miercuri, 23 ianuarie 2013

Avem handbaliste tinere si de perspectiva dar fara jucatoarele de la Oltchim nu avem echipa


* Oltchim – Romania 37-22 (22-7) * Gabriela Perianu a fost principala marcatoare a Romaniei *
Cu o echipa tanara, dar cu mare viitor, si fara jucatoarele experimentate de la Oltchim, selectionata lui Gheorghe Tadici a inceput greu meciul, antrenorul vazandu-se nevoit sa ceara time-out in minutul 5 atunci cand Romania era condusa cu 5-1 de campioana Romaniei. Daca in prima repriza fetele aruncau cu o oarecare frica la poarta, marcand doar 7 goluri, dupa pauza, selectionata Romaniei a facut un joc frumos, principala marcatoare fiind Gabriela Perianul, interul de la HC Dunarea Braila. Pentru Oltchim cea mai buna marcatoare a fost Oana Manea, cu 7 reusite.

“Sper sa fi fost o partida utila pentru ambele echipe. Desigur, s-a vazut in prima repriza ca fetele au avut trac, pentru ca aceleasi jucatoare care au dat goluri frumoase in repriza a doua, in prima repriza le-a cam tremurat mana. Sunt jucatoare tinere, de perspectiva. Acest joc ne va fi util, ne-am edificat si noi de valoarea posibilelor jucatoare de echipa nationala” a declarat dupa partida selectionerul Gheorghe Tadici.

Romania va mai disputa maine dimineata, cu incepere de la orele 10.30 o partida de pregatire, de aceasta data cu SCM Craiova.

Oltchim: Portari: Ungureanu (10 interventii), Navarro (5 interventii); Marcatoare: Manea 7 goluri, Bulatovic 5 (1 din 7m), Curea 4, Neagu 4, Barbosa 4, Managarova 3, Nechita 3 (1 din 7m), Farcau 2, Bradeanu 2, Stanca 1, Jovanovic 1, Pineau 1 (din 7m)

Romania: Portari: Muresan (7 interventii), Nichita (o interventie), Smedescu (o intervetie); Marcatoare: Perianu 6 goluri, Babeanu 4, Pintea 3, Chiper 3, Varga 2 (ambele din 7m), Binescu 2, Gogorita 1, Buceschi 1.