joi, 22 noiembrie 2012

Vacanta cu miros de transferuri!


Read more! Pana pe 3 decembrie, fetele noastre sunt in vacanta...urmeaza apoi un cantonament dur, si speram ca in aceasta perioada sa se schimbe ceva si zvonurile despre transferuri (Doamne ajuta!) sa se concretizeze......cred ca e cazul sa-mi iau si eu vacanta!

sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Adio EHF!


Read more!

* HC DunareaBraila – HC Kuban Krasnodar 29-24 (18-9) *

Sambata, 17 noiembrie, in fata unui public minunat, HC Dunarea Braila a tras sa intoarca scorul din Rusia si sa se califice mai departe, insa nu a reusit. Sambata, fetele noastre au aratat asa cum trebuie, ca o echipa, ca o familie care se uneste la bine si la rau si care lupta pana la final. A fost cea mai frumoasa si cea mai buna prima repriza facuta de HC Dunarea. Au fost si greseli copilaresti, care nu trebuie sa apara in mod normal nici macar atunci cand ai 10 goluri avans. Ne-am bucurat alaturi de ele la fiecare gol. Am tipat, le-am incurajat si din pacate le-am batut pe umar la final cand s-au recunoscut invinse. Am iesit din Europa dar mai avem multe de spus... Sper sa ajung sa vad Sala Polivalenta Danubius cu tribune pe toate cele 4 parti!

joi, 15 noiembrie 2012

La multi ani capitanului nostru


Read more!
* A cucerit titlul de golgheter in liga nationala de handbal * A castigat aurul la Cupa Mondiala din Danemarca, iar de ani buni coordoneaza jocul echipei HC Dunarea Braila *

A inceput sa joace handbal de la 11 ani sub indrumarea profesoarei Doina Ene. La putin timp, echipa respectiva a fost preluata de Radu Georgescu, antrenorul care a dat de-a lungul timpului handbalului romanesc mari campioane.
"Dupa ce am facut primul antrenament m-am dus repede acasa si am spus ca vreau sa ajung mare handbalista. Tatal meu a facut handbal si a fost foarte incantat sa auda de asta", isi aduce aminte Ada Moldovan.
A fost promovata de profesorul Radu Georgescu la o grupa mai mare de varsta. "In clasa a cincea m-am transferat cu scoala la Liceul cu Program Sportiv. A fost un pas important pentru cariera mea. Chiar daca era mai mica decat colegele mele de echipa mi-a prins foarte bine acest lucru pentru ca m-am ambitionat pana am ajuns sa joc in echipa de baza. Atunci cand lucrezi la antrenamente cu jucatoare mai mari de varsta poti crerste mai repede in valoare pentru ca acumulezi infomatiile mult mai repede".
Performante notabile
Cea mai mare performanta a Adei Moldovan ca junioara a fost cucerirea medaliei de bronz la Campionatul National de la Zalau.
"La acel turneu am fost forate aproape de a lua aurul national, dar pana la urma ne-am multumit si cu locul al treilea. Sa fii pe podium la o competitie inseamna foarte mult pentru orice sportiv. La acel turneu final am fost contactata de antrenorul Popa Savistean de la echipa din Sebes si mi-a propus un contract pe doi ani. Am acceptat pe loc. La terminarea contractului am plecat la HCM Roman unde am stat patru ani", povesteste Ada Moldovan.
Recunoaste ca la Roman a cunoscut cu adevarat ce inseamna marea performanta. "In 2007 am jucat in semifinalele Cupei Challenge. A fost prima mare performanta a mea. Un an mai tarziu am obtinut cu echipa Romaniei medalia de bronz la Campionatul Mondial Universitar. In 2009 mi-am trecut in palmares medalia aur la Cupa Mondiala din Danemarca, bronz in Campionatul National si locul opt in cadrul Campionatului Mondial din China", recunoaste.
Peste 700 de goluri
Primul titlu de golgheter al Adei Moldovan a fost cucerit in anul 2008 cu 230 de goluri. Au urmat alte doua titluri de cea mai buna marcatoare, in 2009 si 2010, cu cate 231 si 246 de goluri inscrise.
"Dupa patru ani petrecuti la Roman m-am transferat la Dunarea Braila unde joc deja de ani buni de zile. Am jucat in cupele europene si am luat deja doua titluri de golgheter pentru aceasta echipa. Am primit din partea specialistilor trofeul pentru cea mai buna sportiva in anul 2009, premiu care ma onoreaza", adauga Ada.
Despre Dunarea Braila
Suntem un grup unit si ma simt bine. Sper sa aducem bucurii fanilor nostri si in continuare. Campionatul de liga nationala este foarte puternic si echilibrat. Visez sa joc o finala de cupa europeana asa cum a reusit prietena mea, Valentin Elisei. Am un palmares solid, dar imi doresc sa joc un meci cu trofeul pe masa si la echipa mea de club.

vineri, 9 noiembrie 2012

HC Dunarea pleaca vineri spre Rusia


Read more!
* Echipa antrenata de Ioan Baban intalneste “tancul rusesc”  HC “Kuban” Krasnodar *
Vineri dimineata, HC Dunarea Braila face deplasarea in Rusia, unde intalneste in etapa a III-a din Cupa EHF echipa HC “Kuban” Krasnodar. Partida dintre cele doua echipe are loc duminica, 11 noiembrie cu incepere de la 16.30 ora Romaniei.
In momentul de fata “Kuban” Krasnodar ocupa locul 5 in clasametul din Rusia, avand trei victorii si un egal din cele noua meciuri disputate pana acum, in timp ce fete noastre au urcat din nou pe podium, dupa ultima victorie de pe teren propriu, ocupand locul trei si avand cinci victorii din cele sapte meciuri disputate pana acum.
Partida care va avea loc in sala Sporturilor “Olymp” din Krasnodar va fi arbitrata de cuplul din Serbia Marko Boricic si Dejan Markovic iar delegatul din partea EHF va fi bulgarul Andrey Andreev.
Adversarele fetelor noastre vin dupa doua infrangeri la limita chiar pe teren propriu. Acestea au pierdut saptamana trecuta in fata celor de la SK Luch Moscow, echipa care ocupa locul sapte in clasamentul din Rusia iar marti au pierdut in fata castigatoarelor de anul trecut a cupei EHF, Lada Togliatti. Cu toate ca au moralul la pamant, rusoaicele nu se vor lasa usor in partida contra elevelor lui Ioan Baban, dar speram ca fetele noastre sa fie intr-o forma de zile mari care sa le ajute sa iasa invingatoare din marele meci.
Chiar daca intalnesc “tancul rusesc”, antrenorul de la HC Dunarea spera ca echipa pe care o conduce sa faca o faza frumoasa si sa intoarca victorioasa. “Plecam intr-o deplasare grea. Intalnim o echipa puternica, cu o linie de noua metri foarte buna. Este o echipa cu foarte multe jucatoare care au o experienta competitiva internationala foarte mare. De asemenea au si doua, trei elemente de valoare mai tinere dar cu un viitor mare”, a declarat Ioan Baban.
Condusa de selectionerul Rusiei, “Kuban” Krasnodar are o linie de noua metri puternica, cu jucatoare foarte inalte si experimentate. “Linia de 9 metri este una putenica, Marina Lambevska este o jucatoare cu mari state de servicii in handbalul european. Au un inter stang de 1.90 care a jucat la Podravka si a jucat in nationala Macedoniei. De asemenea mai e si Tatiana Dronina o jucatoare cu mare experienta, ambidextra pe extrema. Mai au un inter drept bun, de 1.87, Anna Punko, jucatoare de mana stanga, care a evoluat mai bine de doi ani in Spania. Si in poarta stau foarte bine, avand aportul poratului nationalei Ucrainiei, Natalia Parkhomenko dar si pe tanara Ecaterina Varankina. O mare speranta a handbalului rusesc, Ekaterina Ilina care normal joaca in centru, dar care ne poate pune probleme fiindca poate juca pe orice post. Au un lot mare de 23 de jucatoare, 5 portari si 18 jucatoare de camp, practic au cate trei oameni pe post cam de aceasi valoare. Intalnim o echipa puternica dar asta nu insemana ca ne resemnam. Nu mergem ca mielul la taiere. Mergem sa ne batem si daca o sa avem apararea agresiva de la meciul cu Corona Brasov vom iesi cu siguranta invingatori,” a incheiat Ioan Baban.
Returul se va juca o saptamana mai tarziu, sambata 17 noiembrie atunci cand HC Dunarea Braila primeste vizita celor de la Kuban Krasnodar.
Componenta celor doua echipe:
HC Dunarea Braila: Dobre Gabriela, Voicu Elena, Mirela Nichita, Andreea Adespii, Sandra Kuridza, Raluca Irimia, Andreea Barbos, Iriyna Shutska, Alina Horjea, Liliana Craciun, Adina Brot, Nicoleta Esanu, Ada Moldovan, Bojana Agatunovic, Gabriela Perianu.
HC “Kuban “ Krasnodar: Artamonova Oxana, Chernomurova Anastasia, Dronina Tatiana, Gafonova Maria, Ganichkina Yuliya, Gorodilova Daria, Gushchina Kristina, Ilina Ekaterina, Komarchuk Elena, Krasko Viktoriya, Kudryashova Anastasia, Lambevska Marina, Leshchenko Ksenia, Mikhaylyuta Irina, Ordina Yana, Parkhomenko Natalya, Punko Anna, Samarskaya Victoria, Smirnova Irina, Smirnova Svetlana, Tsivka Olesya, Varankina Ekaterina, Zhukova Anastasia.
URL: http://www.infobraila.ro/?p=40239

Multumim Mirela!


