joi, 31 ianuarie 2013

Cine nu are batran, sa-si cumpere


Read more!
 Am luat ieri parte la prima partida oficiala dintre HC Dunarea Braila si HC Zalau, de cand m-am intors in Braila, si am fost martora la confruntarea dintre cei mai buni antrenori din tara, Ioan Baban si respectiv selectionerul Gheorghe Tadici. M-am dus cu inima stransa, fiindca stiam ce echipa intalnim insa am sperat pana in minutul 43 ca se poate, de acolo, am inceput sa le dau dreptate celorlalti. Nu avem echipa cu care sa ne batem mai mult de jumatatea clasamentului. Horjea nu poate sa traga echipa dupa ea la fiecare meci, iar mezina Perianu mai are de muncit pana sa ajunga la forma maxima care, cu siguranta o va consacra.
Saptamana trecuta au aparut in presa mai multe articole care il aveau tinta pe Gheorghe Tadici, semnate personal de mine, dar mandria mea ca “pui” de jurnalist a fost aceea ca selectionerul stie cine sunt, ce fac si asta s-a vazut si ieri la meci cand a intrebat personal de mine. OK asta pot sa zic ca e satisfactia mea cea mai mare, faptul ca la 22 de ani, nu-s un neica nimeni, si ca lumea ajunge sa ma cunoasca pentru ceea ce fac. Scriu, scriu in modul personal, iar despre HCD scriu din suflet.
Mi-a fost greu aseara sa scriu ceea ce am vazut pe teren, ceea ce am vazut la pauza sau la finalul meciului, imi era greu fiindca scriam despre o infrangere, imi era greu pentru ca pe langa relatia stric profesionala pe care o am cu echipa exista si o urma de prietenie. M-am implicat personal in dezvoltarea imaginii echipei si imi e greu acum sa o denigrez.
Dupa episodul din vara, cand HC Zalau a amanat meciul cu HC Dunarea pana cand brailencele nu au mai avut echipa, era normal ca Gheorghe Tadici sa fie huiduit cand intra in sala, si asa a si fost. O mana de oameni, pasionati de handbal si mandri ca acesta ramura este singura care ne mentine in lumea sportului din Romania, au huiduit un antrenor, care in ciuda iesirilor vulcanice este un simplu om.
Nu ma intorc pe partea cealalata si nici nu ma vad in masura sa-l laud pe Tadici, una e ce s-a vazut la televizor in timpul meciului, in comparatie cu ce am vazut dupa.
“In primele 5 minute lupta s-a tinut strans insa niciuna dintre cele doua echipe nu a reusit sa marcheze, apararea fiind si de aceasta data perfecta. Ambele echipe au mers cap la cap pana in minutul 21 cand tabela arata 6-6, urmand doua goluri importante care au dus echipa lui Ioan Baban la conducere, 8-6 minutul 24, mentinandu-se diferenta pana la pauza, 10-8 minutul 30. Pe finalul primei reprize, pivotul Zalaului, Crina Pintea a primit cartonas rosu pentru un fault urat la Alina Horjea.
Brailencele au inceput greu cea de-a doua repriza, primind doua goluri consecutive in doar 2 minute, lucru care le-a demoralizat. Au urmat apoi 4 minute in care HC Dunarea a ratat pe banda rulanta, in timp ce echipa condusa de selectionerul Gheorghe Tadici inscria la fiecare atac, 11-13 minutul 37.
Echipele au mai mers cap la cap pana in minutul 43 cand HC Dunarea a ratat un 7 m important si s-au demoralizat si mai tare. Pana la final s-a mentinut diferenta de doua goluri insa chiar in ultimul minut, cand s-au recunoscut invinse, brailencele au mai incasat doua goluri si tabela arata dupa 60 de minute 20-24 pentru HC Zalau”, atat am fost capabila sa scriu aseara si atat am lasat.
Concluzia…este una singura, Tadici si-a “construit” echipa in stilul lui caracteristic, vulcanica, “batausa” si mai ales sigura pe ea iar asta s-a vazut aseara, si anume ca HC Zalaul a fost mai buna decat HC Dunarea.

luni, 28 ianuarie 2013

FRH angajeaza selectioner


Read more!
* Ca sa supravetuiesti meciurilor nationalei de handbal feminin trebuie sa te asiguri ca ai de rontait cateva pungi de Xanax si de baut o naveta de oxigen *
Ca de fiecare data cand Romania pleaca la o competitie, natiunea incepe sa confectioneze papusi cu meclele adversarilor, pe care le inteapa, din zori pana in seara, cu speranta ca le apuca pe adversare apendicita pe teren si vom reusi sa castigam si noi meciurile care trebuie. Pentru ca pe alea care nu trebuie, le castigam intotdeauna. De data asta, fetele noastre au mers in Serbia pentru un European destul de mic pentru rucsacul incapator a lui Tadici, din care a lipsit insa un accesoriu extrem de important pentru a-l transforma in maresal. Nu, nu este vorba despre bastonul celebru, ci despre o notiune destul de abstracta pentru noi, dar extrem de concrenta pentru altii: tactica.
Iata doua mostre cu sfaturi geniale date de nea Ghita al nostru in momentele de time out: “Daca nu merge pe centru, da-ti drumu’ la succesiv” si “Fetelor, sa jucam simplu, pentru ca ne complicam de dragul de a ne complica”.
Stiu, in acest moment, vreo 10.000 dintre cititori ar depune un CV la federatie pentru functia de selectioner, lucru perfect  normal, mai ales ca ei pot veni cu sfaturi ceva mai elaborate: “Fetelor, avem mai multe sanse de a bloca mingea daca ridicam mainile, decat daca le tinem in buzunare” sau “Fetelor, ia trageti si voi la poarta, poate-poate…”.
Romania a terminat Europeanul pe locul 10, iar Tadici, ca un baiat cu lectiile de presedinte de CAP bine facute, a spus ca fetele vor trage invataminte din aceste esecuri si vor face totul pentru ca productia de goluri la hectar sa creasca in urmatoarele campanii. Pensia!

PS: Acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare...

duminică, 27 ianuarie 2013

“La multi ani, Ioan Baban!”


