miercuri, 23 ianuarie 2013

Tadici ataca performantele altora dar nu se uita in propria ogra

Dupa ce antrenorul Ioan Baban a comentat faptul ca regulile Fereratiei Romane de Handbal sunt permisive pentru oficiali care intra pe terenul te joc, in timpul partidei pentru a cere explicatii arbitrilor, aici facand referire la ultimile reactii pe care le-a avut antrenorul de la HC Zalau la meciul cu “U” Jolidon Cluj, Gheorghe Tadici nu si-a gasit replica la aceste afirmatii si a contaatacat performantele antrenorului Ioan Baban.
“Nu putem schimba un regulament la propunerile unora, care, nebagati in seama pentru asa zisele lor performante, se erijeaza in atotcunoscatori. Domnul Baban sa nu uite cum a ajuns la lotul universitar in 2008. In fapt, provoaca mila si hazul, pentru asa zisa performanta  la mondialele universitare, intr-o companie restransa, la o competitie compromisa, in care adversara a fost si Chile. Performantele adevarate ale Romaniei, campioana sau vicecampioana mondiala au fost scrise demult, in cadrul unor competitii tari, in care erau prezente multe echipe”, a declarat Gheorghe Tadici pentru handbalvolei.
Cum Tadici nu a mai avut performante notabile in ultima perioada, avand in 2012 un loc trei, luat pe nedrept dupa cum spun unii, in Liga Nationala, un loc 10 pentru Romania la Euro, notabila fiind doar finala Cupei EHF din vara anului trecut, totusi ataca vehement performantele altora. Ultima performanta a lui Tadici, la echipa nationala, a fost in 2005, atunci cand Romania a luat argintul la Campionatul Mondial, iar aceasta medalie este vazuta de profesionisti ca pe o reusita a echipei, si nu a lui, in acel an fiind la lot nume mari din Romania, dintre care multe jucatoare activau deja in strainatate.
Cum se poate, ca selectionerul Romaniei, care normal ar trebui fie mandru ca steagul tarii a fost ridicat pe a doua treapta, sa condamne si sa acuze in continuare aceasta performanta de la CMU nimeni nu stie, cum de altfel nimeni nu intelege ce expemplu ofera Gheorghe Tadici tinerilor antrenori, avand in vedere ca el “explodeaza” la fiecare meci.
Echipa nationala universitara a Romaniei a terminat pe locul doi turneul final al Campionatului Mondial Universitar desfasurat in vara, in Brazilia dupa ce au pierdut in finala cu scorul de 18-32 in fata Cehiei. Efortul depus in partida cu Brazilia s-a dovedit a fi decisiv in finala. Romania a rezistat doar 25 de minute in fata Cehiei, o echipa completa, spre deosebire de cea a Romaniei, care a deplasat doar 12 jucatoare in Brazilia. Cehia a dominat partida autoritar, fiind in permanenta la conducere, insa performanta fetelor antrenate de Ioan Baban este cu atat mai mare cu cat Brazilia, Polonia si Cehia au avut mai multe jucatoare din nationala de senioare.
Cum a reusit Baban sa faca performanta cu o echipa convocata cu o saptamana inainte de CMU am vazut cu totii, iar palmaresul acestuia spune multe si rezultatele nu inceteaza sa apara.