joi, 6 decembrie 2012

Cu greu, Romania ajunge in Main Round!

* S-a simtit oboseala din meciul cu Rusia * Singura care a contat a fost Bradeanu * Islanda – Romania 19-22 (13-15) *

Miercuri, Romania a avut al doilea meci de la EURO 2012 impotriva celei mai slab cotate echipe din grupa D. Cu toate ca se anunta un meci usor, fetele lui Tadici au fost obosite dupa ce cu o zi inainte au tras mult in partida jucata impotriva Rusiei.
Inceputul de meci a fost unul strans, echipele mergand cap la cap pana in minutul 9 cand tricolorele se distanteaza la 2 goluri dupa ce Tolnai inchide poarta si Bradeanu marcheaza din faza a doua. Nordicele nu s-au lasat mai prejos si au blocat orice incercare de-a tricolorelor de a marca, insa Toto si Bradeanu au facut echipa si au redus din handicap in minutul 14 tabela aratand 8-7 pentru Islanda. Tot Bradeanu este cea care aduce egalitatea in minutul 18 al primei parti, 10-10. Un contraatac fulger si o pasa lunga a lui Bradeanu pentru Stanca aduce Romania la conducere 10-11 in minutul 20. Curea mareste diferenta marcand din 7m si antrenorul nordicelor se vede nevoit sa ceara timp de odihna. Curea readuce echipa la conducere dupa 2 goluri consecutive, cu toate ca elevele lui Gheorghe Tadici pierd sansa de a se distanta la mai multe goluri, si nu profita de inferioritatea nosrdicelor, 12-14 in minutul 27. Neagu incheie tabela in prima repriza, marcand ultimul gol, 13-15 dupa 30 de minute de joc.
Cu toate ca si-a anuntat revenirea la nationala abia in ultimul meci, cel cu Muntenegru, Paula Ungureanu intra in cea dea doua parte a jocului si blocheaza un contraatac important al nordicelor. In partea secunda a meciului, romancele au ratat pe banda rulanta, Curea rateaza un 7 m, Meirosu i-a doua eliminari in primele 8 minute din repriza a doua si Tadici se vede nevoit sa schimbe ceva. Romania nu reuseste sa inscrie, nordicele marcand primul gol din partea secunda abia in minutul 38, 14-15. Echipa Islandei se tine scai de fetele lui Tadici si reusesc egalarea la 16 in minutul 42. Neagu rateaza sansa de a duce Romania in avantaj si cu toate ca recupereza o minge, Manea rateaza din nou o ocazie importanta.
In minutul 45 Islanda preia conducerea, 17-16, in primele 17 minute din repriza a doua Romania nu reuseste sa inscrie decat un gol in timp ce Islanda marcheaza de 4 ori. O torpila a lui Bradeanu, restabileste egalitatea, 17-17 in minutul 48. Tot Bradeanu este cea care readuce Romania la conducere, 17-18 in minutul 50. Pe ultima suta de metri, apararea avansata si paradele Paulei Ungureanu dar si golul important marcat de pivotul Stanca mareste diferenta la 2 goluri. Finalul de meci e unul interzis cardiacilor, Tadici cere Time Out cu 34 de secunde inainte de final si Romania termina in atac, 19-22.

* Suntem in Main Round *
Dupa victoria chinuita in fata Islandei, Romania se califica mai departe in faza principala. Cu toate ca marea speranta pentru noi era revenirea celei mai bune jucatoare din 2010, Cristina Neagu, s-a vazut in jocul acesteia ca nu si-a revenit complet. Daca in primul meci contra Rusiei, Tolnai si Smedescu au facut senzatii, in cea de-a doua partida Bradeanu a fost cea mai buna jucatoare, cu 7 reusite.
Meciul de vineri, cu Muntenegru, va fi o adevarata finala pentru elevele lui Tadici. In functie de rezultatul scos cu Muntenegru, Romania poate sti care sunt sansele la semifinale.

Islanda-Romania 19-22 (13-15)
Islanda:
Portari: Asmundsdottir (11/33), Haraldsdottir
Marcatoare: Jonsdottir (5/10), Skulladottir H. (4/7), Stefansdottir T. (2/2), Skulladottir D. (2/2), Pekaskyte (2/3), Bragadottir (1/2), Gudmundsdottir (1/3), Knutsdottir (1/4), Sigurdardottir (1/5)
Au mai evoluat: Palsdottir, Gunnarsdottir, Stefansdottir H., Thorgeirsdottir
Aruncari de la 7m: 4/3
Eliminari: Jonsdottir, Bragadottir, Sigurdardottir (2)
Antrenor: Agust Johansson

Romania:
Portari: Ungureanu (5/11), Tolnai (3/15), Smedescu (0/1)
Marcatoare: Bradeanu (7/12), Meirosu (4/8), Stanca (3/3), Curea (2/3), Geiger (2/4), Vadineanu (1/2), Nechita (1/2), Manea (1/2), Neagu (1/6)
Au mai evoluat: Pintea (0/1), Dinca (0/1), Paraschiv
Aruncari de la 7m: 3/1
Eliminari: Stanca, Meirosu (2)
Antrenor: Gheorghe Tadici

Cea mai buna jucatoare a Islandei: Gudny Jenny Asmundsdottir
Cea mai buna jucatoare a Romaniei: Aurelia Bradeanu