Read more!
Chemarea launtrica l-a facut sa paraseasca sala in care dadea olimpiada la Limba Romana, inainte sa-si termine de rezolvat subiectul. I-a lasat masca pe profesorii examinatori si a plecat sa joace intr-o partida de handbal intre cele mai bune echipe din liceele satmarene – asa avea sa inceapa aventura emeritului Ioan Baban in lumea handbalului. Fugind de limba franceza, materie la care trebuia sa dea examen pentru a intra la facultatea de filologie, asa cum vroiau parintii lui, dar si la indrumarea profesorului de sport din liceu, Akerman Etelka, a directorului Gheorghe Cosma si a dirigintelui Nicolae Mateianu, Ioan Baban a urmat Institutul de Educatie Fizica si Sport de la Succeava.
De atunci si pana astazi, cand implineste frumoasa varsta de 60 de ani, Ioan Baban are 38 de ani de activitate in handbal si se poate lauda cu un palmares impresionant printre care se numara: 1993: Campion National  – Junioare I -  Craiova  cu CSS 2 Baia Mare, 1994: Campion Balcanic – Romania tineret  -  Turcia, locul I  – Budapesta – Ungaria cu Romania tineret, Campion Balcanic – Romania tineret  in Bulgaria, Campion Mondial  -  Romaniei Tineret  -  Aracaju -  Brazilia, medalie de bronz la balcaniada din Bulgaria cu Romania senioare B, 1997: medalie de argint – vicecampion Italia  - Viemme Cassano Magnago, 2008: medalie de bronz – Campionatul   Mondial Universitar, 2010: medalie de argint – Campionatul Mondial Universitar, Campion National  – Junioare I -  Baia Mare  cu CSS 2 Baia Mare, 30 de turnee internatinale, de 22 ori pe podium: 9 locul I, 6 locul II, 7 locul III, in perioada 1989-1995 si 2008-2010: 155 de jocuri: 97 victorii, 8 egaluri, 50 pierdute. Anul trecut, Ioan Baban si-a mai adaugat la CV inca o performanta, devenind vicecampion mondial universitar in Brazilia.
Azi, la mare ceas de sarbatoare pentru Ioan Baban, prieteni, jucatoare dar si membrii familiei au tinut sa-i transmita profesorului un mesaj.
Ultima performanta a profesorului Ioan Baban a avut loc in vara anului trecut, cand a castigat argintul la Campionatul Mondial Universitar. Alaturi de el, antrenor secund a fost Simona Maior Pasca, unul dintre putinii antrenori tineri din tara cu rezultate. La acea vreme, Baban declara faptul ca: “Simona merita cu prisosinta aceasta recunoastere la nivel national a valorii sale. Ea face parte din noul val al antrenorilor din handbalul romanesc, rezultatele obtinute fiind cheia acestei promovari. Ca antrenor a obtinut titlul national la junioare I cu CSS2, dupa 17 ani de seceta la aceasta categorie, ultimul fiind castigat de mine. E nevoie si de experienta internationala pentru a fi cat mai aproape de ceea ce se practica la acest nivel. Sunt convins ca va avea multe de invatat la mondialele universitare. Cu siguranta ca si Simona va acumula un bagaj important de cunostinte, de care are nevoie pentru a deveni un tehnician de prima mana in handbalul feminin romanesc”. Astazi, la ceas aniversar, Simona Maior Pasca a tinut sa-I transmita un mesaj profesorului Ioan Baban: “Ii urez o zi plina de fericire, liniste si momente de neuitat. Sa aiba parte numai de impliniri, satisfactii si multa, multa sanatate. Fie ca ce e mai bun sa vina de acum incolo! Sa aiba reusite pe masura muncii si abnegatiei pentru acest sport. La multi ani!”.
Specialisti spun ca in Baia Mare si in intreg Maramuresul, handbalul e la el acasa, si asta se datoreaza si autoritatilor locale care se implica in dezvoltarea acestei ramure din sport. Unul dintre principalii sponsori de astazi este chiar primaria municipiului Baia Mare, iar Catalin Chereches este unul dintre oamenii cu care Ioan Baban a colaborat de-a lungul anilor. Astazi, edilul sef al municipiului Baia Mare ureaza antrenorului de la HC Dunarea: “La multi ani, maestre Baban! Imi revine placerea de a transmite cele mai sincere urari si ganduri de bine, unui om deosebit, baimarean prin nastere si cu sufletul in permanenta alaturi de noi, antrenorul Ioan Baban. La ceas aniversar, in numele baimarenilor, ii doresc sanatate si puterea de a continua acest drum pe care s-a consacrat ca unul dintre cei mai buni antrenori romani la nivelul handbalului feminin. Rezultatele obtinute de-a lungul carierei, dragostea fata de acest frumos sport si dedicarea cu care a antrenat mereu tinerele vlastare, dintre care multe au ajuns handbaliste recunoscute pe plan national si mondial, fac ca astazi, Ioan Baban, sa fie unul dintre baimarenii care aduc onoare Municipiului Baia Mare. Chiar daca activitatea sportiva l-a dus departe, am convingerea ca Ioan Baban va reveni acasa intr-o buna zi, in Baia Mare, unde va avea mereu un loc special in sufletul iubitorilor de handbal. La multi ani si la cat mai multe succese in activitate!”, Catalin Chereches, primarul Municipiului Baia Mare.
De Baia Mare se leaga o mare parte din activitatea antrenorului Baban, aici gustand pentru prima oara victoria si avand placerea sa creasca alaturi de el nume mari din handbalul feminin romanesc. Plecand din zona Maramuresului, dar nu si din zona handbalulu, ajungem la cel mai important om al handbalului romanesc, presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu. Legatura dintre cei doi este de ani de zile, iar de cand Ioan Baban este membru in Consiliul Administrativ al FRH, relatia acestora a devenit si mai stransa, handbalul fiind din nou, sportul care uneste oameni. Amandoi sunt cunoscuti drept oameni carora handbalul le curge prin vene si Cristian Gatu a tinut sa-i transmita un mesaj antrenorului de la HC Dunarea Braila: “Ii urez multa sanatate ca este mai importanta decat orice. Succes atat in viata personala cat si pe plan profesional. Ii doresc multa putere de munca si sa ajunga sa castige o medalie cu Dunarea Braila, si pe viitor un traseu cat mai lung in competitiile europene. La multi ani!”
Cu un exemplu mare in familie, fiiul antrenorului de la HC Dunarea, Cristian Baban nu avea cum sa nu-si urmeze tatal pe drumul handbalului. Unul dintre momentele cele mai placute pe plan profesional ale lui Cristian Baban, alaturi de tatal sau a fost in 2005 atunci cand din postura de tatal antrenor – fiul jucator, din 22 ocombrie 2005, de la meciul Gaeta – Prato, acestia au devenit, departe de casa, vicecampioni ai Italiei, meci castigat cu 26-21, atunci fiind si ultimul meci ca antrenor a lui Baban in Italia. Astazi antrenorul se bucura de cea ce fiul sau a realizat in viata si Cristi ii este recunoscator acestuia pentru ceea ce l-a invatat si ii transmite azi la ceas de sarbatoare o urare: “Ii doresc in primul rand multa sanatate, fericire, putere de munca, iar toate planurile propuse pe termen scurt si lung sa i se indeplineasca. La multi ani!”
De un an si jumatate, Ioan Baban a parasit Somesul pentru Dunare si astazi conduce de pe banca HC Dunarea Braila. Cu multa placere ne povesteste de venirea lui aici, si de ceea ce vrea sa faca la echipa braileana. “Nu mi-a fost usor sa plec din Maramures insa era o perioada dificila acolo, vorbisem deja cu presedintele de la Braila si cu Ada Moldovan pe care o stiam de multi ani si am ales Dunarea. In drum spre Braila m-a sunat Ada Moldovan sa-mi spuna ca e gravida, am vrut sa ma intorc acasa insa insistentile presedintelui clubului brailean m-au facut sa realizez ca la Braila se vrea performanta si mi-am continuat linistit drumul”, ne-a povestit Ioan Baban.
Capitanul de la HC Dunarea, Ada Moldovan a transmis in numele echipei un mesaj pentru tehnicianul Ioan Baban. “Ne bucuram ca avem alaturi de noi unul dintre cei mai buni tehnicieni din tara. Ne bucuram ca la fiecare antrenament ne insufla din dorinta lui pentru performanta. In numele colegelor, doresc sa-i transmit domnului profesor multa santatate pentru a realiza ceea ce si-a propus, multe succese si sa ajungem, alaturi de dansul sa castigam o medalie pentru braileni. La multi ani”.
De-a lungul celor 38 de ani de activitate, Ioan Baban si-a pus ampreta atat in handbalul romanesc cat si in cel de peste hotare, fiind astazi unul dintre cei mai buni antrenori din Romania.


