a vazut imediat, 9-6 (min. 24). Ultimele minute au fost haotice, ambele echipe gresind pe banda rulanta, dar Muntenegru a gasit puterea sa revina in joc, 9-9 (min. 29). Manea a readus linistea, 10-9, acesta fiind scorul pauzei, dupa 30 de minute in care Paula Ungureanu a avut 9 interventii reusite.
La reluare, Nechita a inscris primul gol, 11-9, dar Muntenegru a egalat rapid, aratand alta fata in partea a doua, 11-11 (min. 33) si, mai mult, Jovanovici a marcat pentru 11-12. Romania a adunat cinci atacuri consecutive, cu suturi direct in portarul Barjaktarovici, in timp ce Paula Ungureanu lupta magnific in poarta opusa. Trecusera 7 minute de cand tricolorele nu au mai marcat, iar Bulatovici nu a iertat, 11-13 (min. 39). Egalarea a venit pe mana lui Geiger (min. 41), intr-un vacarm de nedescris. “Romania, Romania, ole, ole, ole!”, a fost scandarea menita sa monteze echipa tricolora, dar fetele lui Tadici nu au reusit, 13-15 (min. 43), fiind nevoie de un time-out. Jocul cu pivotul nu a mers deloc, Muntenegru aparandu-se ca la carte la Stanca si Manea, in timp ce linia de 9 metri a obosit treptat in absenta combinatiilor cu extremele (14-17, min. 46). Eforturile Romaniei au crescut cu fiecare minut, motivatia handbalistelor lui Tadici fiind maxima, cu bucurie nemarginita la goluri sau interventii reusite ale portarilor. Cu 10 minute inainte de final, Bradeanu a marcat un gol superb, 17-18, dar Bulatovici, despre care coechipierele sale de la Oltchim au spus ca stiu cum s-o contracareze, a fost de neoprit, 17-19. Antrenorul Tadici si-a aratat de cateva ori nemultumirea fata de arbitraj, huiduielile s-au amestecat cu incurajarile, dar Muntenegru nu a mai putut fi oprita din drumul spre victorie, in pofida luptei Romaniei, 18-20 (min. 55) si 20-22 (min. 58). Scor final 20-23, iar Romania incheie grupa cu infrangere, dar cu fruntea sus, dupa un meci in care a dat o replica pe masura vicecampioanei olimpice.
Cu un joc absent pe extreme, fara straluciri pe pivot, nationala a trait doar din aruncarile interilor Aurelia Bradeanu si Melinda Geiger, plus cateva straluciri individuale ale Nechitei, sau Meirosu. Astfel, nu este o surpriza ca victoria a trecut de partea adversarelor, mult mai precise in fata portii noastre.
Cele mai bune marcatoare ale meciului au fost Bulatovic, cu 9 reusite respectiv Bradeanu cu 6.
Marcatoare:
Romania – Bradeanu 6 goluri, Geiger 5, Meirosu 3, Nechita 2, Neagu 2, Manea 2
Muntenegru – Bulatovici 9 goluri, Knezevici 5, Dokici 4, Radicevici 2, Mehmedovici 1, Lazovici 1, Jovanovici 1.
URL: http://www.infobraila.ro/?p=42240

joi, 6 decembrie 2012

Cu greu, Romania ajunge in Main Round!


Read more!
* S-a simtit oboseala din meciul cu Rusia * Singura care a contat a fost Bradeanu * Islanda – Romania 19-22 (13-15) *

