joi, 24 ianuarie 2013

Curatenie in lumea handbalului!

De cateva zile au aparut in presa centrala cateva articole in care, mai multi antrenori de handbal critica regurile pe care Federatia Romana de Handbal le aplica pentru oficialii care intra in timpul jocului pe teren pentru a cere, ca la usa cortului, socoteala arbitrilor.
Surse din interiorul FRH, au precizat faptul ca de nenumarate ori s-a discutat schimbarea acestei sanctiuni si ca promisiunile au fost multe, insa rezultatele se lasa si astazi asteptate.
Personajul principal din acest “episod” este chiar selectionerul Gheorghe Tadici, care “explodeaza” la fiecare decizie data de arbitri impotriva echipei pe care o conduce, indiferent daca este sau nu de acord cu ea.
Ultimul episod in care protagonist este antrenorul de la HC Zalau, s-a “tras” la meciul dintre vicecampioana “U” Jolidon Cluj si echipa din Zalau, acolo unde, aparitia lui Gheorghe Tadici pe mijlocul terenului nu a mai surprins pe nimeni.
Surse din interiorul FRH ne-au dezvaluit faptul ca arbitri care nu au stiut sa tina in mana un asemenea derby au fost sanctionati dar despre iesirile selectionerului Gheorghe Tadici nimeni nu stie nimic. “Arbitri Barcan Marius si Ciurea Stefan (Colegiul Dolj) – supendare 2 etape, incepand cu data de 23.01.2013 conform Art. 69.2 lit.a”, scrie pe site-ul Federatiei.
Luni are loc sedinta Consiliului de Administratie din cadrul FRH, si este foarte probabil ca problema sa fie tratata acolo. Daca va avea Romania un alt selectioner, vom vedea insa Cristian Gatu trebuie sa tina cont, ca in vara, cand Gheorghe Tadic a fost “votat” selectioner, acesta l-a avertizat ca daca va avea asemenea iesiri, sau daca va mai primii amenzi sau suspendari va fi retras de la conducerea echipei nationale, si martori sunt toti cei care au fost prezenti la acea sedinta.
In urma articolelor prezente in presa si a sesizarilor facute de deputati, ministrul Nicolae Banicioiu este la curent cu ceea ce se intampla in sportul romanesc, si mai ales cooperativele din lumea handbalului.
“I-am cerut personal ministrului sa aiba in vizor corectitudinea jocurilor din Liga Nationala de Handbal, in special a celor desfasurate de Handbal Club Dunarea Braila, in conditiile in care aceasta echipa a fost vitregita, mai ales in sezonul trecut, atat prin programarea jocurilor cat si prin unele arbitraje ostile. Daca Federatia Romana de Handbal nu i-a masuri pentru o buna desfasurare a partidelor voi face o intercalare in Parlamentul Romaniei pentru ca Federatia Romana de Handbal sa depuna toate eforturile in vederea crearii unul climat competitional corect. De asemenea vreau sa atrag atentia ca zvonurile privind crearea unei cooperative in vederea obtinerii unor rezultate folosite apoi la pariuri se confirma, vor cadea cu siguranta capete, indiferent daca este vorba de presedinti de Federatie, antrenori de nationala sau de protejati ai fostei administratii portocali”, a declarat in exclusivitate pentru Infobraila, deputatul de pe colegiul 5, Cristian Rizea.