joi, 24 ianuarie 2013

Curatenie in lumea handbalului!


Read more!
De cateva zile au aparut in presa centrala cateva articole in care, mai multi antrenori de handbal critica regurile pe care Federatia Romana de Handbal le aplica pentru oficialii care intra in timpul jocului pe teren pentru a cere, ca la usa cortului, socoteala arbitrilor.
Surse din interiorul FRH, au precizat faptul ca de nenumarate ori s-a discutat schimbarea acestei sanctiuni si ca promisiunile au fost multe, insa rezultatele se lasa si astazi asteptate.
Personajul principal din acest “episod” este chiar selectionerul Gheorghe Tadici, care “explodeaza” la fiecare decizie data de arbitri impotriva echipei pe care o conduce, indiferent daca este sau nu de acord cu ea.
Ultimul episod in care protagonist este antrenorul de la HC Zalau, s-a “tras” la meciul dintre vicecampioana “U” Jolidon Cluj si echipa din Zalau, acolo unde, aparitia lui Gheorghe Tadici pe mijlocul terenului nu a mai surprins pe nimeni.
Surse din interiorul FRH ne-au dezvaluit faptul ca arbitri care nu au stiut sa tina in mana un asemenea derby au fost sanctionati dar despre iesirile selectionerului Gheorghe Tadici nimeni nu stie nimic. “Arbitri Barcan Marius si Ciurea Stefan (Colegiul Dolj) – supendare 2 etape, incepand cu data de 23.01.2013 conform Art. 69.2 lit.a”, scrie pe site-ul Federatiei.
Luni are loc sedinta Consiliului de Administratie din cadrul FRH, si este foarte probabil ca problema sa fie tratata acolo. Daca va avea Romania un alt selectioner, vom vedea insa Cristian Gatu trebuie sa tina cont, ca in vara, cand Gheorghe Tadic a fost “votat” selectioner, acesta l-a avertizat ca daca va avea asemenea iesiri, sau daca va mai primii amenzi sau suspendari va fi retras de la conducerea echipei nationale, si martori sunt toti cei care au fost prezenti la acea sedinta.
In urma articolelor prezente in presa si a sesizarilor facute de deputati, ministrul Nicolae Banicioiu este la curent cu ceea ce se intampla in sportul romanesc, si mai ales cooperativele din lumea handbalului.
“I-am cerut personal ministrului sa aiba in vizor corectitudinea jocurilor din Liga Nationala de Handbal, in special a celor desfasurate de Handbal Club Dunarea Braila, in conditiile in care aceasta echipa a fost vitregita, mai ales in sezonul trecut, atat prin programarea jocurilor cat si prin unele arbitraje ostile. Daca Federatia Romana de Handbal nu i-a masuri pentru o buna desfasurare a partidelor voi face o intercalare in Parlamentul Romaniei pentru ca Federatia Romana de Handbal sa depuna toate eforturile in vederea crearii unul climat competitional corect. De asemenea vreau sa atrag atentia ca zvonurile privind crearea unei cooperative in vederea obtinerii unor rezultate folosite apoi la pariuri se confirma, vor cadea cu siguranta capete, indiferent daca este vorba de presedinti de Federatie, antrenori de nationala sau de protejati ai fostei administratii portocali”, a declarat in exclusivitate pentru Infobraila, deputatul de pe colegiul 5, Cristian Rizea.

miercuri, 23 ianuarie 2013

Avem handbaliste tinere si de perspectiva dar fara jucatoarele de la Oltchim nu avem echipa


Read more!
* Oltchim – Romania 37-22 (22-7) * Gabriela Perianu a fost principala marcatoare a Romaniei *
Cu o echipa tanara, dar cu mare viitor, si fara jucatoarele experimentate de la Oltchim, selectionata lui Gheorghe Tadici a inceput greu meciul, antrenorul vazandu-se nevoit sa ceara time-out in minutul 5 atunci cand Romania era condusa cu 5-1 de campioana Romaniei. Daca in prima repriza fetele aruncau cu o oarecare frica la poarta, marcand doar 7 goluri, dupa pauza, selectionata Romaniei a facut un joc frumos, principala marcatoare fiind Gabriela Perianul, interul de la HC Dunarea Braila. Pentru Oltchim cea mai buna marcatoare a fost Oana Manea, cu 7 reusite.

“Sper sa fi fost o partida utila pentru ambele echipe. Desigur, s-a vazut in prima repriza ca fetele au avut trac, pentru ca aceleasi jucatoare care au dat goluri frumoase in repriza a doua, in prima repriza le-a cam tremurat mana. Sunt jucatoare tinere, de perspectiva. Acest joc ne va fi util, ne-am edificat si noi de valoarea posibilelor jucatoare de echipa nationala” a declarat dupa partida selectionerul Gheorghe Tadici.

Romania va mai disputa maine dimineata, cu incepere de la orele 10.30 o partida de pregatire, de aceasta data cu SCM Craiova.