Miercuri, Romania a avut al doilea meci de la EURO 2012 impotriva celei mai slab cotate echipe din grupa D. Cu toate ca se anunta un meci usor, fetele lui Tadici au fost obosite dupa ce cu o zi inainte au tras mult in partida jucata impotriva Rusiei.
Inceputul de meci a fost unul strans, echipele mergand cap la cap pana in minutul 9 cand tricolorele se distanteaza la 2 goluri dupa ce Tolnai inchide poarta si Bradeanu marcheaza din faza a doua. Nordicele nu s-au lasat mai prejos si au blocat orice incercare de-a tricolorelor de a marca, insa Toto si Bradeanu au facut echipa si au redus din handicap in minutul 14 tabela aratand 8-7 pentru Islanda. Tot Bradeanu este cea care aduce egalitatea in minutul 18 al primei parti, 10-10. Un contraatac fulger si o pasa lunga a lui Bradeanu pentru Stanca aduce Romania la conducere 10-11 in minutul 20. Curea mareste diferenta marcand din 7m si antrenorul nordicelor se vede nevoit sa ceara timp de odihna. Curea readuce echipa la conducere dupa 2 goluri consecutive, cu toate ca elevele lui Gheorghe Tadici pierd sansa de a se distanta la mai multe goluri, si nu profita de inferioritatea nosrdicelor, 12-14 in minutul 27. Neagu incheie tabela in prima repriza, marcand ultimul gol, 13-15 dupa 30 de minute de joc.
Cu toate ca si-a anuntat revenirea la nationala abia in ultimul meci, cel cu Muntenegru, Paula Ungureanu intra in cea dea doua parte a jocului si blocheaza un contraatac important al nordicelor. In partea secunda a meciului, romancele au ratat pe banda rulanta, Curea rateaza un 7 m, Meirosu i-a doua eliminari in primele 8 minute din repriza a doua si Tadici se vede nevoit sa schimbe ceva. Romania nu reuseste sa inscrie, nordicele marcand primul gol din partea secunda abia in minutul 38, 14-15. Echipa Islandei se tine scai de fetele lui Tadici si reusesc egalarea la 16 in minutul 42. Neagu rateaza sansa de a duce Romania in avantaj si cu toate ca recupereza o minge, Manea rateaza din nou o ocazie importanta.
In minutul 45 Islanda preia conducerea, 17-16, in primele 17 minute din repriza a doua Romania nu reuseste sa inscrie decat un gol in timp ce Islanda marcheaza de 4 ori. O torpila a lui Bradeanu, restabileste egalitatea, 17-17 in minutul 48. Tot Bradeanu este cea care readuce Romania la conducere, 17-18 in minutul 50. Pe ultima suta de metri, apararea avansata si paradele Paulei Ungureanu dar si golul important marcat de pivotul Stanca mareste diferenta la 2 goluri. Finalul de meci e unul interzis cardiacilor, Tadici cere Time Out cu 34 de secunde inainte de final si Romania termina in atac, 19-22.

* Suntem in Main Round *
Dupa victoria chinuita in fata Islandei, Romania se califica mai departe in faza principala. Cu toate ca marea speranta pentru noi era revenirea celei mai bune jucatoare din 2010, Cristina Neagu, s-a vazut in jocul acesteia ca nu si-a revenit complet. Daca in primul meci contra Rusiei, Tolnai si Smedescu au facut senzatii, in cea de-a doua partida Bradeanu a fost cea mai buna jucatoare, cu 7 reusite.
Meciul de vineri, cu Muntenegru, va fi o adevarata finala pentru elevele lui Tadici. In functie de rezultatul scos cu Muntenegru, Romania poate sti care sunt sansele la semifinale.

Islanda-Romania 19-22 (13-15)
Islanda:
Portari: Asmundsdottir (11/33), Haraldsdottir
Marcatoare: Jonsdottir (5/10), Skulladottir H. (4/7), Stefansdottir T. (2/2), Skulladottir D. (2/2), Pekaskyte (2/3), Bragadottir (1/2), Gudmundsdottir (1/3), Knutsdottir (1/4), Sigurdardottir (1/5)
Au mai evoluat: Palsdottir, Gunnarsdottir, Stefansdottir H., Thorgeirsdottir
Aruncari de la 7m: 4/3
Eliminari: Jonsdottir, Bragadottir, Sigurdardottir (2)
Antrenor: Agust Johansson

Romania:
Portari: Ungureanu (5/11), Tolnai (3/15), Smedescu (0/1)
Marcatoare: Bradeanu (7/12), Meirosu (4/8), Stanca (3/3), Curea (2/3), Geiger (2/4), Vadineanu (1/2), Nechita (1/2), Manea (1/2), Neagu (1/6)
Au mai evoluat: Pintea (0/1), Dinca (0/1), Paraschiv
Aruncari de la 7m: 3/1
Eliminari: Stanca, Meirosu (2)
Antrenor: Gheorghe Tadici

