luni, 3 decembrie 2012

Echipa Romaniei pleaca hotarata spre o noua medalie


* Noua selectionata a Romaniei la handbal feminin isi doreste sa urce din nou pe podium *

Dupa ce au suferit cea mai rusinoasa infrangere 30-9, impotriva Germaniei, selectionerul Gheorghe Tadici a hotarat ca Eliza Buceschi si Patricia Vizitiu sa fie excluse din lotul Romaniei pentru Euro 2012. Fiind in pragul pregatirilor pentru Euro, selectionata Romaniei a mai primit o lovitura sub centura, extrema Coronei Brasov, Camelia Balint accidentandu-se si fiind indisponibila pentru campionatul European. Pe ultima suta de metri aceasta a fost inlocuita de extrema de la U Jolidon Cluj, Nicoleta Dinca. Cu toate ca au existat ceva presiuni si probleme in interiorul lotului, se pare ca fetele acum sunt mai motivate ca oricand si isi doresc sa castige o medalie.
Inainte de plecarea in Serbia, lotul Romaniei a sustinut o conferinta de presa in care selectionerul Gheorghe Tadici dar si seful handbalului Romanesc, Cristian Gatu au stabilit obiectivul. “Obiectivul de baza e calificarea la Jocurile Olimpice. Echipa are noutati, dar important e sa mentinem un nucleu de baza. Sunt foarte multumit de activitatea echipei pana in prezent”, a declarat seful handbalului romanesc.

* La un pas de dezastru *

Delegatia selectionatei feminine de handbal a Romaniei a trecut prin emotii vineri, cand autocarul in care tricolorele se deplasau la Pancevo, pentru amicalul cu Serbia a fost implicat intr-un accident rutier. Autocarul cu care echipa lui Gheorghe Tadici facea deplasarea s-a ciocnit cu un microbuz care a intrat pe contrasens. Toate jucatoarele au fost socate, dar nimeni nu a patit nimic! Delegatia Romaniei a ajuns la Pancevo cu o intarziere de 15 minute dar totusi meciul cu Serbia s-a disputat asa cum fusese programat initial, Romania pierzand in fata tarii gazda cu scorul de 26:20 (12:11).
“Pe traseu a fost o simpla coliziune, s-a «frecat» un microbuz de noi, pentru ca a depasit linia de demarcatie. Totul s-a intamplat pe traseu, nu ajunsesem la destinatie, dar a fost o simpla sperietura. Suntem deja in sala, meciul se joaca la ora stabilita si toata lumea e in regula”, a declarat presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu.

* Cristina Neagu a fost desemnata capitalul echipei *

Capitanul “tricolorelor” a fost desemnata Cristina Neagu, care a fost aleasa prin vot secret de catre colege. “Va promit tuturor romanilor ca vom face tot ce ne sta in putinta pentru a avea meciuri bune la acest European. O sa dam totul pe teren, ne dorim sa cistigam fiecare meci daca se poate, dar e posibil sa si pierdem”, a declarat Neagu inainte de deplasarea in Serbia.

* Drama la nationala *

O alta veste a zguduit echipa lui Tadici. Tatal Paulei Ungureanu a decedat sambata in urma unui stop cardiac. Vestea a cazut ca un trasnet in randul jucatoarelor echipei nationale. Paula Ungureanu a plecat urgent la Brasov, pentru a fi alaturi de familie. Portarul nationalei va lipsi astfel de la primele doua meciuri ale nationalei, cu Rusia si Islanda.
Toata echipa si stafful nationalei sunt alaturi de Paula Ungureanu si isi exprima regretul pentru suferinta acesteia. Jucatoarea si-a exprimat intentia de a reveni alaturi de echipa nationala dupa ce isi va conduce tatal pe ultimul drum.
Romania va disputa meciurile din prima faza a grupei saptamana viitoare, dupa urmatorul program:
4 decembrie: Romania – Rusia
5 decembrie: Romania – Muntenegru
7 decembrie: Romania – Islanda

Lotul Romaniei pentru CE
Portari: Tolnai, Ungureanu, Smedescu
Extreme: Nechita, Curea, Paraschiv, Dinca
Pivoti: Stanca, Pintea, Manea
Linia de 9 metri: Bradeanu, Meirosu, Neagu, Tacalie, Geiger, Vadineanu,