Oltchim: Portari: Ungureanu (10 interventii), Navarro (5 interventii); Marcatoare: Manea 7 goluri, Bulatovic 5 (1 din 7m), Curea 4, Neagu 4, Barbosa 4, Managarova 3, Nechita 3 (1 din 7m), Farcau 2, Bradeanu 2, Stanca 1, Jovanovic 1, Pineau 1 (din 7m)

Romania: Portari: Muresan (7 interventii), Nichita (o interventie), Smedescu (o intervetie); Marcatoare: Perianu 6 goluri, Babeanu 4, Pintea 3, Chiper 3, Varga 2 (ambele din 7m), Binescu 2, Gogorita 1, Buceschi 1.

HC Dunarea are lotul complet


Read more!

* Brot, Dobre si Barbos au reintrat la antrenamente *
Inca de saptamana trecuta au intrat la antrenament portarul Gabriela Dobre dar si extrema Andreea Barbos, iar la inceputul aceste saptamani a revenit si Adina Brot.
HC Dunarea are astfel lotul complet pentru meciul din ultima etapa din tur, singurele care lipsesc in aceste zile fiind Gabriela Perianu si Mirela Nichita, care au fost convocate la nationala mare.
Cele trei jucatoare nu au facut nici ultimele doua deplasari, la Cluj si la Valcea, iar daca in poarta nu au fost probleme, pe extrema, antrenorul Ioan Baban s-a vazut nevoit sa le joace fortat pe acel post pe Sandra Kuridza, Nicoleta Esanu si chiar Liliana Craciun.
Adina Brot a avut ceva probleme mai vechi si a fost la Bucuresti pentru mai multe investigatii iar Gabriela Dobre a avut nevoie de recuperare. Dupa o pauza lunga in care a avut mana bandajata, Andreea Barbos a avut recuperare prin exercitiu si acum a reintrat la antrenamente.
“Avem echipa completa, ne mai lipsesc doua jucatoare care sunt la lot, Perianu si Nechita. Lucrurile au intrat pe fagasul normal si Brot, Barbos si Dobre se pregatesc in plus, fetele au cerut antrenamente chiar si duminica seara si nu o sa tin cont ca e zi de sarbatoare pentru mine si o sa facem antrenament. Urmeaza un meci greu si trebuie sa ne pregatim”, a declarat antrenorul Ioan Baban.
HC Dunarea intalneste in ultima etapa din tur echipa HC Zalau. Meciul este programat pentru 30 ianuarie cu incepe de la orele 19.00 si va fi transmis in direct de Digisport.

Tadici ataca performantele altora dar nu se uita in propria ogra


Read more!

Dupa ce antrenorul Ioan Baban a comentat faptul ca regulile Fereratiei Romane de Handbal sunt permisive pentru oficiali care intra pe terenul te joc, in timpul partidei pentru a cere explicatii arbitrilor, aici facand referire la ultimile reactii pe care le-a avut antrenorul de la HC Zalau la meciul cu “U” Jolidon Cluj, Gheorghe Tadici nu si-a gasit replica la aceste afirmatii si a contaatacat performantele antrenorului Ioan Baban.
“Nu putem schimba un regulament la propunerile unora, care, nebagati in seama pentru asa zisele lor performante, se erijeaza in atotcunoscatori. Domnul Baban sa nu uite cum a ajuns la lotul universitar in 2008. In fapt, provoaca mila si hazul, pentru asa zisa performanta  la mondialele universitare, intr-o companie restransa, la o competitie compromisa, in care adversara a fost si Chile. Performantele adevarate ale Romaniei, campioana sau vicecampioana mondiala au fost scrise demult, in cadrul unor competitii tari, in care erau prezente multe echipe”, a declarat Gheorghe Tadici pentru handbalvolei.
Cum Tadici nu a mai avut performante notabile in ultima perioada, avand in 2012 un loc trei, luat pe nedrept dupa cum spun unii, in Liga Nationala, un loc 10 pentru Romania la Euro, notabila fiind doar finala Cupei EHF din vara anului trecut, totusi ataca vehement performantele altora. Ultima performanta a lui Tadici, la echipa nationala, a fost in 2005, atunci cand Romania a luat argintul la Campionatul Mondial, iar aceasta medalie este vazuta de profesionisti ca pe o reusita a echipei, si nu a lui, in acel an fiind la lot nume mari din Romania, dintre care multe jucatoare activau deja in strainatate.
Cum se poate, ca selectionerul Romaniei, care normal ar trebui fie mandru ca steagul tarii a fost ridicat pe a doua treapta, sa condamne si sa acuze in continuare aceasta performanta de la CMU nimeni nu stie, cum de altfel nimeni nu intelege ce expemplu ofera Gheorghe Tadici tinerilor antrenori, avand in vedere ca el “explodeaza” la fiecare meci.
Echipa nationala universitara a Romaniei a terminat pe locul doi turneul final al Campionatului Mondial Universitar desfasurat in vara, in Brazilia dupa ce au pierdut in finala cu scorul de 18-32 in fata Cehiei. Efortul depus in partida cu Brazilia s-a dovedit a fi decisiv in finala. Romania a rezistat doar 25 de minute in fata Cehiei, o echipa completa, spre deosebire de cea a Romaniei, care a deplasat doar 12 jucatoare in Brazilia. Cehia a dominat partida autoritar, fiind in permanenta la conducere, insa performanta fetelor antrenate de Ioan Baban este cu atat mai mare cu cat Brazilia, Polonia si Cehia au avut mai multe jucatoare din nationala de senioare.
Cum a reusit Baban sa faca performanta cu o echipa convocata cu o saptamana inainte de CMU am vazut cu totii, iar palmaresul acestuia spune multe si rezultatele nu inceteaza sa apara.