Cea mai buna jucatoare a Islandei: Gudny Jenny Asmundsdottir
Cea mai buna jucatoare a Romaniei: Aurelia Bradeanu

miercuri, 5 decembrie 2012

Dupa o prima repriza buna, Romania obtine doar un egal in fata Rusiei


Read more!
* Tolnai a inchis poarta si a salvat Romania, in primul meci de la EURO 2012 *

Marti, 5 decembrie Romania a debutat intr-o noua formula la EURO 2012. Alaturi de un Gheorghe Tadici total schimbat care impingea echipa spre victorie, de Talida Tolnai care a inchis poarta si de o aparare perfecta cel putin in prima parte a meciului, Romania a reusit un egal important in fata Rusia. Cu toate ca au avut meciul in mana inca din primele minute cand tabela arata 5-2, in minutul 8, cand Manea primeste eliminare de 2 minute, selectionata Romaniei este egalata la 5-5. Pentru 17 minute Rusia nu inscrie niciun gol, Tolnai fiind un inger in poarta. Initiativa lui Tadici de a o schimba pe Tolnai cu Smedescu pentru a apara loviturile de 7 m a fost de bun augur, Smedescu aparand doua lovituri de la 7m. De aici si pana la finalul primei reprize, Tolnai a inschis poarta, apararea a mers perfect dar in schimb atacul nu a excelat.
Spre mirarea tuturor, la time out-ul din minutul 28, Gheorghe Tadici care alta data era vulcanic si care tipa, de data asta a cerut timp de odihna si le-a explicat fetelor strict tactic, explicand calm fetelor ce trebuie sa faca. Prima repriza s-a incheiat 12-7 si Romania era pregatita de o victorie importanta.
In a doua parte a jocului, Rusia a profitat de greselile romancelor si in minutul 43 s-au apropiat la trei goluri, 16-13, moment in care selectionerul Gheorghe Tadici a cerut time-out. Cu doar opt minute inainte de final rusoaicele se apropie la un gol de Romania, 18-17, prin reusita lui Postnova, insa Curea a marcat din 7 metri si a dus Romania la o distanta de 2 goluri, imediat Postonova a “rupt” apararea Romaniei si a marcat. Tadici s-a vazut nevoit sa ceara un nou time-out chiar cu 2 minute inainte de final, cand Romania a pierdut teren in fata rusoaicelor. Finalul a fost unul infernar, Curea marcand pentru 21-19 insa rusoaicele au dat replica prin Makeeva, si Punko a furat un punct Romaniei, meciul incheindu-se 21-21. Cu toate ca mai aveau 30 de secunde, timp in care puteau inscrie, fetelor lui Tadici parca le-a fost frica sa mai arunce la poarta, si astfel dupa ce au condus timp de 58 de minute, echipa Romaniei termina la egalitate meciul cu Rusia.
 
* Un punct muncit si meritat dar nesperat de nimeni *

De-a lungul istoriei echipa Rusiei a invins de nenumarate ori Romania, iar aseara nimeni nu spera ca elevele lui Tadici sa faca o asa faza frumoasa si sa fie pe cale de a castiga cele doua puncte puse in joc. Cu toate ca au incheiat la egalitate, un meci greu, Gheorghe Tadici nu si-a certat jucatoarele ci din contra le-a luat apararea si le-a felicitat pentru punctul obtinut.
Romania contra Rusia de aseara nu a semanat cu nici una dintre intalnirile anterioare ale ultimilor ani de la Mondiale sau Europene. Atunci, scenariul era simplu, aproape facil, precum reteta de succes a unui sitcom: rusoaicele lui Trefilov blocau, apoi sfaramau tot.
Diferenta dintre echipa de atunci a Romaniei si cea de acum a fost poarta. Cu Tolnai care avea in minutul 29 exact 13 mingi aparate din 19, adica 68 la suta si cu Smedescu in forme de zile mari, care a blocat doua aruncari de la 7 metri, tricolorele au reusit sa duca la pamant moralul rusoaicelor, mai ales in prima repriza. Fetele lui Tadici nu au continuat la fel de bine, si cu toate ca Toto s-a tinut sus, avand 50 la suta mingii scoase, romancele nu au reusit sa obtina decat un punct, dar unul importanta care ne da sanse mari pe mai departe. 

