luni, 17 decembrie 2012

Muntenegru este noua campioana europeana la handbal feminin

* Dupa ce au pierdut finala de la JO, muntenegrencele si-au luat revansa in fata nordicelor si au castigat pentru prima data titlu de campioana a Europei *
Echipa nationala de handbal feminin a Muntenegrului a castigat Campionatul European din Serbia, dupa ce a invins, duminica, la Belgrad, cu scorul de 34-31 (12-11, 24-24, 28-28) dupa doua reprize de prelungiri.
Din lotul formatiei muntenegrene au facut parte si doua jucatoare ale campioanei Romaniei, Oltchim Ramnicu Valcea, Katarina Bulatovici si Marija Jovanovici, care devin campioane europene in premiera.
Tot duminica, in finala mica, pentru medalia de bronz, Ungaria a trecut de Serbia, tot dupa doua reprize de prelungiri, cu scorul de 41-38.
Norvegia detine titlul olimpic, dupa o finala tot cu Munenegru la JO de la Londra, dar si pe cel mondial, iar la nivel european a cucerit ultimele patru titluri consecutive.
* Bulatovici a fost desemnata golghetera campionatului *
Handbalista Katarina Bulatovici, componenta a nationalei Muntenegrului si a campioanei Romaniei, Oltchim Ramnicu Valcea, a primit, duminica, titlul de golgheter si cel mai bun inter dreapta al Campionatului European din Serbia, in aceeasi zi fiind anuntata si Echipa Stelelor (All Star Team).
Katarina Bulatovici a incheiat CE din Serbia cu un total de 56 de goluri, titlul de cel mai bun inter dreapta, dar mai ales cel de campioana europeana cu Muntenegru. Medalia de argint a revenit Norvegiei, iar medalia de bronz Ungariei.
All Star Team include urmatoarele jucatoare:
Cel mai bun portar: Katrine Lunde Haraldsen (Norvegia);
Cea mai buna extrema stanga: Polina Kuznetcova (Rusia);
Cel mai bun inter stanga: Sanja Damnjanovici (Serbia);
Cel mai bun centru: Andrea Lekici (Serbia);
Cel mai bun pivot: Heidi Loke (Norvegia);
Cel mai bun inter dreapta: Katarina Bulatovici (Muntenegru);
Cea mai buna extrema dreapta: Jovanka Radicevici (Muntenegru);
Cea mai buna aparatoare: Anja Althaus (Germania);
MVP: Anja Edin (Norvegia).
* Romania va intalni Slovacia in play-off-ul CM de handbal feminin din 2013 *
Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei va intalni Slovacia in play-off-ul Campionatului Mondial din 2013, conform tragerii la sorti ce a avut loc, duminica, la Belgrad.
Campioana mondiala en-titre, Norvegia, reprezentativa tarii gazda, Serbia, precum si Muntenegru si Ungaria, finalista, respectiv semifinalista la Campionatul European, sunt calificate direct, informeaza eurohandball.com.
Programul play-off-ului CM este urmatorul:
Turcia – Danemarca
Islanda- Cehia
Macedonia - Spania
Olanda - Rusia
Slovacia - Romania
Germania - Ucraina
Suedia - Polonia
Franta - Croatia.
Prima mansa a play-off-ului este programata la 1/2 iunie 2013, iar returul la 8/9 iunie 2013. Campionatul Mondial din 2013 va avea loc in Serbia, in perioada 7-22 decembrie 2013.