miercuri, 16 ianuarie 2013

Am pierdut la Valcea, dar am pierdut in fata celor mai bune!

 * Oltchim Rm. Valcea – HC Dunarea Braila 30-22 (16-10) *
Inceput bun pentru brailence la Valcea, acolo unde in primele minute de joc au condus campioana Oltchim, 1-2, 2-3, si asta datorita apararii bune dar si dure pe alocuri, pe care a avut-o. Visul nu a durat mult, valcencele au restabilit repede egalitatea si chiar au preluat conducerea, HC Dunarea nemaiputand sa inscrie in urmatoarele minute, moment in care Ioan Baban a fost nevoit sa ceara time-out. Cu doar 3 goluri in primul sfert de ora, antrenorul de la Dunarea Braila a incercat mai multe faze de atac dar si de aparare, aplicand de multe ori apararea avansata de 5-1 sau chiar 4-2, insa campioanele si-au aratat valoarea si s-au desprins pe tabela de marcaj, cea mai mare diferenta fiind de 6 goluri, scorul la pauza fiind de 16-10 pentru Oltchim.
In cea dea doua repriza, elevele lui Ioan Baban au avut un inceput la fel de bun ca si in debutul partidei, Horjea si Moldovan invingand-o pe Ungureanu, insa cu toate ca au trecut la o aparare 3-3 foarte agresiva, pe atac s-a ratat foarte mult. Cu Gabriela Perianu intr-o zi nu tocmai buna, handbalista avand 8 aruncari spre poarta fara niciun gol marcat si o ratare de la 7 m, HC Dunarea a pierdut incet teren. Cu un minut si jumatate inainte de finalul partidei, Ioan Baban a cerut time-out si le-a spus fetelor schema in urma careia Bebe Perianu trebuia sa inscrie insa, si de aceasta data, Gabi rateaza si HC Dunarea incheie cu -8 pe tabela de marcaj, scorul final fiind de 30-22.
Pe langa Alina Horjea, care a fost cea mai buna marcatoare din meci, o alta jucatoare care a facut spectacol, de data aceasta in poarta, a fost tanara Elena Voicu care a avut 9 interventii.
Dupa aceasta partida HC Dunarea ramane cu 10 puncte, ocupand locul 5 in Liga Nationala de Handbal Feminin. Ultimul meci din tur are loc in 30 ianuarie, cand Sala Polivalenta Danubius, gazduieste derby-ul etapei, HC Dunarea intalnind echipa selectionerului Gheorghe Tadici, HC Zalau.
Marcatoare:
Dunarea: Horjea – 11, Moldovan – 3, Adespii –3, Agatunovic – 2, Kuridza – 2, Shutska -1.
Oltchim: Nechita 6, Stanca 5, Pineau 4, Curea 4, Neagu 3, Meirosu 3, Manea 1, Bulatovic 1, Barbosa 1, Farcau 1, Jovanovic 1.