* Romania – Islanda se joaca astazi de la 21.15 *

Astazi, Romania intalnesce Islanda, o echipa care se afla la cealalta extrema fata de primul adversar. Dupa meciul de aseara, echipa Romaniei ar trebui sa treaca usor astazi de Islanda, care a pierdut primul meci, impotriva Muntenegrului la 10 goluri diferenta.
Anul trecut, la Mondialele din Brazilia, s-a calificat in "optimi" dupa ce in faza grupelor a invins China, Germania si Muntenegru! Islanda e la al treilea turneu major consecutiv, participind si la Euro 2010, in Danemarca si Norvegia. Nordicele au terminat insa atunci pe penultimul loc. Din lotul Islandei cele mai cunoscute sunt Hrafnhildur, Dagny si surorile Skuladottir. Romania si Islanda s-au intalnit ultima data in play-offul CE 2008. "Tricolorele" au invins cu 37-23 la Reykjavik si cu 33-23 in returul de la Braila. Aseara, Islanda a fost invinsa de Muntenegru cu 26-16.
Dupa partida de azi, tricolorele au o zi pauza, perioada in care se anunta si revenirea Paulei Ungureanu la nationala. Astfel, vineri, Romania v-a intalni in ultimul meci din grupa D echipa Muntenegrului, care astazi joaca impotriva Rusiei.

Rezultate EURO 2012
Grupa A:
Ucraina-Cehia 22-25 (7-12) – Iryna Shutska, singura jucatoare de la HC Dunarea care participa la EURO 2012, a inscris 2 goluri pentru selectionata Ucrainiei, in meciul impotriva Cehiei.
Ucraina: Borshchenko 7 goluri, Turkalo 4, Managarova 3, Redka 3, Pidpalova 2, Shutska 2, Burlachenko 1
Cehia: Sterbova 6 goluri, Luzumova 6, Chernova 4, Cerna 2, Hrbkova 2, Knedlikova 2, Martinkova 2, Ruckova 1
Norvegia-Serbia 28-26 (17-12)
Norvegia: Koren Riegelhuth 8 goluri, Alstad 4, Edin 4, Loke 4, Herrem 3, Sulland 3, Breivang 1, Frafjord 1
Serbia: Ognjenovic 9 goluri, Lekic 6, Damnjanovic 3, Dmitrovic 2, Pop-Lazic 2, Eric 1, Filipovic 1, Nisavic 1, Rajovic 1
Grupa B:
Franta-Macedonia 29-16 (15-10)
Franta: Baudouin 8 goluri, Dembele 5, Mendy 4, Lacrabere 3, Ayglon 2, Goiorani 2, Pineau 2, Bruneau 1, Gnabouyou 1, Kamto 1
Macedonia: Nikolic 6 goluri, Sazdovski 3, Cvetanovska 2, Mecevska 2, Bajramovska 1, Mladenovska 1, Pecevska 1
Suedia-Danemarca 27-26 (13-15)
Suedia: Ahlm 10 goluri, Gullden 3, Blohm 2, Flognman 2, Helleberg 2, Jacobsen 2, Roberts 2, Fogelstrom 1, Sand 1, Torstensson 1, Wallen 1
Danemarca: Jorgenssen 6 goluri, Bille 3, Burgaard 3, Grigel 3, Jorgensen 3, Thorsgaard 3, Norgaard 2, Kristiansen 1, Larsen 1, Pedersen 1
Grupa C:
Germania-Spania 20-23 (12-13)
Germania: Steinbach 6 goluri, Nadgornaja 3, Augsburg 2, Hubinger 2, Muller 2, Wohlbold 2, Zapf 2, Geschke 1
Spania: Martin 7 goluri, Aguilar 3, Barbosa 3, Fernandez 3, Mangue 2, Pena 2, Pinedo 2, Alonso 1
Croatia-Ungaria 28-27 (15-14)
Croatia: Zebic 9 goluri, Elez 4, Gace 4, Lovric 3, Milanovic Litre 3, Basic 2, Peraica 2, Petkovic 1
Ungaria: Tomori 9 goluri, Gorbicz 7, Redei-Soos 3, Kovacsicz 3, Szamoransky 2, Klivinyi 1, Szucsanszki 1, Verten 1
Grupa D:
Muntenegru-Islanda 26-16 (10-7)
Muntenegru: Bulatovic 7 goluri, Radicevic 6, Knezevic 5, Dokic 2, Toskovic 2, Mehmedovic 1, Nikcevic 1, Pavicevic 1, Vukcevic 1
slanda: Bragadottir 5 goluri, Stefansdottir 3, Jonsdottir 2, Palsdottir 2, Gudmunsdottir 1, Knutsdottir 1, Sigurdardottir 1, Thorgeirsdottir 1
Romania-Rusia 21-21 (12-7)
Romania: Curea 9 goluri, Geiger 3, Meirosu 2, Nechita 2, Stanca 2, Bradeanu 1, Manea 1, Pintea 1
Rusia: Khmyrova 6 goluri, Postnova 4, Chernoivanenko 3, Makeeva 2, Punko 2, Andryushina 1, Kuznetcova 1, Turey 1, Yartseva 1