Read more!
* HC Dunarea Braila – SCM Craiova 22-19 (10-10) *
HC Dunarea Braila a disputat, luni, 5 noiembrie ultimul meci din acest an din Liga Nationala de Handbal Feminin. Astfel, echipa antrenata de Ioan Baban a intalnit gruparea din Oltenia, SCM Craiova, intr-o partida care conta pentru etapa a VIII-a din cadrul Ligii Nationale de Handbal Feminin. Faptul ca fetele de la HC Dunarea veneau dupa o infrangere usturatoare si neasteptata, din capitala, s-a vazut in jocul acestora, care nu a stralucit dar care dupa 60 de minute a adus cele doua puncte mult dorite.
Daca suporterii braileni se asteptau ca meciul sa fie la discretia elevelor lui Ioan Baban, SCM Craiova s-a dovedit a fi un adversar bun, cu o aparare dura si cu o dorinta mare de castig.
Inceputul de meci a fost unul echilibrat dar cu foarte multe greseli din partea brailencelor, insa echipele au mers cap la cap pana in minutul 20, cand, tot din greselile fetelor noastre, adversarele s-au desprins la doua goluri. Multumita paradelor portarului Mirela Nichita diferenta nu s-a marit iar datorita golurilor Adei Moldovan, HC Dunarea egaleaza in ultimul minut al partidei. Astfel dupa 30 de minute de joc, tabela arata un scor neasteptat de doar 10-10.
In cea de-a doua repriza, Ioan Baban a schimbat tehnica de aparare, si a trimis-o pe Nicoleta Esanu sa o tina om la om pe Babeanu. Cu toate astea primele 8 minute din repriza secunda a fost la fel de echilibrata, HC Dunarea desprinzandu-se abia in minutul 39 prin reusitele Andreei Adespii si a Adei Moldovan (15-13 minutul 42).
HC Dunarea putea sa se desprinda si la mai multe goluri insa contraatacurile, care alta data erau perfecte, astazi au lipsit cu desavarsire, iar din faza a doua cu greu se marca, in timp ce din pozitional se intra mereu la limita pasivului. Apararea oltencelor a dat batai de cap echipe brailene care cu siguranta nu se astepta la un meci atat de dificil.
Poarta a fost din nou punctul forte al clubului brailean, Mirela Nichita avand cea mai buna evolutie de cand este la HC Dunarea. Cu 19 interventii, portarul echipei brailene a fost cu desavarsire cel mai bun jucator de pe teren, blocand fiecare minge ce ataca poarta. Si de data aceasta, chiar daca evolutia fetelor antrenate de Ioan Baban nu a fost unul de laudat, paradele portarului ne-au mentinut in joc. Pana la fluierul de final, HC Dunarea a marit diferenta la 3 goluri si partida s-a incheiat cu scorul de 22-19 pentru brailence.
HC Dunarea Braila: Nichita (19 interventii)
Marcatoare: Horjea 10 goluri (3 din 7m), Moldovan 7, Brot 2, Adespii 1, Irimia 1, Agatunovic 1, Perianu 1
SCM Craiova: Barbu (13 interventii)
Marcatoare: Babeanu 8 goluri, Briscan 4 (1 din 7m), Mitran 3, Ilie 2, Gogorita 2
URL: http://www.infobraila.ro/?p=40050

Nu ratati! HC Dunarea Braila – SCM Craiova


Read more!
Maine, incepand cu orele 18.00, sala Polivalenta “Danubius” gazduieste meciul din etapa a VIII-a din cadrul Ligii Nationale de handbal feminin. Astfel, in aceasta etapa, HC Dunarea Braila intalneste ocupanta locului noua din actualul clasament al Ligii, gruparea SCM Craiova.
Dupa ce au pierdut meciul din capitala, HC Dunarea a pierdut locul de pe podium si se claseaza acum pe pozitia a 4 cu doar 8 puncte din cele sase partide disputate pana acum.
Fetele antrenate de Ioan Baban trebuie sa-si spele rusinea in fata suporterilor braileni si sa castige partida de luni.
URL: http://www.infobraila.ro/?p=39920

Zi grea pentru sportul brailean!


Read more!
Joi a fost una din zilele blestemate pentru fetele de la HC Dunarea Braila dar si pentru baietii de la echipa de fotbal CF Braila. Niciuna din cele doua echipe brailene nu a putut face fata gruparilor adverse pe care le-au intalnit.
HC Dunarea a clacat intr-un mod neasteptat, nici macar de antrenor, la Bucuresti, fiind ingenunchiata de elevele lui Margulescu. Antrenorul de la HC Dunarea nu se astepta la o evolutie atat de slaba din partea fetelor, iar daca etapa trecuta a laudat echipa si a zis ca a avut cea mai buna partida de pana acum, joi, HC Dunarea Braila a avut cea mai proasta repriza facuta vreodata.
La fotbal, pe langa orgoliile care au fost puse in joc, Braila si Galati fiind doua orase rivale, baietii lui Alin Panzaru nu au putut mai mult decat au aratat, adica un banal scor de neprezentare, 3-0.
In ambele meciuri atat la handbal cat si la volei, portarii au fost singurii care au jucat cu patima insa cum nu au fost ajutati de aparare si, la un momentdat au cedat si ei. La handbal, Pitzu Dobre a avut din nou o evolutie fantastica, insa linia de 9 metri, in special pivotul nu a ajutat ca meciul sa se castige. In timp ce la fotbal, Leu a avut din nou parada dupa parada, insa fundasii de la CF Braila au fost niste narionete pe terenul galatean.
In replica cele doua formatii vor sa spele rusinea de joi in meciurile de duminica si luni.
URL: http://www.infobraila.ro/?p=39773

Au fost in vizita in capitala!


Read more!
* HC Dunarea s-a facut de ras la Bucuresti * CSM Bucuresti – HC Dunarea Braila 27-22 (12-12) *
In etapa a aVII-a a Ligii Nationale de handbal feminin, echipa locala, HC Dunarea a jucat pe terenul din capitala a gruparii CSM Bucuresti. Inceputul de meci, si atat, a fost favorabil echipei antrenate de Ioan Baban, HC Dunarea conducand in capitala inca din primul minut insa bucurestencele nu s-au lasat si au egalat 2-2 in minutul 7 al partidei. Dobre si-a amintit ca trebuie sa-si ajute colegele si a blocat poarta cat a putut insa apararea de la linia de noua metri nu a functionat. Din nefericire jocul prost al pivotului Shutska si nesiguranta Adei Moldovan au facut ca la pauza tabela sa arate 12-12, dupa ce HC Dunarea a condus chiar si la patru goluri.
In cea de a doua repriza nimic nu a mai mers la HC Dunarea, CSM Bucuresti conducand detajat in partea a doua a meciului. Repriza a doua a fost cea mai proasta, jucata vreodata de HC Dunarea, de cand este antrenata de Ioan Baban. HC Dunarea a jucat haotic in partea a doua a meciului iar rezultatul de pe tabela de marcaj este fidel desfasurarii de forte din teren.
Evolutia scorului: 0-2 (min 3), 2-2 (min 7), 2-4 (min 10), 4-6 (min 14), 4-7 (min 16), 6-9 (min 19), 8-9(min 22), 9-10 (min 25), 12-11 (min 28), 12-12 (pauza), 14-13 (min -35), 17-16 (min 45), 21-16 (min 48), 23-20 (min 55), 25-21 (min 58), 27-22 (final).
URL: http://www.infobraila.ro/?p=39725

“Vrem sa incheiem anul cu bine si cat mai sus in clasament!”


