luni, 21 ianuarie 2013

Regulile sunt facute ca sa fie respectate de altii, nu de Tadici

* Baban vrea sanctiuni dure pentru oficialii care patrund pe terenul de joc pentru a protesta *
Nu de putine ori, un meci al Zalaului a semanat cu un adevarat spectacol de circ, indiferent de cine era adversar sau de cine conducea pe tabela de joc. Antrenorul de la HC Zalau, Gheorghe Tadici, este cunoscut in lumea sportului ca un om cu un temperament vulcanic, dovada sunt chiar rabufnirile lui. Nu au fost putine datile in care Tadici a intrat pe teren in timpul partidei pentru a cere socoteala arbitrilor, ba chiar mai mult a ajuns chiar si in vestiar dupa ei, insa nimeni nu s-a sesizat cum trebuie.
Cu toate ca a fost sanctionat de nenumarate ori, fiind chiar suspendat cateva etape, Tadici nu s-a oprit din a avea un comportament grosolan.
Asta s-a intamplat si saptamana trecuta cand HC Zalau a intalnit vicecampioana “U” Jolidon Cluj, cand, acelasi Tadici a patruns in timpul meciului pe suprafata de joc, protestand la adresa celor doi arbitri.
Ioan Baban, considera ca amenzile si suspendarile nu-si mai au rostul si in cazul selectionerului Gheorghe Tadici, si ca Federatia trebuie sa treaca la altfel de masuri disciplinare.
“In primavara anului trecut am propus in cadrul Consiliului de Adminsitratie, dupa ce in prealabil am avut o discutie cu presedintele Cristian Gatu in biroul dansului, sa se schimbe regulamentul, iar intrarea oricarui oficial pe terenul de joc in timpul partidei cu scopul de a protesta vehement la deciziile arbitrilor sa fie sanctionat cu cartonas rosu, si nu cu sanctiuni progresive. M-am lovit de refuzul unui oficial FRH, care a spus ca exista deja in regulament aceasta sanctiune (?)”, a declarat Ioan Baban.
Sanctiunea disciplinara constituie un mijloc de educare si totodata o masura de constrangere a cluburilor si oficialilor care au savarsit acte de indisciplina, pentru prevenirea comiterii unor noi abateri si asigurarea conditiilor normale de desfasurare a activitatii handbalistice.
“Vad ca suspendarile pe termen scurt sau lung si amenzile nu-si au rostul. Am cerut treaba asta si domnului Mihail Bocan si mi-a promis ca o sa discute cu domnul Valter Dancescu sa schimbe regulamentul. Este rusinos ca antrenorul echipei nationale sa aiba astfel de iesiri. Ce exemplu da selectionerul? Sa vedem daca este trimis in tribuna, in deplasare, intre suporterii echipei gazda ce se intampla. Cum sa vina copiii la handbal cand vad astfel de manifestari? Suntem de rasul Europei!”, a declarat antrenorul Ioan Baban.