luni, 3 decembrie 2012

HC Dunarea “intra in paine”


Read more!
* Dupa o vacanta cu un program special, jucatoarele de la HC Dunarea au reintrat la antrenamente *

Timp de aproximativ doua saptamani, elevele lui Ioan Baban s-au aflat in vacanta. Chiar daca meritau o pauza, antrenorul le-a facut fetelor un program special de pregatire. “Nu a fost o vacanta obisnuita. Fetele au avut un program de pregatire pe toata aceasta durata de vacanta, pentru a nu-si iesi din forma”, a declarat Ioan Baban.
De miercuri jucatoarele de la HC Dunarea intra intr-un cantonament pe plan local. De pe 6 pana pe 15 decembrie, acestea vor avea o pregatire mixta in sala unde in fiecare  dimineata se vor axa mai mult pe forta dar si pe jocul cu mingea, urmand ca in fiecare dupa-amiaza sa faca aerobic pe stadion. De luni acestea intra la recuperare la Lacul Sarat.
In ceea ce priveste meciurile amicale, antrenorul Ioan Baban ne-a declarat faptul ca in urmatoarea perioada vor participa la mai multe meciuri de pregatire. “Avem meci pe 18 decembrie la Galati, incepand cu orele 17.30 iar in weekend-ul 28-29 decembrie vom organiza la Braila un turneu. Am invitat mai multe echipe ca Galati, Craiova, Ploiesti, Roman si Constanta dar pana acum nu am primit confirmare decat de la Galati si Ploiesti”, a precizat Ioan Baban.
Si dupa sarbatori fetele de la HC Dunarea au un program special. Acestea vor reintra la antrenamente inca din primele zile ale anului, avand doua meciul importante si destul de grele in deplasare la Cluj si Valcea. Inainte de meciul cu HC Zalau, mai precis in 21-22 ianuarie, clubul brailean va mai organiza doua meciuri de pregatire cu HCM Roman.
HC Dunarea Braila mai are de disputat 3 partide din turul acestui campionat, urmand ca luna inuarie sa fie una dificila pentru jucatoarele lui Ioan Baban care urmeaza sa faca doua deplasari importante, una la Valcea unde la intalni campioana Oltchim si una la Cluj unde vor juca contra vicecampioanelor de la U Jolidon Cluj. Ultimul meci al turului se anunta a fi un adevarat derby, sala Polivalenta Danubius urmand sa gazduiasca la sfarsitul lunii ianuarie meciul dintre HC Dunarea si HC Zalau.

Echipa Romaniei pleaca hotarata spre o noua medalie


Read more!