Read more!
* HC Dunarea isi doreste ca pana la pauza de campionat sa castige toate meciurile *
HC Dunarea Braila a facut deplasarea la Bucuresti pentru meciul din etapa a VII-a, elevele lui Ioan Baban urmand ca astazi sa dispute partida impotriva echipei CSM Bucuresti, in Sala Rapid din capitala.
In momentul de fata, echipa braileana se afla pe podium, pe locul 3, cu 8 puncte, avand o singura infrangere, la Baia Mare din cele 5 meciuri disputate pana acum. Adversarul de astazi a HC Dunarea Braila, CSM Bucuresti ocupa locul locul 8 in clasamentul de pana acum, avand doua infrangeri din cele sase meciuri disputate.
Se anunta o deplasare grea pentru echipa antrenata de Ioan Baban, care isi doreste ca pana la pauza de campionat, din iarna, sa termine cat mai sus pe podium. “Ne dorim victoria la Bucuresti si cele doua puncte de acasa cu Craiova. Vrem sa incheiem anul cu bine si cat mai sus in clasament, dar pentru asta trebuie sa muncim mult in ambele meciuri. Astazi intalnim o echipa cu o aparare puternica dar sper ca linia de 9 metri a noastra sa fuctioneze la capacitate maxima. Am facut deplasarea de ieri la Bucuresti tocmai pentru a fi odihniti astazi. Fetele sunt la capacitate maxima si sper sa dea totul pe teren iar la final cele doua puncte sa ne revina. Luni avem meciul cu Craiova si nu o sa avem timp sa ne odihnim. Vrem sa terminam cu bine aceste doua meciuri din campionat fiindca apoi intalnim “tancul” rusesc. Plecam in Rusia si intalnim o echipa puternica. Pe 11 avem primul meci cu Krasnodar, iar o saptamana mai tarziu, pe 17 noiembrie, astept ca brailenii sa umple Sala Polivalenta “Danubius”, fiindca avem nevoie de spijinul lor la meciul cu Krasnodar de acasa. Sper sa fim victoriosi in cele patru meciuri pe care le mai avem de disputat anul acesta, si sa stam linistiti de sarbatori”, a declarat antrenorul de la HC Dunarea, Ioan Baban.
HC Dunarea Braila a facut deplasarea la Bucuresti inca de ieri de la orele 16.00, urmand ca astazi cu incepere de la orele 18.00 sa dispute partida din etapa a VII-a impotriva echipei CSM Bucuresti. Meciul din capitala va fi arbitrat de cuplu Barcan/Ciurea din Dolj.
Programul etapei a VII-a
CSM Ploiesti – Oltchim Rm.Valcea – 21-36
HC Danubius Galati  – ASC Corona 2010 Brasov
HCM Roman – HC Zalau
CSM Bucuresti – HC Dunarea Braila
SCM Craiova – Univ. Jolidon Cluj
HCM Baia Mare – Sta
Clasamentul provizoriu din data de 29.10.2012
1  Oltchim Rm.Valcea -12 puncte
2  HCM Baia Mare – 10 puncte
3  HC Dunarea Braila – 8 puncte
4  Univ. Jolidon Cluj – 8 puncte
5  ASC Corona 2010 Brasov – 6 puncte
6  HCM Roman – 6 puncte
7  HC Zalau – 4 puncte
8  CSM Bucuresti – 4 puncte
9  SCM Craiova – 3 puncte
10  CSM Ploiesti – 1 punct
11  HC Danubius Galati – 0 puncte
URL: http://www.infobraila.ro/?p=39641

Meci greu in capitala


Read more! * CSM Bucuresti – HC Dunarea Braila *
Dupa ce au plecat cu trofeul de la Cupa Brailei si ne-au umilit pe teren propriu la ultimul meci de pregatire din cadrul competitiei “Cupa Brailei”, cand fetele antrenate de Ioan Baban au fost conduse inca din primul minut, echipa CSM Bucuresti vrea ca in aceasta etapa sa pastreze cele doua puncte puse in joc in capitala, insa brailencele se duc in capitala cu un singur gand si anume victoria.
In perioada de pauza, HC Dunarea Braila a participat la un meci de pregatire alaturi de echipa din capitala, pe care l-a pierdut. Atunci, cu doar opt jucatoare de camp si fara aportul pivotului, HC Dunarea a pierdut la scor meciul cu CSM-ul, care pe tot parcursul partidei a schimbat trei echipe. Dupa o prima repriza grea, echipa braileana era condusa la pauza cu 10 goluri, diferenta care parea de nerecuperat. In primul sfert de ora din cea de-a doua repriza, HC Dunarea a recuperat si s-a apropiat la un gol de echipa gazda insa a clacat pe final si a pierdut rusinos la 12 goluri. Astfel tabela de marcaj arata dupa 60 de minute 36-24 pentru CSM Bucuresti.
Istoria paridelor cu CSM Bucuresti este una sumbra, meciurile din capitala fiind cele mai dure din campionat. CSM Bucuresti este una din echipele romanesti care practica cea mai dura aparare, elevele lui Margulescu apeland de multe ori la tehnici nu prea sportive.
Pentru partida din capitala, atrenorul Ioan Baban a pregatit intens jocul, si cu toate ca HC Dunarea are o perioada foarte aglomerata, antrenorul spera ca la finalul meciul cu Bucuresti sa castige cele doua puncte.
“Avem un meci greu in capitala. Intalnim o echipa cu o aparare dura si imi e teama de accidentari. Abia si-au revenit fetele si imi e frica, ca in aceasta partida sa nu mai suferim alte accidentari. Mergem la Bucuresti sa ne jucam sansa si sa castigam insa stim cu totii ca CSM Bucuresti este o echipa experimentata care da totul si care se lasa greu invinsa mai ales pe teren propriu. E bine ca avem lotul complet si ca fetele sunt in forma maxima. Dupa partida din capitala avem meciul de acasa cu Craiova si dupa deplasarea la Krasnodar. Sunt partide grele si ne dorim sa terminam cu bine acesta perioada aglomerata”, a declarat antrenorul de la HC Dunarea, Ioan Baban
Miercuri, echipa HC Dunarea Braila pleaca spre Bucuresti acolo unde, joi, 1 noiembrie intalneste echipa CSM Bucuresti.
Se anunta un meci dificil in capitala, insa echipa braileana isi doreste ca cele doua puncte sa-i revina la finalul partidei.
Programul etapei a VII-a
In 29.10  CSM Ploiesti – Oltchim Rm.Valcea
In 31.10  HC Danubius Galati  – ASC Corona 2010 Brasov
HCM Roman – HC Zalau
CSM Bucuresti – HC Dunarea Braila
SCM Craiova – Univ. Jolidon Cluj
HCM Baia Mare  Sta
URL: http://www.infobraila.ro/?p=39431

Victorie lejera pentru HC Dunarea


Read more!
* HC Dunarea Braila – HCM Roman 29-21 (13-9)
Ultima partida din etapa a sasea a Ligii Nationale de handbal feminin s-a disputat sambata, 27 octombrie, la sala Polivalenta Danubius din Braila, acolo unde echipa locala, HC Dunarea Braila a avut o evolutie spectaculoasa impotriva echipei de pe locul 6, HCM Roman.
Cu toate ca veneau la Braila dupa o victorie importanta, chiar impotruva vicecampioanei, “U” Jolidon Cluj, HCM Roman nu a putut tine piept jucatoarelor antrenate de Ioan Baban si Cristi Preda si au cedat inca din primele minute de joc. Apararea, de asta data mai dura, de la inceputul partidei le-a permis echipei oaspete sa egaleze echipa braileana insa din 7 m, nu din pozitional. In minutul 7 extremele Brot si Agatunovic au marit diferenta si HC Dunarea conducea HCM Roman, cu 5-2.
O diferenta mare a fost si in poarta, unde Elena Voicu a aparat doua lovituri de la 7 m, iar Gabriela Dobre a blocat poarta la incercarile disperate ale oaspetilor de a inscrie. Diferenta de trei goluri s-a mentinut pana in minutul 22, cand brailencele recupereaza si Alina Horjea inscrie pe contraatac (9-5), ca doar 4 minute mai tarziu, aceeasi Horjea sa rateze un 7 m (10-7). Pana la finalul primei parti, Alina Horjea, Ada Moldovan si Adina Brot, au fructificat din fiecare faza, iar cu cateva secunde inainte de a se incheia prima repriza, Liliana Craciun mareste diferenta iar HC Dunarea intra la pauza cu un avantaj de 4 goluri (13-9). Diferenta de 4 goluri s-a mentinut si in cea de-a doua repriza insa pana in minutul 36, cand HC Dunarea a profitat din plin de cele doua eliminiari din echipa adversa. Ajutate de apararea de la semicerc dar si de poarta, jucatoarele de la HC Dunarea au inscris in urmatoarele 10 minute sase goluri importante ce aveau sa aduca victoria. Perianu, Shutska, Moldovan si Horjea prin trei reusite, au marit diferenta si HC Dunarea s-a distantat la 10 goluri de HCM Roman, 21-11 in minutul 43.
De aici si pana la final tot ce a mai contat a fost apararea care a permis fetelor antrenate de Ioan Baban sa plece pe contraatac, Horjea marcand de doua ori singura cu portarul si aducand un avantaj de 11 goluri pe tabela de marcaj, aceasta fiind si cea mai mare diferenta dintre cele doua echipe, 24-13 in minutul 47.
In ultimele 5 minute ale partidei, HC Dunarea nu a mai turat motoarele la maxim, ceea ce a permis echipei oaspete sa reduca din diferenta, 28-20 in minutul 59, ca ultimul gol sa apartina tot brailencelor, Andreea Adespii inchizand tabela cu scorul de 29-21 pentru HC Dunarea Braila.
Cu toate ca se anunta un meci greu, partida a fost la discretia elevelor lui Ioan Baban, care si-a felicitat fetele pentru cel mai bun joc a lor din acest campionat. “A fost un meci frumos. Le felicit pe fete pentru evolutie. Am avut cel mai bun joc al nostru de pana acum. Ma bucur de revenirea celor trei jucatoare care au fost accidentate. Era nevoie de Esanu in centru dar si de cele doua extreme, Barbos si Agatunovic. Acum urmeaza o partida grea in deplasare la Bucuresti, formatie care nu se lasa atat de usor, mai ales pe teren propriu. E o perioada aglomerata pentru noi. Am jucat azi acasa, jucam joi la Bucuresti, pe 5 noiembrie intalnim Craiova acasa, iar dupa facem deplasarea in Rusia pentru meciul cu Krasnodar. Speram sa trecem cu bine de aceasta perioada aglomerata”, a declarat Ioan Baban.
HC Dunarea Braila urca din nou pe podium si ocupa pozitia a treia cu 8 puncte din cele cinci partide disputate.
Marcatori:
HC Dunarea Braila:Horjea 11, Moldova 4, Brot 3, Perianu 3, Agatunovic 3, Shutska 2, Adespii 1, Kuridza 1, Esanu 1
HCM Roman: Marin 5, Horobet 3, Iubanu 3, Gherman 3, Garipova 2, Stoleru 2, Agrigoroaiei 2, Joldes 1.
Rezultatele etapei a VI-a
Corona Brasov – CSM Ploiesti 29-22
Oltchim Ramnicu Valcea – SCM Craiova 39-24
Universitatea Jolidon – CSM Bucuresti 28-26
HC Zalau – HCM Baia Mare 24-30
URL: http://www.infobraila.ro/?p=39303