luni, 21 ianuarie 2013

Regulile sunt facute ca sa fie respectate de altii, nu de Tadici


Read more!
* Baban vrea sanctiuni dure pentru oficialii care patrund pe terenul de joc pentru a protesta *
Nu de putine ori, un meci al Zalaului a semanat cu un adevarat spectacol de circ, indiferent de cine era adversar sau de cine conducea pe tabela de joc. Antrenorul de la HC Zalau, Gheorghe Tadici, este cunoscut in lumea sportului ca un om cu un temperament vulcanic, dovada sunt chiar rabufnirile lui. Nu au fost putine datile in care Tadici a intrat pe teren in timpul partidei pentru a cere socoteala arbitrilor, ba chiar mai mult a ajuns chiar si in vestiar dupa ei, insa nimeni nu s-a sesizat cum trebuie.
Cu toate ca a fost sanctionat de nenumarate ori, fiind chiar suspendat cateva etape, Tadici nu s-a oprit din a avea un comportament grosolan.
Asta s-a intamplat si saptamana trecuta cand HC Zalau a intalnit vicecampioana “U” Jolidon Cluj, cand, acelasi Tadici a patruns in timpul meciului pe suprafata de joc, protestand la adresa celor doi arbitri.
Ioan Baban, considera ca amenzile si suspendarile nu-si mai au rostul si in cazul selectionerului Gheorghe Tadici, si ca Federatia trebuie sa treaca la altfel de masuri disciplinare.
“In primavara anului trecut am propus in cadrul Consiliului de Adminsitratie, dupa ce in prealabil am avut o discutie cu presedintele Cristian Gatu in biroul dansului, sa se schimbe regulamentul, iar intrarea oricarui oficial pe terenul de joc in timpul partidei cu scopul de a protesta vehement la deciziile arbitrilor sa fie sanctionat cu cartonas rosu, si nu cu sanctiuni progresive. M-am lovit de refuzul unui oficial FRH, care a spus ca exista deja in regulament aceasta sanctiune (?)”, a declarat Ioan Baban.
Sanctiunea disciplinara constituie un mijloc de educare si totodata o masura de constrangere a cluburilor si oficialilor care au savarsit acte de indisciplina, pentru prevenirea comiterii unor noi abateri si asigurarea conditiilor normale de desfasurare a activitatii handbalistice.
“Vad ca suspendarile pe termen scurt sau lung si amenzile nu-si au rostul. Am cerut treaba asta si domnului Mihail Bocan si mi-a promis ca o sa discute cu domnul Valter Dancescu sa schimbe regulamentul. Este rusinos ca antrenorul echipei nationale sa aiba astfel de iesiri. Ce exemplu da selectionerul? Sa vedem daca este trimis in tribuna, in deplasare, intre suporterii echipei gazda ce se intampla. Cum sa vina copiii la handbal cand vad astfel de manifestari? Suntem de rasul Europei!”, a declarat antrenorul Ioan Baban.

miercuri, 16 ianuarie 2013

Am pierdut la Valcea, dar am pierdut in fata celor mai bune!


Read more!
 * Oltchim Rm. Valcea – HC Dunarea Braila 30-22 (16-10) *
Inceput bun pentru brailence la Valcea, acolo unde in primele minute de joc au condus campioana Oltchim, 1-2, 2-3, si asta datorita apararii bune dar si dure pe alocuri, pe care a avut-o. Visul nu a durat mult, valcencele au restabilit repede egalitatea si chiar au preluat conducerea, HC Dunarea nemaiputand sa inscrie in urmatoarele minute, moment in care Ioan Baban a fost nevoit sa ceara time-out. Cu doar 3 goluri in primul sfert de ora, antrenorul de la Dunarea Braila a incercat mai multe faze de atac dar si de aparare, aplicand de multe ori apararea avansata de 5-1 sau chiar 4-2, insa campioanele si-au aratat valoarea si s-au desprins pe tabela de marcaj, cea mai mare diferenta fiind de 6 goluri, scorul la pauza fiind de 16-10 pentru Oltchim.
In cea dea doua repriza, elevele lui Ioan Baban au avut un inceput la fel de bun ca si in debutul partidei, Horjea si Moldovan invingand-o pe Ungureanu, insa cu toate ca au trecut la o aparare 3-3 foarte agresiva, pe atac s-a ratat foarte mult. Cu Gabriela Perianu intr-o zi nu tocmai buna, handbalista avand 8 aruncari spre poarta fara niciun gol marcat si o ratare de la 7 m, HC Dunarea a pierdut incet teren. Cu un minut si jumatate inainte de finalul partidei, Ioan Baban a cerut time-out si le-a spus fetelor schema in urma careia Bebe Perianu trebuia sa inscrie insa, si de aceasta data, Gabi rateaza si HC Dunarea incheie cu -8 pe tabela de marcaj, scorul final fiind de 30-22.
Pe langa Alina Horjea, care a fost cea mai buna marcatoare din meci, o alta jucatoare care a facut spectacol, de data aceasta in poarta, a fost tanara Elena Voicu care a avut 9 interventii.
Dupa aceasta partida HC Dunarea ramane cu 10 puncte, ocupand locul 5 in Liga Nationala de Handbal Feminin. Ultimul meci din tur are loc in 30 ianuarie, cand Sala Polivalenta Danubius, gazduieste derby-ul etapei, HC Dunarea intalnind echipa selectionerului Gheorghe Tadici, HC Zalau.
Marcatoare:
Dunarea: Horjea – 11, Moldovan – 3, Adespii –3, Agatunovic – 2, Kuridza – 2, Shutska -1.
Oltchim: Nechita 6, Stanca 5, Pineau 4, Curea 4, Neagu 3, Meirosu 3, Manea 1, Bulatovic 1, Barbosa 1, Farcau 1, Jovanovic 1.

luni, 14 ianuarie 2013

Jucam pe terenul campioanelor


Read more!
* Oltchim Rm. Valcea – HC Dunarea Braila se joaca maine de la orele 18.00 si va fi transmis in direct de Digisport *
HC Dunarea intalneste maine una dintre cele mai bune echipe din lume. Cu Bulatovic, Barbosa, Navarro dar si cu Neagu in plina forta, Oltchim Ramnicu Valcea este una din echipele care se lupta anul acesta pentru castigarea Ligii Campionilor.
“Intalnim una dintre cele mai bune echipe din lume. Un joc cu Valcea mereu este unul aparte. Valorile care sunt astazi la Valcea ne obliga la un joc frumos. Publicul merita un spectacol handbalistic de exceptie. O sa rulez la acest joc tot lotul, pentru ca merita fiecare jucatoare sa-si aduca aportul intr-un asemenea meci”, a declarat antrenorul de la HC Dunarea.
Nici maine Baban nu are solutii pentru extrema dreapta acolo unde lipseste Brot, fiind nevoit sa joace fortat pe acel post, Liliana Craciun, Nicoleta Esanu sau Sandra Kuridza.
Maine incepand cu orele 18.00, are loc primul meci din etapa cu numarul 10 din Liga Nationala de Handbal Feminin, partida in care fetele antrenate de Ioan Baban joaca pe terenul campioanelor. Partida are loc in sala “Traian” si va fi arbitrata de cuplul Gorina/Melencu din Gorj.
Programul etapei a X-a:
In 18.01  HC Zalau  Univ. – Jolidon Cluj
In 19.01  ASC Corona 2010 Brasov – CSM Bucuresti
In 19.01  CSM Ploiesti – HCM Roman
In 19.01  HC Danubius Galati – HCM Baia Mare
* Baban explica esecul de la Cluj
Cu 22 de greseli in faza de atac, echipei brailene i-a fost practic imposibil sa castige partida din Ardeal.
“Am avut un inceput slab si 2-3 decizii ale arbitrilor ne-au dat peste cap. Am cerut time out inca din primele minute de joc si am schimbat sistemul defensiv de la 5-1 agresiv la 6-0 agresiv si am reusit ca de la -5 sa egalam. In repriza a doua au intervenit multe greseli. Cu 22 de actiuni de atac gresite nu poti castiga un meci, mai ales cand intalnesti o echipa valoroasa precum Clujul. Din pacate ne-am pripit in atac si am ratat chiar si din fazele 1 la 1. M-a surprins totodata si arbitrajul din partea a doua a meciului. Chiar nu am inteles ce au vrut sa arbitreze. Linia de pe semicerc a Clujului, cu Paraschiv, Chintoan si Dinca a fost cu mult peste noi si acolo am avut de pierdut. Trebuie sa ne axam acum pe meciul cu Zalau dar trebuie sa ne pregatim si pentru retur pentru ca este un campionat foarte greu in care echipe precum Baia Mare, Brasov, Bucuresti s-au intarit”, a declarat Ioan Baban
Dupa meciul de maine cu Oltchim, HC Dunarea Braila are la sfarsitul lunii, pe 30 ianuarie derby-ul din Sala Polivalenta cu HC Zalau, aceasta fiind si ultima partida din tur.

sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Evolutie slaba la Cluj. HC Dunarea prierde meciul din Ardeal


Read more!
* HC Dunarea Braila a inceput cu stangul anul 2013 pierzand meciul restant cu “U” Jolidon Cluj * Fara extrema dreapta si fara un pivot bun, HC Dunarea a avut o evolutie slaba in Ardeal * Au ratat 3 aruncari de la 7m* “U” Jolidon – HC Dunarea 33-27 (16-15) *
Inceput de meci greu in Ardeal, unde fete lui Ioan Baban au fost conduse de vicecampioane pe tot parcursul meciului, brailencele insciind, cu greu, primul gol abia in minutul 6 prin Moldovan. In primele 5 minute din partida, in afara de poarta nimic nu mergea la echipa braileana. HC Dunarea a jucat pana la limita pasivului si cu greu a perforat apararea clujencelor. Dupa cinci minute de joc tabela arata 4-0 pentru “U” si elevele lui Ioan Baban trebuiau sa se trezeasca si incet au reusit sa-si revina.
Apararea dura practicata de Ada Moldovan si de Gabriela Perianu au facut ca “U” Jolidon sa nu inscrie in cateva faze importante, in timp ce Horjea cu Irimia si Perianu se jucau pe semicercul clujencelor. Problema mare a brailencelor a fost Petrozi care a blocat doua aruncari de la 7 m, una data de Horjea si una de Moldovan, in timp ce mezina Gabriela Perianu a fost singura care a invins-o pe Petrozi de la 7m in prima repriza.
Cu doua reusite din faza a doua, a capitanului Ada Moldovan si cu lovitura de la 7m a mezinei Perianu, HC Dunarea egaleaza vicecampioana in minutul 25, la 12. Fara solutii pe partea dreapta in extrema, antrenorul Ioan Baban s-a vazut nevoit sa le joace pe acel post de Liliana Craciun dar si pe Kuridza si Esanu.
In ultimele 5 minute din prima repriza ambele echipe au mers cap la cap, si datorita evolutiei foarte bune pe care a avut-o portatul Elena Voicu (5 interventi), “U” Cluj a intrat cu un singur gol avantaj la vestiare, 16-15 dupa 30 de minute de joc.
In cea dea doua repriza antrenorul Ioan Baban a schimbat echipa insa nimic nu mergea. De la 9 metri, Moldovan, Horjea si Perianu abia reuseau sa inscrie, din extreme, singurele care au inscris au fost Esanu si Craciun iar Sandra Kuridza a avut ceva mai mult noroc atunci cand a inscris pe contraatac. La capitolul pivot, HC Dunarea a avut postul liber, Irimia pierzand de cateva ori mingea si Shuska, ca si pivot de nationala, inscriind doar un gol.
Cea mai mare diferenta de scor s-a inregistrat in minutul 49 cand tabela arata 29-21 pentru Cluj, moment in care Bebe Perianu a luat totul pe cont propriu si a marcat de doua ori, iar Kuridza marcheaza si ea singurul gol din meci. Cu 8 minute inainte de final scorul era de 29-24, insa nimic nu se mai putea face. Clujul si-a revenit si a mai marcat de 4 ori pana la finalul de meci, 33-24, in timp ce Dunarea Braila a mai inscris de 2 ori prin Esanu si o data prin  Horjea, tabela aratand dupa 60 de minute de joc 33-27 pentru “U” Jolidon Cluj.
Astfel dupa aceasta prima infrangere din 2013, HC Dunarea coboara pe locul 4, si se pregateste ca marti, 15 ianuarie sa intalneasca vedetele Oltchimului.
Marcatoare: Alina Horjea 7, Gabriela Perianu 7, Ada Moldovan 4, Liliana Craciun 2, Nicoleta Esanu 2 , Iryna Shutska 1, Bojana Agatunovic 1, Andreea Adespii 1, Sandra Kuridza 1, Raluca Irimia 1.

vineri, 11 ianuarie 2013

La multi ani Alina Horjea!