* Noua selectionata a Romaniei la handbal feminin isi doreste sa urce din nou pe podium *

Dupa ce au suferit cea mai rusinoasa infrangere 30-9, impotriva Germaniei, selectionerul Gheorghe Tadici a hotarat ca Eliza Buceschi si Patricia Vizitiu sa fie excluse din lotul Romaniei pentru Euro 2012. Fiind in pragul pregatirilor pentru Euro, selectionata Romaniei a mai primit o lovitura sub centura, extrema Coronei Brasov, Camelia Balint accidentandu-se si fiind indisponibila pentru campionatul European. Pe ultima suta de metri aceasta a fost inlocuita de extrema de la U Jolidon Cluj, Nicoleta Dinca. Cu toate ca au existat ceva presiuni si probleme in interiorul lotului, se pare ca fetele acum sunt mai motivate ca oricand si isi doresc sa castige o medalie.
Inainte de plecarea in Serbia, lotul Romaniei a sustinut o conferinta de presa in care selectionerul Gheorghe Tadici dar si seful handbalului Romanesc, Cristian Gatu au stabilit obiectivul. “Obiectivul de baza e calificarea la Jocurile Olimpice. Echipa are noutati, dar important e sa mentinem un nucleu de baza. Sunt foarte multumit de activitatea echipei pana in prezent”, a declarat seful handbalului romanesc.

* La un pas de dezastru *

Delegatia selectionatei feminine de handbal a Romaniei a trecut prin emotii vineri, cand autocarul in care tricolorele se deplasau la Pancevo, pentru amicalul cu Serbia a fost implicat intr-un accident rutier. Autocarul cu care echipa lui Gheorghe Tadici facea deplasarea s-a ciocnit cu un microbuz care a intrat pe contrasens. Toate jucatoarele au fost socate, dar nimeni nu a patit nimic! Delegatia Romaniei a ajuns la Pancevo cu o intarziere de 15 minute dar totusi meciul cu Serbia s-a disputat asa cum fusese programat initial, Romania pierzand in fata tarii gazda cu scorul de 26:20 (12:11).
“Pe traseu a fost o simpla coliziune, s-a «frecat» un microbuz de noi, pentru ca a depasit linia de demarcatie. Totul s-a intamplat pe traseu, nu ajunsesem la destinatie, dar a fost o simpla sperietura. Suntem deja in sala, meciul se joaca la ora stabilita si toata lumea e in regula”, a declarat presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu.

* Cristina Neagu a fost desemnata capitalul echipei *

Capitanul “tricolorelor” a fost desemnata Cristina Neagu, care a fost aleasa prin vot secret de catre colege. “Va promit tuturor romanilor ca vom face tot ce ne sta in putinta pentru a avea meciuri bune la acest European. O sa dam totul pe teren, ne dorim sa cistigam fiecare meci daca se poate, dar e posibil sa si pierdem”, a declarat Neagu inainte de deplasarea in Serbia.

* Drama la nationala *

O alta veste a zguduit echipa lui Tadici. Tatal Paulei Ungureanu a decedat sambata in urma unui stop cardiac. Vestea a cazut ca un trasnet in randul jucatoarelor echipei nationale. Paula Ungureanu a plecat urgent la Brasov, pentru a fi alaturi de familie. Portarul nationalei va lipsi astfel de la primele doua meciuri ale nationalei, cu Rusia si Islanda.
Toata echipa si stafful nationalei sunt alaturi de Paula Ungureanu si isi exprima regretul pentru suferinta acesteia. Jucatoarea si-a exprimat intentia de a reveni alaturi de echipa nationala dupa ce isi va conduce tatal pe ultimul drum.
Romania va disputa meciurile din prima faza a grupei saptamana viitoare, dupa urmatorul program:
4 decembrie: Romania – Rusia
5 decembrie: Romania – Muntenegru
7 decembrie: Romania – Islanda

Lotul Romaniei pentru CE
Portari: Tolnai, Ungureanu, Smedescu
Extreme: Nechita, Curea, Paraschiv, Dinca
Pivoti: Stanca, Pintea, Manea
Linia de 9 metri: Bradeanu, Meirosu, Neagu, Tacalie, Geiger, Vadineanu,