HC Dunarea intalneste HCM Roman pe teren propriu


Read more!
* Ionela Goran se intoarce ca adversar la Braila *
Sambata, 27 octombrie, cu incepere de la orele 11.00, sala Polivalenta “Danubius” intalneste ocupanta locului sase din actualul clasament al Ligii Nationale de handbal feminin, HCM Roman.
Echipa din Roman vine cu un moral bun la Braila, dupa ce etapa trecuta a castigat puncte pretioase pe teren propriu, chiar impotriva vicecampioanei “U” Jolidon Cluj.
Cu echipa pe care o are astazi HCM Roman, cu jucatoare precum Paula Visan, care a fost desemnata cel mai bun portar la Campionatul Mondial Universitar de anul acesta din Brazilia, cu Raluca Agrigoroaie unul dintre pivotii echipei Nationale, cu revenirea a doua jucatoare la Roman si anume Paula Elena Paval si Claudia Mihaela Din, dar si cu unul dintre cei mai experimentati interi, Ionela Goran, HCM Roman ataca de la o etapa la alta pozitiile inalte din clasament.
Daca sezonul trecut, HC Dunarea nu a avut emotii la partida cu HCM Roman de acasa, conducand pe tot parcursul meciului si obtinand o victorie lejera in fata echipei adverse, astazi echipa din Roman isi doreste o clasare cat mai buna in clasament si vine la Braila sa castige. “Avem un meci greu acasa. HCM Roman s-a intarit si vine la Braila cu un moral bun, dupa ce au castigat in fata celor de la Jolidon Cluj. Vin odihnite, au avut o pauza de 10 zile, iar noi in aceasta perioada am avut de disputat doua meciuri importante in Cupa EHF. Avem echipa completa, si-au revenit si Esanu, Agatunovic si Barbos dar nu vreau sa risc cu ele. Am pregatit meciul si ne dorim ca dupa cele 60 de minute de joc, sa ne revina noua cele doua puncte”, a declarat antrenorul de la HC Dunarea Braila, Ioan Baban.
Partida din Sala Polivalenta “Danubius” dintre HC Dunarea Braila si HCM Roman va fi arbitrata de cuplul Din/Dinu din Bucuresti.
URL: http://www.infobraila.ro/?p=39217

Pentru meciul cu “Kuban” Krasnodar, HC Dunarea face deplasarea in Rusia


Read more!
* EHF a stabilit datele pentru disputarea celor doua partide dintre “Kuban” Krasnodar si HC Dunarea Braila *
Dupa ce a castigat meciurile impotriva tinerelor jucatoare de la Biseri, HC Dunarea Braila intalneste in turul al III-a din Cupa EHF o echipa mult mai puternica si anume “Kuban” Krasnodar.
Cu un istoric impresionant in competitiile europene, mult mai experimentata echipa rusa, “Kuban” Krasnodar ocupa in acest moment locul 4 in clasamentul Ligii Nationale de handbal din Federatia Rusa.
Cu toate ca cei din conducerea clubului brailean au vrut sa joace ambele partide din turul III din Cupa EHF, la Braila, conducerea Krasnodarului au refuzat categoric acest lucru. Astfel, HC Dunarea Braila face deplasarea in Rusia pentru primul meci.
Partida dintre “Kuban” Krasnodar si HC Dunarea Braila se joaca la Krasnodar, duminica 11 noiembrie cu incepere de la orele 16.30, urmand ca o saptamana mai tarziu, respectiv sambata, 17 noiembrie, cu incepere de la orele 11.00 sa se dispute returul din Sala Polivalenta “Danubius”. “Noi am incercat sa jucam ambele partide la Braila asa cum am facut cu Biseri dar ei nu au acceptat. Se va juca turul la ei si returul la noi. Pentru asta incerc sa mut meciul cu Craiova, care normal trebuie sa se dispute pe 8 noiembrie, dar nu vom aveam cum sa jucam joi in Liga Nationala si apoi sa facem deplasarea in Rusia sa jucam in EHF. Eu incerc sa vorbesc la FRH, dar si cu cei de la Craiova si sa ajungem la comun acord sa jucam meciul ori mai devreme ori mai tarziu”, a declarat antrenorul de la HC Dunarea, Ioan Baban.
Pana la meciul din turul III din Cupa EHF, HC Dunarea Braila are de disputat meciurile din Liga Nationala cu HCM Roman si CSM Bucuresti.
URL: http://www.infobraila.ro/?p=39137

HC Dunarea in efectiv complet! Barbos, Agatunovic si Esanu sunt apte de joc


Read more!
* Jucatoarele nu vor evolua la intensitate maxima dar sunt pregatite sa revina *
La sfarsitul saptamanii trecute, HC Dunarea a evoluat in Cupa EHF contra echipei WHC Biseri. Cu toate ca nu a intalnit o echipa foarte puternica, antrenorul de la HC Dunarea a tratat cu multa seriozitate aceste partide, avand antrenamente zilnice. Nicoleta Esanu, care evolueaza pe post de centru la HC Dunarea s-a accidentat la unul dintre antrenamente, fiind singura care nu a evoluat in dubla mansa din weekend de la Polivalenta, dar acum este pregatita sa revina pe teren. “Esanu a fost singura care nu a fost evoluat la cele doua meciuri cu WHC Biseri. Nu am vrut sa risc vreo accidentare mai mare. Nu a fost nimic grav la ea, dar avea nevoie de recuperare”, a precizat Ioan Baban.
Andreea Barbos si Bojana Agatunovic au ajutat echipa doar in partida de sambata, dar ambele au fost accidentate in timpul meciului cu Biseri. Daca la Andreea Barbos lucrurile nu au fost foarte grave, Bojana Agatunovic a izbucnit in lacrimi chiar pe teren. Aceasta a avut un contact mai dur cu una din jucatoarele adverse si a suferit o entorsa la bratul de aruncare. “Avem lotul complet. Barbos, Agatunovic si Esanu si-au revenit, dar nu vreau sa le fortez. Au intrat la recuperare si sunt convins ca vor juca cat mai curand. Treptat vor reveni la capacitate maxima, dar momentan nu vreau sa risc pentru ca sunt jucatoare de baza. Vor evolua dar nu la intensitate maxima. Avem nevoie de ele la echipa”, a declarat antrenorul Ioan Baban.
Cele trei jucatoare sunt pregatite sa revina pe teren si sa ajute echipa atat in Liga Nationala cat si in Cupa EHF.
URL: http://www.infobraila.ro/?p=39134

HC Dunarea s-a calificat in runda a III-a din Cupa EHF


Read more!
* HC Dunarea Braila a debutat cu dreptul in competitia europeana * HC Dunarea Braila –WHC Biseri 33-15 (9-15)
In acest sfarsit de saptamana, brailenii au putut urmari primele partide ale HC Dunarii In Cupa EHF. Cu un adversar mult mai slab, echipa antrenata de Ioan Baban a trecut fara emotii in urmatoarea runda. HC Dunarea a avut ca prim adversar In EHF, tanara echipa din Muntenegru, WHC Biseri.
Calificarea s-a jucat inca de sambata cand Dunarea Braila a incheiat jocul cu un avans de 25 de goluri, tabela aratand dupa 60 de minute 39-14 pentru gazde. Daca partida de sambata a fost perfecta din punct de vedere tactic, duminica jucatoarele de la HC Dunarea a oferit publicului un adevarat spectacol.
Atac, aparare, pozitional, faza a doua sau contraatac, totul a mers bine. Cireasa de pe tort de la cea de-a doua partida a fost portarul Dobre, care a lasat poarta goala si a ajutat echipa in atac. Dornica sa inscrie, Pitzu Dobre a facut senzatie si a fost la un pas sa marcheze din 7m.
Publicul brailean a intalnit o echipa a Dunarii dornica de victorie si asta s-a vazut in special pe tabela de marcaj. Adversarele echipei brailene, mai tinere si fara experienta nu au putut tine piep apararii brailene, aparare la care mezina Perianu a fost maestra.