Read more!
Pentru handbalista de la HC Dunarea Braila Alina Horjea, anul 2012 a fost unul plin de evenimente si provocari noi. Dupa ce s-a reintors in ianuarie 2012, la Braila, Alina Horjea a devenit golghetera clubului brailean si jucatoarea de baza a echipei, avand in sezonul 2011-2012, nu mai putin de 120 de reusite pentru Dunarea Braila.
“Obiectivul echipei este si obiectivul meu”, declara Alina Horjea la inceputul anului 2012 si pe tot parcursul anului a luptat alaturi de colegele sale, iar Dunarea Braila a incheiat anul competitional 2011-2012 in primele 4 echipe din tara.
Azi, la ceas de sarbatoare pentru interul brailean, atat familia cat si colegii si prietenii acesteia au tinut sa-i transmita un mesaj Alinei Horjea.
Daniela Braniste, sora golgheterei, care a evoluat alaturi de ea la HC Dunarea a tinut sa-i transmita acesteia un messaj: “Urarea noastra nici nu se poate masura in cuvinte, o iubim mai mult decât orice, este raza noastra de soare si ii dorim tot binele din lume alaturi de familia ei”. Sotul acesteia, Andrei Horjea o insoteste peste tot pe jucatoarea de la HC Dunarea, fiind alaturi de ea la fiecare meci. “Sa fie sanatoasa si sa aiba cel putin un an la fel de bun ca 2012”, i-a urat Andrei Horjea, sotiei sale.
Dintre jucatoarele vechi de la HC Dunarea, Alina Horjea este prietena foarte buna cu Gabriela Dobre si Liliana Craciun, evoluand la HC Dunarea alaturi de ele, si in anii trecuti.
Veteranele de la HC Dunarea, Liliana Craciun si Gabriela Dobre au tinut sa-i transmita si ele un mesaj. “Ne cunoastem cu Ali de foarte multi ani si acum, la ceas aniversar vrem sa-i uram multa sanatate, ca asta este cea mai importanta. Sa fie fericita alaturi de familia sa, si sa aiba un an plin de realizari”.
De asemenea, capitanul de la HC Dunarea Braila a avut si ea un mesaj in numele echipei pentru Alina Horjea: “Alina este una dintre jucatoarele de baza din echipa. Ma bucur ca alaturi de celelalte fete a dus echipa anul trecut in primele 4 din tara. Astazi, noi, colegele ei ne bucuram de prezenta ei si de aportul pe care il aduce clubului. In numele jucatoarelor vreau sa-i urez Alinei multa sanatate, fericire si multa putere de munca, pentru a continua, alaturi de ea, sa ducem Dunarea Braila in topul echipelor din Romania. La multi ani!”.
In iarna anului trecut, cand Alina Horjea a fost trasferata la Dunarea Braila, cel care a avut un aport mare la transferul acesteia a fost chiar antrenorul Ioan Baban. Astazi tehnicianul de la HC Dunarea o considera pe Alina Horjea unul din stalpi de rezistenta din echipa si mesajul antrenorului Ioan Baban pentru aceasta spune totul: “Ii doresc Alinei multa sanatate si sa ramana aceeasi jucatoare importanta de la HC Dunarea Braila. Dupa parerea mea portile echipei nationale pentru Alina Horjea nu sunt inca inchise. Sa fie fericita, sa aiba parte numai de bucurii si sa aiba un an cel putin la fel de bun ca 2012”.
Cel mai bun pivot din Romania, Ionela Stanca, prietena foarte buna cu interul brailean, Alina Horjea a declarat pentru Infobraila: “Suntem prietene foarte bune si exista si un grad de rudenie intre noi, eu fiind nasa de botez a baiatului ei Ianis. Nu pot sa-i doresc decat sanatate pentru ca asa le rezolvam pe toate. Sa fie sanatoasa sa-si vada baiatul mare si frumos si sa aiba cat mai multe realizari profesionale, sa joace mult timp de acum inainte”.
Inimoasa jucatoare de la HC Dunarea Braila, Alina Horjea a declarat in urma cu ceva timp ca anul 2012 pentru ea a fost unul dintre cei mai buni ani. “Pentru mine anul 2012 a fost unul foarte bun, la inceputul caruia m-am transferat la HC Dunarea Braila. Am contribuit la parcursul echipei, atat in campionatul trecut, cat si in mare parte a acestui campionat. Imi doresc sa fiu sanatoasa atat eu cat si familia mea si sa ne ajute Dumnezeu sa avem un 2013 mai bun decat 2012”, declara Alina Horjea, la sfarsitul anului trecut.
Pana astazi, Alina Horjea este golghetera de la HC Dunarea, cu 63 de reusite in cele 7 meciuri disputate pana acum in Liga Nationala si 26 in cupa EHF. Suporterii braileni asteapta de la Alina Horjea o evolutie cel putin la fel de buna ca cea de anul trecut si spera ca aportul ei la echipa sa duca HC Dunarea in echipele de top din Romania.

luni, 7 ianuarie 2013

Cum a fost anul 2012 pentru antrenorul Ioan Baban


Read more!

*  Antrenorul principal de la HC Dunarea a reamintit in exclusivitate pentru Infobraila cele mai bune momente din anul handbalistic 2012 *
HC Dunarea Braila a incheiat cel mai bun an handbalistic iar antrenorul principal, Ioan Baban a rememorat pentru Infobraila cele mai bune momente ale anului.
Inceputul lui 2012 a fost cu totul special pentru profesorul Ioan Baban, care a dat examen, fiind primul din tara care a fost premiat cu titlu de antrenor maestru. Nivelul de antrenor maestru se acorda antrenorului senior care, dupa minimum cinci ani de activitate desfasurata in acest nivel, a fost declarat reusit la examenul de promovare prin evaluarea competentelor aferente acestui nivel. “Din punct de vedere al performantelor sportive a fost un an foarte bun. La inceputul lui 2012 am dat examen si am fost primul din tara care a obtinut statulul de antrenor maestru. Am muncit sa fac o lucrare si intr-un final dupa atatia ani de activitate munca mi-a fost rasplatita”, a declarat Ioan Baban.
In ceea ce priveste activitatea pe care a avut-o la HC Dunarea Braila, antrenorul principal Ioan Baban a precizat faptul ca 2012 a fost unul dintre cei mai buni ani. “Am incheiat un an foarte bun. Dunarea Braila pentru mine si pentru multi a terminat anul competitional 2011-2012 cu medalie insa ne-au luat-o altii. A fost cea mai mare dezamagine a mea ca antrenor, dar nu am putut face mai mult de atat. Cand am vrut noi sa jucam nu au vrut ei si uite asa am ramas fara medalie”, a precizat Baban.
Evolutia foarte buna de care a avut parte Dunarea Braila in 2012 a reprezentat atat mandria lui ca antrenor cat si mandria clubului si a orasului Braila. In 2012, Dunarea Braila a avut 5 componente la loturile nationale. “O mare parte din istoria handbalului brailean a fost scrisa in 2012, cand Alina Horjea, Adina Brot si Gabriela Dobre au fost convocate la lotul mare al Romaniei. Alaturi de ele sa le amintim si pe Gabriela Perianu si Andreea Barbos care au fost convocate la lotul de tineret al Romaniei. Bebe Perianu, cel mai bun rezultat de pana acum al scolii de handbal din Braila a reprezentat de asemenea Romania la CM U18 din Muntenegru. Nu este mandrie mai mare a antrenorului sau a clubului decat aceea de a-si vedea jucatoarele ca reprezinta tara,” a conchis Ioan Baban.
Vara lui 2012 a fost una perfecta pentru baimareanul Ioan Baban. Cu toate ca nu a avut parte de o vara linistita, in care sa se bucure de concediu alaturi de familie, acesta a facut ceea ce stie el mai bine si anume sa-si reprezinte tara cu mandrie si sa mai scrie odata istorie in handbalul romanesc. Alaturi de patru jucatoare de la HC Dunarea, Ioan Baban a reprezentat Romania la Campionatul Mondial Universitar din Brazilia, de unde s-au intors vicecampioni. “O alta performanta atat pentru club cat si pentru mine ca antrenor a fost participarea la Campionatul Mondial Universitar. Raluca Irimia, Andreea Adespii, Nicoleta Esanu, Elena Voicu si cu mine ca antrenor am reprezentat Braila si lotul universitar al Romaniei a ridicat steagul tarii pe cea dea doua treapta, am castigat medalia de argint si am iesit vicecampioni mondiali”, a adaugat antrenorul de la HC Dunarea.
In ceea ce priveste viitorul, ca antrenor la HC Dunarea al profesorului Ioan Baban, acesta a fost stabilit la sfarsitul verii lui 2012, cand a batut palma cu presedintele clubului, Gheorghe Bunea Stancu si cand a semnat un contract pe 3 ani. “Datorita muncii pe care am depus-o la Braila, presedintele clubului, Gheorghe Bunea Stancu, cel care ne-a ajutat de fiecare data cand am avut nevoie, mi-a acordat incredere si am batut palma cu dansul pentru a conduce de pe banca tehnica, Dunarea Braila, inca 3 ani. Am semnat in vara un contract de 2 ani cu posibilitate de prelungire inca un an si am ganduri mari pentru Dunarea Braila”, a precizat Ioan Baban.
Pentru 2013 antrenorul de la HC Dunarea nu-si doreste decat sanatate si putere de munca pentru a incheia anul cat mai sus in clasament. “Am inceput anul 2013 cu cea mai buna veste si anume ca o sa fiu bunic. Nu doresc decat sa fim sanatosi in 2013 si sa rezistam, sa ne batem din nou in partea de sus a clasamentului. Avem conditii foarte bune la Braila si ne bucuram de un public minunat, care merita rasplatit prin jocuri frumoase si cat mai multe puncte castigate. Trebuie sa multumin acest exigent public si asta nu o putem face decat prin multa munca si multe rezultate bune”, a incheiat antrenorul principal de la HC Dunarea, Ioan Baban.

