marți, 11 decembrie 2012

Romania a condus Muntenegru dar a pierdut pe final meciul

* Romania – Muntenegru  20-23 (10-9) *
Nationala feminina a pierdut cu 23-20 partida cu Muntenegru si a incheiat pe locul 3 in grupa D. Astfel, Romania merge cu un punct la grupa de la Novi Sad si va debuta duminica, ora 17:15, intr-un meci cu Spania. Marti va infrunta Ungaria (21:15), iar joi, in ultimul joc din grupa principala II va avea ca adversara Germania (19:15).
Prima repriza a fost aproape perfecta: Ungureanu a salvat miraculos, iar Bradeanu a dus greul in atac dar  in partea a doua, Bulatovic a fost de neoprit, iar Romania a fost inexistenta la 9 metri. Desi au facut din nou o prima repriza excelenta, romancele au cazut din nou in partea a doua si adversarele au profitat de acest aspect.
Peste 1800 de de fani romani au invadat arena din Vrset, au intonat imnul ca si cum meciul s-ar fi jucat in Romania, dar au si aplaudat cu frenezie debutul tricolorelor impotriva vicecampioanei olimpice. Paula Ungureanu a fost titulara, iar prima interventie reusita a facut tribunele sa “explodeze” (min. 2), dar scorul a fost deschis chiar de colega sa de club, Katarina Bulatovici (min. 3). Neagu a adus egalarea, 1-1 (min. 5), cu o aruncare plina de nerv, exact ca in vremurile ei bune. A scos apoi si un 7 metri, plus eliminare adversa, iar Bradeanu a transformat si a adus avantajul Romaniei pentru prima data, 2-1 (min. 6).
Meciul a continuat echilibrat, 3-3 (min. 8), iar cand Ungureanu a aparat de la 7 metri, in fata lui Bulatovici, uralele au fost maxime (min. 10). Patru minute mai tarziu, Muntenegru avea 6 mingi pierdute, jucatoarele lui Adzici fiind clar incomodate de galeria Romaniei. Geiger a marcat pentru 5-4, Bradeanu a dus scorul la 6-4 (min. 15), apararea fiind punctul forte al Romaniei, care a anihiliat linia de 9 metri adversa si a recuperat inteligent mingi. In minutul 19, Geiger a marit avantajul, 7-4, iar handbalistele din Muntenegru erau dezorientate, la fel si antrenorul lor, Adzici. Romania a continuat sa domine, 8-5 (min. 23), antrenorul Tadici cerand un time-out, dupa un gol al lui Knezevici, iar rezultatul s-a vazut imediat, 9-6 (min. 24). Ultimele minute au fost haotice, ambele echipe gresind pe banda rulanta, dar Muntenegru a gasit puterea sa revina in joc, 9-9 (min. 29). Manea a readus linistea, 10-9, acesta fiind scorul pauzei, dupa 30 de minute in care Paula Ungureanu a avut 9 interventii reusite.
La reluare, Nechita a inscris primul gol, 11-9, dar Muntenegru a egalat rapid, aratand alta fata in partea a doua, 11-11 (min. 33) si, mai mult, Jovanovici a marcat pentru 11-12. Romania a adunat cinci atacuri consecutive, cu suturi direct in portarul Barjaktarovici, in timp ce Paula Ungureanu lupta magnific in poarta opusa. Trecusera 7 minute de cand tricolorele nu au mai marcat, iar Bulatovici nu a iertat, 11-13 (min. 39). Egalarea a venit pe mana lui Geiger (min. 41), intr-un vacarm de nedescris. “Romania, Romania, ole, ole, ole!”, a fost scandarea menita sa monteze echipa tricolora, dar fetele lui Tadici nu au reusit, 13-15 (min. 43), fiind nevoie de un time-out. Jocul cu pivotul nu a mers deloc, Muntenegru aparandu-se ca la carte la Stanca si Manea, in timp ce linia de 9 metri a obosit treptat in absenta combinatiilor cu extremele (14-17, min. 46). Eforturile Romaniei au crescut cu fiecare minut, motivatia handbalistelor lui Tadici fiind maxima, cu bucurie nemarginita la goluri sau interventii reusite ale portarilor. Cu 10 minute inainte de final, Bradeanu a marcat un gol superb, 17-18, dar Bulatovici, despre care coechipierele sale de la Oltchim au spus ca stiu cum s-o contracareze, a fost de neoprit, 17-19. Antrenorul Tadici si-a aratat de cateva ori nemultumirea fata de arbitraj, huiduielile s-au amestecat cu incurajarile, dar Muntenegru nu a mai putut fi oprita din drumul spre victorie, in pofida luptei Romaniei, 18-20 (min. 55) si 20-22 (min. 58). Scor final 20-23, iar Romania incheie grupa cu infrangere, dar cu fruntea sus, dupa un meci in care a dat o replica pe masura vicecampioanei olimpice.
Cu un joc absent pe extreme, fara straluciri pe pivot, nationala a trait doar din aruncarile interilor Aurelia Bradeanu si Melinda Geiger, plus cateva straluciri individuale ale Nechitei, sau Meirosu. Astfel, nu este o surpriza ca victoria a trecut de partea adversarelor, mult mai precise in fata portii noastre.
Cele mai bune marcatoare ale meciului au fost Bulatovic, cu 9 reusite respectiv Bradeanu cu 6.
Marcatoare:
Romania – Bradeanu 6 goluri, Geiger 5, Meirosu 3, Nechita 2, Neagu 2, Manea 2
Muntenegru – Bulatovici 9 goluri, Knezevici 5, Dokici 4, Radicevici 2, Mehmedovici 1, Lazovici 1, Jovanovici 1.
URL: http://www.infobraila.ro/?p=42240