Daca in primul meci, jucatoarele de la WHC Biseri au reusit sa inscrie abia in minutul 11, in cea de-a doua partida acestea au marcat Inca de la primul atac.
Chiar daca calificarea se jucase inca de sambata, elevele lui Ioan Baban au tratat cu seriozitate si partida de duminica, conducand, cum era de asteptat, pe tot parcursul meciului.
In partida de sambata, cu toate ca aveau un avantaj mare, HC Dunarea nu s-a lasat, iar in afara de Nicoleta Esanu, care nu a fost bagata pe teren, si Andreea Barbos care s-a accidentat, fiecare jucatoare de la HC Dunarea a inscris cel putin un gol, dar apararea mai dura a muntenegrencelor a facut ca HC Dunarea sa piarda sambata doua jucatoare de baza, Andreea Barbos si Bojana Agatunovic, fiind accidentate.
Sandra Kolakovic, antrenorul de la WHC Biseri, a recunoscut ca HC Dunarea a fost o nuca mult prea tare pentru echipa tanara pe care o conduce, simtand gustul amar al infrangerii inca de sambata.
“Vreau sa felicit echipa adversa si sa le urez succes In continuare. Pentru jucatoarele mele a fost o experienta placuta cu toate ca am fost invinse si asta poate fi o lectie pentru partidele viitoare. Multumim organizatorilor pentru gazduire si pentru modul in care am fost tratati si multa bafta Dunarii In campionat si In Cupa EHF”, a declarat antrenorul de la WHC Biseri, Sandra Kolakovic.
La randul sau, Ioan Baban a precizat faptul ca echipa pe care a infruntat-o in acest sfarsit de saptamana are un viitor frumos, si a tinut sa le multumesca fetelor sale pentru spectacolul pe care l-au facut astazi. “Pentru noi a fost un examen important de care am trecut cu bine. Am venit dupa o infrangere dura, de la Baia Mare, si aveam nevoie sa castigam aceste partide pentru a ne ridica moralul dar si pentru a pregati meciurile urmatoare. Ne asteapta o perioada aglomerata cu cinci meciuri in doar doua saptamani si jumatate. Le urez succes celor de la Biseri in campionat si mi-ar face mare placere sa ne mai intalnim”, a declarat Ioan Baban dupa cele doua partide din EHF.
HC Dunarea Braila trece cu bine primul test din Cupa EHF, urmand sa aiba ca adversar in runda a III-a echipa Kuban Krasnodar. Meciurile contra echipei rusesti se vor disputa in perioada 10-11 noiembrie urmand ca returul sa se dispute o saptamana mai tarziu in 17-18 noiembrie.
Urmatoarea partida a HC Dunarii Braila din Liga Natioana va avea loc pe teren propriu, sambata 27 octombrie cu Incepere de la orele 11.00, unde Intalneste HCM Roman.
Marcatori:
HC Dunarea Braila: Adina Brot 9, Ada Moldovan 8, Andreea Adespii 3, Iryna Shutska 3, Alina Horjea 2, Gabriela Perianu 2, Sandra Kuridza 2, Raluca Irimia 2, Liliana Craciun 2.
WHC Biseri: Perazic Sladjana 7, Rakocevic Sandra 2, Recevic Iva 2, Mugosa Dijana 2, Kaludjerovic Marija 1, Vukcevic Olivera 1.
URL: http://www.infobraila.ro/?p=38805

Un prim pas spre Europa!


Read more! * HC Dunarea – WHC Biseri 39-14 (18-6) *
Astazi, in fata a aproape 800 de spectatori, HC Dunarea Braila a inceput cu dreptul, drumul lung si greu in Cupa EHF. Brailencele au avut un adversar care se anunta ceva mai puternic, o parte din lotul lui Biseri fiind la echipa de tineret a Muntenegrului, tara care anul acesta, la Londra, a ajuns vicecampioana olimpica, dar care a intalnit astazi o echipa a Dunarii perfecta.
Atac, aparare, pozitional, faza a doua sau contraatac, totul a mers bine. Publicul brailean a intalnit astazi o echipa a Dunarii dornica de victorie si asta s-a vazut in special pe tabela de marcaj. Pe intreg parcursul meciului, fetele antrenate de Ioan Baban si Cristi Preda, au condus detasat. Adversarele dunarii, mai tinere si fara experienta nu au putut tine piep apararii brailene, aparare la care mezina Perianu a fost maestra. Evolutia meciului a fost una spectaculoasa, WHC Biseri inscriind primul punct in minutul 11 cand HC Dunarea marcase deja 8 goluri. De aici si pana la finalul primei reprize a inscris fiecare jucatoare pe care Ioan Baban o arunca in lupta, in timp ce tinerele muntenegrence aveau o misiune dificila, cei trei portari ai dunarii fiind azi in forma maxima, si astfel dupa 30 de minute de joc, tabela arata un scor lejer de 18-6 pentru Dunarea Braila.
Cu toate ca aveau un avantaj mare, echipa antrenata de Ioan Baban nu s-a lasat, iar in afara de Nicoleta Esanu, care nu a fost bagata pe teren, si Andreea Barbos care s-a accidentat, fiecare jucatoare de la HC Dunarea a inscris cel putin un gol. Repriza a doua a mers la fel de bine ca si prima, dar apararea mai dura a muntenegrencelor a facut ca HC Dunarea sa piarda astazi doua jucatoare de baza, Andreea Barbos si Bojana Agatunovic, fiind accidentate.
Antrenorul echipei din Muntenegru a tinut sa felicite echipa adversa, si sa recunoasca ca echipa pe care o conduce e inca la inceput de drum, iar HC Dunarea a fost o nuca mult prea tare pentru ele. “Vreau sa felicit echipa adversa dar totodata sa-mi felicit si jucatoarele. S-a vazut clar in acest meci faptul ca Dunarea este mai presus de noi si ca stapanesc mult mai bine meciul. Jucatoarele noastre sunt tinere si in momentul de fata sunt in formare, nu au decat 17-18 ani. Este cea mai frumoasa experienta pe care ele o pot avea la o varsta asa de mica. In momentul de fata noi de bucuram de fiecare meci si incercam sa ne perfectionam prin experienta pe care o castigam de la fiecare partida. Speram ca pe viitor sa devenim una din echipele bune din Muntenegru, sau sa dam nationalei noastre jucatoare de calitate si de ce nu peste ani de zile sa fim mai bune decat echipele romanesti”, a declarat Kolakovic Sandra, antrenorul de la WHC Biseri.
La randul sau, antrenorul Dunarii Braila, Ioan Baban a tinut si el sa felicita daruita jucatoarelor din echipa adversa. “Vreau sa felicit si eu echipa adversa, pentru ceea ce au dat astazi pe teren. Mi s-au parut putin obosite dupa drum. Noi le-am vizionat la jocul din Campionatul Mondial de tineret si acolo chiar au facut o faza buna. Pentru noi a fost un joc bun in vederea examenelor pe care urmeaza sa le avem atat in Liga Nationala cat si in EHF. Imi pare rau ca ni s-au accidentat niste fete, si chiar jucatoare de baza”, a conchis Ioan Baban dupa prima partida, din aceste sezon, a Dunarii Braila in cupa EHF.
Zi de sarbatoare in sala Danubius, nu numai datorita rezultatului, ci si faptului ca a fost ziua de nastere a Sandrei Kuridza, interul drept de la HC Dunarea, fiind felicitata de suporteri si de oficiali. Vicepresedintele Consiliului Judetean, Florin Mija i-a oferit tinerei jucatoare un buchet mare de flori, iar profesorul Ioan Baban i-a daruit acesteia o minge de handbal din portelan. Tanara Sandra le-a multumit atat suporterilor cat si antrenorului si oficialilor braileni, prin evolutia spectaculoasa pe care a avut-o in aceasta partida, fiind marcatoarea a 6 goluri.
Maine, incepand cu orele 11.00, sala Polivalenta Danubius gazduieste cea de-a doua partida din Cupa EHF.
Evolutia scorului:4-0(min5), 8-0 (min10), 10-1 (min 15), 13-2 (min 20), 17-3 (min 25), 18-6(min 30), 24-7 (min 36), 26-8 (min 40), 29-10(min 45), 33-11 (min 50), 39-14(final).
Marcatoare:
HC Dunarea Braila: Adina Brot 8, Sandra Kuridza 6, Gabriela Perianu 5, Ada Moldovan 5, Alina Horjea 5, Andreea Adespii 4, Raluca Irimia 2, Iryna Shutska 2, Liliana Craciun 1, Bojana Agatunovic 1.
WHC Biseri: Perazic Sladjana 3, Rakocevic Sandra 3, Goranovic Andjela 3, Kaludjerovic Marija 2, Klikovac Bobana 1, Vukcevic Olivera 1, Ivanovic Andjela 1,
URL: http://www.infobraila.ro/?p=38730

Europa venim!