vineri, 4 ianuarie 2013

Antrenorul de la HC Dunarea, Ioan Baban va fi bunic!


Read more!
Anul 2013 vine cu bucurie in handbalul brailean. Pe langa obiectivele pe care si le-a propus pentru 2013 la HC Dunarea Braila, antrenorul Ioan Baban incepe anul cu o veste buna. Acesta a primit in primele zile ale anului marea veste chiar de la baiatul sau Cristian Baban.
Cristian Baban, fiul antrenorului Ioan Baban, fost jucator la Minaur Baia Mare si actual arbitru de handbal, va deveni anul acesta tatic.
Pentru 2013, profesorul Ioan Baban si-a propus sa-si atinga obiectivul pe care il are cu HC Dunarea si anume sa termine pe un loc cat mai sus in clasament. “Pe plan profesional mai am inca multe de facut. In primul rand doresc tuturor sanatate si putere de munca. La club trebuie sa ne atingem obiectivul, vreau sa incheiem anul competitional pe un loc care sa ne duca in Cupele Europene, pentru asta trebuie sa fim sanatosi si sa trecem cu bine atat peste finalul de tur dar mai ales peste retur, care se anunta foarte greu. Avem multe meciuri importante si grele dar vrem ca la final de an competitional sa incheiem pe un loc care sa ne permita sa jucam din nou in Europa”, a declarat antrenorul de la HC Dunarea Ioan Baban.
Pe plan personal, antrenorul nu si-a propus nimic pentru noul an, insa vestile bune au venit inca din primele zile din 2013. “Nu mai am ce sa-mi doresc pe plan personal, mi-a dat fiul meu cu nora mea cea mai frumoasa veste si anume ca o sa fiu bunic. Nu-mi mai doresc decat sanatate, in rest am de toate, am o familie frumoasa si unita si in curand mai numeroasa”, a declarat in exclusivitate pentru Infobraila, Ioan Baban.

HC Dunarea si-a reluat activitatea


Read more!
* Inca din a doua zi din 2013, fetele de la HC Dunarea au reintrat la antrenamente *
S-a strigat adunarea pentru fetele de la HC Dunarea inca din a doua zi din an. Miercuri dupa-amiaza a avut loc primul antrenament din 2013. Maine, 4 ianuarie HC Dunarea face deplasarea la Roman unde disputa incepand cu orele 17:00 un meci amical cu HCM Roman.
Primul meci oficial are loc in data de 12 ianuarie la sala Horia Demian din Cluj, unde echipa braileana intalneste vicecampioana U Jolidon Cluj. Meciul incepe de la orele 11:30 si conteaza pentru etapa a IX-a din Liga Nationala. Partida va fi transmisa in direct de Digi Sport 1.
Conducerea clubului brailean incearca sa mute meciul din etapa a X-a, cel cu campioana Oltchim Ramnicu Valcea in data de 14 sau 15 ianuarie, urmand ca ultimul meci din tur sa se dispute pe 30 ianuarie, in sala Polivalenta Danubius, in compania echipei HC Zalau.

joi, 3 ianuarie 2013

Cum a petrecut HC Dunarea cumpana dintre ani


Read more!
Cu toate ca nu au avut liber decat pana pe 2 ianuarie, fetele de la HC Dunarea s-au distrat in noaptea dintre ani si au petrecut revelionul impreuna. O mare parte din echipa HC Dunarea a fost plecata la munte, la Bran, petrecand intr-un cadru restrans noaptea de revelion. Raluca Irimia, Andreea Adespii, Nicoleta Esanu, Gabriela Perianu dar si Ana-Maria Dragut, care este acum imprumutata la CSU Neptun Constanta, au petrecut revelionul alaturi de prietenii lor la munte. Tot la munte, dar cu un alt grup de prieteni a fost si Elena Voicu. Alina Horjea, Ada Moldovan, Liliana Craciun, Gabriela Dobre si Adina Brot au petrecut revelionul in sanul familiei. Alina Horjea a fost alaturi de sotul ei si de copilul lor, Gabriela Dobre alaturi de sotul ei, rugbystul Flavius Dobre au fost intr-un club din capitala, iar Adina Brot a fost la Galati.
Antrenorul de la HC Dunarea, Ioan Baban a petrecut primul revelion pe meleaguri brailene alaturi de sotie si de cativa prieteni intr-un restaurant din municipiu.
Atat antrenorul cat si echipa a tinut sa ureze brailenilor la multi ani si un an nou fericit.