Read more! *HC Dunarea – WHC Biseri *
Dupa mai bine de doi ani de zile, sala Polivalenta Danubius gazduieste un meci de cupa europeana. HC Dunarea intalneste tanara echipa din Muntenegru, WHC Biseri, in runda a II-a din Cupa EHF. Sambata si duminica, incepand cu orele 11.00, iubitorii handbalului sunt asteptati la Sala Polivalenta Danubius sa sustina echipa in drumul sau greu catre Europa.
Cu toate ca intalnim o echipa tanara, majoritatea jucatoarelor fiind la echipa nationala de junioare din Muntenergu, antrenorul de la HC Dunarea nu subestimeaza acest joc si pregateste echipa pentru acesta partida, ca pentru o finala.
“Am vizionat una dintre partidele echipei Biseri, si am ramas surprins cand am vazut, ca in ciuda unei medii de varsta foarte mici, jucatoarele sunt destul de mature in joc. Se vede tehnica scolii sarbe de handbal. Stapanesc foarte bine jocul, chiar doua, trei sisteme de aparare, iar poarta chiar merge bine. Noi am inceput sa pregatim jocul, si muncim pentru a merge mai departe. Asteptam toti suporterii la cele doua partide, si sper ca Sala Polivalenta sa fie plina, pentru ca nu vezi in fiecare zi un meci de EHF. Vrem sa debutam cu dreptul in Cupa EHF, dar pe langa lupta care se va da in teren avem nevoie si de sprijinul publicului brailean”, a declarat antrenorul Dunarii Braila, Ioan Baban.
Echipa WHC Biseri ajunge maine la Braila si este posibil ca maine dupa amiaza sa faca si un antrenament in Sala polivalenta.
URL: http://www.infobraila.ro/?p=38627

Perianu si Nichita in lotul largit pentru Euro 2012


Read more!
Gheorghe Tadici a anuntat lotul largit pentru 2012, printre care se regasesc si doua jucatoare de la HC Dunarea, Gabriela Perianu si Mirela Nichita dar si tanara Cristina Neagu de la Oltchim, care dupa 20 de luni de absenta revine la echipa nationala.
In lotul largit pentru Euro 2012 , din Serbia selectionerul le-a mai convocat si pe Aurelia Bradeanu, Patricia Vizitiu si Ionela Stanca
Lotul largit al României pentru Euro 2012:
Portari: Talida Tolnai (Uskudar Istanbul), Paula Ungureanu (Oltchim Rm. Vâlcea), Mihaela Smedescu (HCM Baia Mare), Mirela Nichita (HC Dunarea Braila), Adina Muresan (HC Zalau)
Extreme stânga: Iulia Curea (Oltchim Rm. Vâlcea), Camelia Hotea (Corona Brasov), Nicoleta Dinca (“U” Jolidon Cluj)
Extreme dreapta: Adriana Nechita (Oltchim Rm. Vâlcea), Magdalena Paraschiv (“U” Jolidon Cluj), Aneta Pîrvut (HCM Baia Mare), Marilena Burghel (Corona Brasov)
Pivoti: Oana Manea (Oltchim Rm. Vâlcea), Ionela Stanca (Oltchim Rm. Vâlcea), Crina Pintea (HC Zalau), Oana Apetrei (Corona Brasov)
Interi stânga: Cristina Neagu (Oltchim Rm. Vâlcea), Clara Vadineanu (“U” Jolidon Cluj), Adina Meirosu (Oltchim Rm. Vâlcea), Diana Drutu (Corona Brasov), Adriana tacalie (Corona Brasov), Carmen Cartas (“U” Jolidon Cluj), Gabriela Perianu (HC Dunarea Braila)
Centru: Aurelia Bradeanu (Oltchim Rm. Vâlcea), Eliza Buceschi (HCM Baia Mare), Daniela Babeanu (SCM Craiova), Luciana Marin (HCM Roman)
Interi dreapta: Melinda Geiger (HCM Baia Mare), Roxana Varga (HC Zalau), Patricia Vizitiu
URL: http://www.infobraila.ro/?p=38584

HC Dunarea este viitor, nu trecut!


Read more!
Meciul de la Baia Mare ne-a intristat pe toti. Nu incerc sa-mi scuz reporterii, care l-au “ars” pe Ioan Baban amintindu-i pariuri vechi de un an, dar si declaratia halucinanta de dupa meciul pierdut la el acasa in care se intrecea in laude la adresa adversarelor noastre. Trebuie insa sa inteleaga toata lumea ca Nutu, asa cum este alintat profesorul Baban de catre prieteni – printre care, cu mandrie, ma numar si eu – ne-a obisnuit cu victoria, cu jocul bun al echipei noastre fanion: HC Dunarea Braila! Iar jocul de la Baia Mare a fost unul prost, mai ales ca fetele noastre nu au reusit sa treaca peste arbitrajul trupei de la Zalau, arbitraj care ne-a rupt atunci cand conduceam cu doua goluri diferenta! Trebuie insa sa remarcam si faptul ca nu arbitrii le-au transformat in jaloane pe Moldovan si Shutska in special, care au facut ca jocul in aparare sa o aduca in pragul disperarii pe “Pitu” Dobre, care, aparand bine, ne-a salvat de la o diferenta de scor mult mai mare!
Am fost suparati pe Nutu pentru ca nu a gasit inca solutii pentru utilizarea la maximum a Sandrei Kuridza, care a parut ca poate concura cu Muller sau Barbara de la Krim. Am fost suparati ca, vazand scorul, antrenorii echipei noastre s-au gandit sa-l transforme intr-unul de antrenament pentru dubla mansa cu Biseri! Presupun ca asta au vrut sa faca, pentru ca alta scuza rezonabila pentru vraistea care a domnit in repriza a doua nu vad, ca doar nu cred ca, asa cum spun unii, am fi “trantit” meciul de la Baia Mare! Am fost suparati ca echipa nu a jucat bine, dar e dreptul nostru sa fim suparati, drept pe care-l avem pentru ca, INDIFERENT DE REZULTAT NOI SUNTEM TOT ALATURI DE ECHIPA!
Cu siguranta, un joc bun si calificarea cu Biseri in EHF va trimite in uitare meciul de la Baia Mare, iar vulpoiul batran Baban stie acest lucru. Ne va “pacali” iar inimile in weekend si ne va face sa visam frumos, intorsi la realiatea pe care vrem s-o traim, ca doar, vorba aia, n-am castigat, dar totul inca se joaca! Nutu stie cum se traiesc meciurile cand esti implicat total. Stie ca Infobraila este pentru HC Dunarea cum este Marca pentru Real Madrid, adica un ziar de casa! Da! Sunt convins ca adversarii nostri, competitorii nostri, isi rad in barba pentru ca recunosc asta! HC Dunarea merita o astfel de dezvaluire! Iubim echipa asta! Dincolo de meseria noastra suntem suporterii acestei echipe, la fel de bucurosi sau suparati ca si cei care vin meci de meci sa le sustina pe fetele noastre! N-avem pretentia ca pentru asta sa fim apreciati, ba chiar nici intelesi! Stiu ca trairile mele de la meciurile cu mare incarcatura starnesc antipatie, mai ales in randurile celor care nu iubesc aceasta echipa, dar eu asa consider ca trebuie sa scriem deorece minciuna cea mai rea este minciuna celor platiti sa spuna adevarul!
Pot sa te felicit de pe acum pentru calificarea in fata celor de la Biseri, nu-i asa Nutule?
URL: http://www.infobraila.ro/?p=38488

Baban conduce Braila, dar e cu gandul la clasarea pe un loc cat mai sus a HCM-ului


Read more!
Nu stim care sunt gandurile emeritului Ioan Baban, dar un lucru e cert, isi doreste ca echipa lui de suflet, HCM Baia Mare, sa ajunga cat mai sus. Cu toate ca este pe banca tehnica a Dunarii Braila de mai bine de un an, Ioan Baban lasa impresia ca este preocupat mai multe de activitatea baimarencelor decat de a dirija jocul brailencelor. Nu-i de condamnat faptul ca Baban este in continuare “alaturi” de echipa pe care a crescut-o, ci de faptul ca si astazi isi da cu parerea de jocul pe care baimarencele il fac, cu toate ca nimeni nu-l intreaba, in timp ce HC Dunarea trece printr-o periada grea de refacere.
Anul trecut, intr-o conferinta de presa Ioan Baban a declarat faptul ca si-a pus masina la bataie intr-un pariu, declarand ca e dispus sa piarda o masina de lux daca HCM Baia Mare nu termina in prima parte a clasamentului… Cum s-a facut, nu stim nici noi (sau cel putin nu vrem sa banuim), dar HCM a incheiat sezonul trecut in prima parte a clasamentului. Anul acesta Baban nu si-a mai pus masina la bataie, dar a preconizat faptul ca HCM va termina pe podium. Oare asa va fi!?
“Felicit echipa din Baia Mare pentru modul in care a jucat, a jucat foarte bine, victoria este meritata. Ma bucur ca si-au revenit dupa jocul de la Cluj. Parerea mea este ca Baia Mare intra in primele patru. Cum arata Baia Mare e acolo: la bataie la medalii”,  a declarat Ioan Baban dupa ce HC Dunarea a pierdut rusinos la Baia Mare.
Despre japca arbitrilor care au condus jocul si despre jocul slab al echipei sale nu a suflat nici un cuvintel…
URL: http://www.infobraila.ro/?p=38382

HC Dunarea Braila are un nou site


Read more!
Conducerea echipei HC Dunarea Braila a lansat astazi noul site al clubului. www.hcdunareabraila.ro este noul portal al echipei brailene. Iubitorii de handbal pot gasi aici informatii despre echipa, ultimele stiri aparute, programul competitional dar si o galerie foto impresionanta de la meciurile oficiale ale echipei.
Conducerea clubului a precizat faptul ca la site inca se mai lucreaza, urmand ca in zilele urmatoare sa se mai faca anumite update-uri.
URL: http://www.infobraila.ro/?p=38325

Am batut drumul degeaba!


Read more!
HCM Baia Mare – Dunarea Braila 31-26 (17-13)
Cum se astepta toata lumea a fost un meci greu, ambele echipe luptand pentru un loc cat mai bun in clsament. Daca la Baia Mare, principala marcatoare, Melinda Geiger nu prea a fructificat, la HC Dunarea nici apararea si nici macar atacul nu au functionat.
Inceput de meci greu la Baia Mare, unde elevele lui Ioan Baban au marcat primul gol in minutul 3, dupa ce baimarencele au luat-o om la om pe Perianu, si au trecut usor de apararea Dunarii Braila.  Chiar daca nici arbitri nu au fost ingaduitori, HC Dunarea avand 2 eliminari in minutul 12, fetele antrenate de Ioan Baban au tras si au egalat in minutul 17 prin Adina Brot 10-10. Egalitatea nu a tinut mult, baimarencele desprinzandu-se la 3 goluri, 13-10 minutul 25. Diferenta s-a marit iar HC Dunarea intra la pauza cu un handicap de 4 goluri.
Oricat de mult si-ar fi mustrat Baban elevele la pauza ceva nu a mers. Horjea, Perianu, Moldovan, Shutska, Brot, si Agatunovic au ratat pe banda rulanta, iar antrenorul s-a vazut nevoit sa schimbe intreaga echipa. Cu Adespii, Esanu si Sandra, HC Dunarea a incercat si cu greu a reusit sa mai inscrie cateva goluri si sa spele din rusine.
In afara de loviturile de la 7m, HC Dunarea cu greu a mai inscris din pozitional, iar din contraatac au ratat in faza de 1-1 doar cu portarul.
Meciul se incheie cu o prima infrangere a echipei brailene, care a etalat la Baia Mare cea mai modesta aparare si cel mai slab atac, portarul Dobre fiind singura care a luptat pana in ultima secunda, 31-26.
Astfel fetele lui Ioan Baban primesc un dus rece si poate se trezesc la realitate pana sambata, 20 octombrie cand joaca in Cupa EHF.
HCM Baia Mare: Ghionea(8-3 din 7m), Buceschi(6), Tatar(6), Geiger(5), Pirvut(3), Rudics(3-1 din 7m)
HC Dunarea: Perianu(8-2 din 7m), Moldovan(4), Horjea(4-1 din 7m), Adespii(3-2 din 7m), Brot(3), Agatunovic(2), Kuridza(1), Barbos(1)
URL: http://www.infobraila.ro/?p=38291

Saptamana de foc pentru HC Dunarea


Read more!


* Jucam pe teren minat *
Pentru HC Dunarea urmeaza o saptamana dificila, echipa braileana avand un meci greu in Liga Nationala impotriva ocupantei locului doi din actualul clasament, dar si meciurile din Cupa EHF.
Sala Sporturilor Lascar Pana, gazduieste, luni, 15 octombrie, incepand cu orele 18.00, meciul din etapa a V-a dintre HCM Baia Mare si HC Dunarea Braila. Partida dintre cele doua grupari se anunta a fi un adevarat derby avand in vedere ca cele doua echipe se lupta pentru a ocupa un loc cat mai sus in clasamentul final.
“A fost o pauza destul de lunga, dar noi am avut antrenamente zilnice si cele doua meciuri cu CSM Ploiesti ne-a ajutat sa ne mentinem in forma. Shutska, Perianu si Nichita au revenit de la lot si au intrat la antrenamente. Urmeaza o deplasare lunga si un meci destul de greu. Intalnim o echipa puternica cu un joc foarte bine legat si cu o aparare buna, dar sper ca experienta jucatoarelor mele sa se vada pe teren”, a declarat antrenorul principal Ioan Baban.
HC Dunarea face deplasarea la Baia Mare duminica, urmand ca luni sa se dueleze pe teren maramuresan contra unei echipe care a facut surpriza acestui inceput de campionat.
Pana in momentul de fata, HCM Baia mare a pierdut un singur meci sI acela impotriva vicecampioanei “U” Jolidon Cluj, in timp ce HC Dunarea Braila a castigat cele toate trei partide disputate pana acum. Calina si Belean sunt arbitri care vor “dirija” meciul de la Baia Mare.
*Dubla mansa din EHF, la Sala Polivalenta “Danubius”
Ultima participare a echipei brailene in Cupa EHF a fost dupa sezonul 2009-2010, cand echipa a terminat pe locul cinci in Liga Nationala. Atunci HC Dunarea Braila a trecut in turul al-IV-lea, eliminand Femina Vise (Belgia) si Ormi Loux Patras (Grecia) castigand toate meciurile. In optimi, echipa braileana a fost eliminata de Team Esbjerg.
Anul acesta, HC Dunarea Braila are sansa de a juca ambele meciuri din prima etapa a Cupei EHF, la Braila. Astfel, sambata si duminica, incepand cu orele 11.00, sala polivalenta Danubius gazduieste partidele din Cupa EHF dintre HC Dunarea Braila si WHC Biseri. Avand in vedere ca meciurile se disputa pe teren propriu si elevele lui Ioan Baban sunt mult mai experimentate in comparatie cu tinerele de la echipa adversa, putem spune ca HC Dunarea pleaca cu prima sansa la castigarea celor doua partide.
Internationalii care vor arbitra cele doua meciuri sunt Konstantinos Katsikis si Michalis Michailidis din Grecia, iar observatorul meciului va fi Delyan Genchev din Bulgaria.
URL: http://www.infobraila.ro/?p=37926

Doua victorii pentru HC Dunarea in amicalurile cu Ploiestiul


Read more!


Vineri si sambata, Sala Polivalenta Danubius din Braila a gazduit doua meciuri amicale intre echipa locala, HC Dunarea si CSM Ploiesti.
Daca in partida de vineri, HC Dunarea a beneficiat de aportul Alinei Horjea, care a marcat 11 goluri, sambata elevele lui Ioan Baban, in lipsa Alinei Horjea, si-au impartit golurile, cea mai buna marcatoare fiind Adina Brot.
Antrenorul principal de la HC Dunarea a rulat intreg lotul, cu exceptia celor trei jucatoare care au fost convocate la loturile nationale, Perianu, Nichita si Shutska. Daca pe postul lui Perianu s-a gasit inlocuitor, iar lipsa Nichitei nu s-a vazut, Gabriela Dobre aparand 5 lovituri de la 7m si blocand de asemenea poarta in faze de 1-1, pe linia de sase metri, lipsa Irynei Shutska s-a simtit, jocul Ralucai Irimia fiind unul mediocru.
In cea de-a doua partida s-a actionat foarte putin de la linia de 9m, Ada Moldovan fiind singura cu 5 reusite in timp ce Adespii si mai ales Sandra Kuridza s-au ferit sa arunce de la linia punctata, avand ambele doar cate 3 reusite. Si de data aceasta extremele au stralucit, Brot, Craciun, Agatunovic dar si evolutia tinerei Andreea Barbos au facut ca echipa sa reintre la conducere.
In ambele partide HC Dunarea Braila a fost condusa de echipa adversa, CSM Ploiesti conducand chiar si cu 7 goluri, dar dupa un time out bine venit, elevele lui Ioan Baban s-au repliat si au preluat conducerea. Cu toate ca ambele partide au fost castigate la doar un gol diferenta, meciurile au fost benefice pentru ambelor echipe, care urmeaza ca in staptamana urmatoare sa reia jocurile din Liga Nationala.
Pentru HC Dunarea urmeaza o perioada destul de aglomerata, jucand meciul din etapa a V-a care va avea loc pe meleaguri Maramuresene. HC Dunarea intalneste echipa cu o evolutie surprinzatoare in aceste inceput de sezon, HCM Baia Mare, care ocupa in momentul de fata locul 2 in clasament. Derby-ul dintre ocupantele locurilor doi si trei din actualul clasament va avea loc luni, 15 octombrie, in Sala Lascar Pana din Baia Mare, cu incepere de la orele 18.00, si va fi transmis de Digisport 2. Dupa meciul cu Baia Mare, HC Dunarea are dubla mansa, de acasa, din Cupa EHF, pe 20 si 21 octombrie, impotriva echipei din Munetenegru, Biseri, meciurile incepand cu orele 11.00.
Vineri: HC Dunarea – CSM Ploiesti 29-28 (14-16). Marcatoare: Horjea 11, Moldovan 4, Craciun  3, Irimia 3, Adespii 2, Agatunovic 2, Barbos 2, Kuridza 1, Esanu 1.
Sambata: HC Dunarea – CSM Ploiesti 27-26 (12-19). Marcatoare: Brot 6, Moldovan 5, Irimia 4, Adespii 3, Kuridza 3, Agatunovic 2, Craciun 2, Esanu 2.
URL: http://www.infobraila.ro/?p=37547

HC Dunarea organizeaza doua meciuri amicale


Read more!


* CSM Ploiesti – HC Dunarea Braila in weekend la Polivalenta *
Avand in vedere ca turul Ligii Nationale de handbal feminin s-a intrerupt deoarece echipa Romaniei participa in aceasta perioada la Trofeul Carpati, clubul brailean organizeaza in acest weekend doua partide amicale.
Sala Polivalenta Danubius, gazduieste, vineri si sambata doua meciuri amicale intre echipa locala, HC Dunarea Braila si ocupanta locului 10, CSM Ploiesti. Aceste partide de verificare vin cu doua saptamani inainte ca HC Dunarea sa dispute partidele din Cupa EHF. “Am facut antrenamente zilnice in aceasta perioada de pauza si ne prinde bine aceste meciuri amicale. Urmeaza in Liga Nationala meciul cu HCM Baia Mare, unul de altfel foarte greu, dupa care avem dubla mansa de la Braila din Cupa EHF. E o perioada destul de aglomerata si cu meciuri foarte grele dar speram sa terminam cu bine. Ma bucur ca partidele din EHF se joaca la Braila, atat pentru noi, pentru ca nu mai facem deplasarea in Muntenegru cat si pentru suporterii braileni,” a declarat Ioan Baban.
Partidele dintre HC Dunarea si CSM Ploiesti au loc vineri de la orele 18.00 si sambata de la orele 10.00.
URL: http://www.infobraila.ro/?p=37190

EXCLUSIVITATE: HC Dunarea joaca ambele meciuri din Cupa EHF la Braila


Read more!


* HC Dunarea – WHC Biseri se joaca pe 20 si 21 la sala Polivalenta *
Sala Polivalenta Danubius gazduieste in perioada 20-21 octombrie, meciurile din Cupa EHF, in care HC Dunarea Braila are ca adversar echipa din Muntenegru, WHC Biseri.
Dupa multe discutii, organizatorii au ajuns la comun acord si au hotarat ca cele doua manse sa se joace la Braila, lucru benefic pentru fetele noastre deoarece nu mai fac deplasarea lunga si obositoare in Muntenegru.
Ultima participare a echipei brailene in Cupa EHF a fost dupa sezonul 2009-2010, cand echipa a terminat pe locul cinci in Liga Nationala. Atunci HC Dunarea Braila a trecut in turul al-IV-lea, eliminand Femina Vise (Belgia) si Ormi Loux Patras (Grecia) castigand toate meciurile. In optimi echipa braileana a fost eliminata de Team Esbjerg.
Momentan exista posibilitatea ca meciurile din Liga Nationala sa se amane, HC Dunarea avand o deplasare destul de mare cu o saptamana inainte de disputarea celor doua meciuri din EHF, pe terenul echipei care ocupa acum locul 2, HCM Baia Mare. De asemenea in weekend-ul in care joaca Cupa EHF, HC Dunarea trebuia sa joace in Liga Nationala meciul din etapa a VI-a impotriva echipei HCM Roman, care sigur va fi amanat.
* Infruntam o echipa de tineret *
Din lotul echipei WHC Biseri fac parte foarte multe jucatoare de la echipa de tineret a Muntenegrului, printre acestea numarandu-se Aleksandra Djurkovic, Milica Kostic, Katarina Perovic, Jelena Despotovic, Bobana Klikovac, Marija Mugosa, Andjela Ivanovic, Olivera Vukcevic, Marija Kaludjerovic, Sladjana Perazic, Iva Recevic, Andjela Goranovic, media de varsta fiind de 17 ani. Practic, experienta jucatoarelor de la HC Dunarea ar trebui sa fie mult mai mare decat a junioarelor de la WHC Biseri si sa invinga fara probleme echipa din Muntenegru.
URL: http://www.infobraila.ro/?p=37097

Traditia continua: Dunarea invinge Galatiul in derby-ul orgoliilor


Read more!


* HC Dunarea Braila – HC Danubius Galati 23-18 (12-8)
Sambata, 22 septembrie, Sala Polivalenta Danubius a gazduit derby-ul orgoliilor dintre HC Dunarea Braila si HC Danubius Galati, meci care conta pentru etapa a IV-a din Liga Nationala de handbal feminin.
HC Dunarea a tras inca din primele minute sa se impuna pe teren propriu si sa continuie traditia acestui derby. Elevele lui Ioan Baban au condus pe tot parcursul partidei, o echipa a Galatiului dornica de victorie dar fara prea multe sanse.
Dupa ce in minutul 3, tabela de marcaj arata 1-1, singurul rezultat de egalitate din aceasta partida, Alina Horjea a adus in avantaj Dunarea Braila insciind in primele 8 minute, doua goluri din pozitional si doua din 7 metri, in timp ce galatencele au reusit sa invinga portarul Brailei, o singura data, tabela de marcaj aratand 5-2 in minutul 8.
Gabriela Dobre a blocat poarta si a reusit sa porneasca doua contraatacuri consecutive, Alina Horjea fructificand de fiecare data (7-3 minutul 12). Galatencele au profitat de apararea slaba a gazdelor si au reusit in urmatoarele 3 minute sa invinga portarul Brailei, scorul ajungand la 7-5 in minutul 15. Elevele lui ioan Baban si-au revenit rapid si Gabriela Perianu, Alina Horjea si Ada Moldovan au fructificat la fiecare pozitional (10-7 minutul 23). In ultimele 10 minute ambele echipe au ratat mult dar scorul era favorabil pentru HC Dunarea, tabela aratand la pauza 12-8 pentru gazde.
In cea de-a doua repriza, fetele de pe banca Galatiului incurajau echipa la fiecare faza, de partea cealalta, antrenorul Ioan Baban isi mustra elevele pentru greselile din aparare. Diferenta de 4 goluri s-a mentinut pana in minutul 40 cand in urma unui time out, brailencele si-au revenit si au dus diferenta la 6 goluri, aceasta fiind cea mai mare de pe parcurul partidei. Daca in  prima repriza jocul cu pivotul nu a mers, Raluca Irimia a reusit doua goluri de pe linia de 6 metri a galatencelor, ducand scorul la 21-15 in minutul 50. Dorinta de castig a galatencelor s-a vazut in ultimele minute, elevele Alexandrinei Soare fortand apararea primind doua eliminari consecutive. HC Dunarea nu a reusit sa inscrie decat un gol in superioritate, in timp ce galatencele se jucau pe linia de 9 metri a apararii gazdelor, Elena Voicu fiind singura care nu a permis ca mingea sa intre in poarta. (21-17 minutul 54, 22-17 minutul 57).  Pe ultima suta de metri, Ada Moldovan a inchis tabela marcand ultimul gol pentru gazde, si astfel partida se termina ca si in ultimii ani cu victoria brailencelor, 23-18 minutul 60.
Marcatori : Horjea 11, Moldovan 4, Perianu 2, Irimia 2, Brot 2, Adespii 1, Agatunovic 1.
URL: http://www.infobraila.ro/?p=36263

Derby-ul orgoliilor la Sala Polivalenta


Read more!
* HC Dunarea intalneste rivala din orasul vecin, HC Danubius Galati in etapa a IV-a a Ligii Nationale *
Sambata, 22 septembrie, incepand cu orele 14.15, sala Polivalenta Danubius gazduieste meciul din etapa a IV-a a Ligii Nationale de handbal feminin in care echipa locala HC Dunarea Braila infrunta HC Danubius Galati.
Ca de fiecare data, fetele de la Dunarea Braila lupta pentru respectarea traditiei si vor sa pastreze toate punctele la Braila. Cu maxima seriozitate si cu dorinta de castig, antrenorul si echipa trateaza acest meci ca pe un adevarat derby chiar daca in acest moment HC Danubius Galati ocupa ultimul loc in Liga Nationala, avand 3 infrangeri din tot atatea meciuri.
Anul trecut Ioan Baban a simtit pentru prima oara ce inseamna acest meci, si a tinut ca alaturi de echipa sa umileasca Galatiul chiar la ei acasa.
Chiar daca clubul galatean si-a schimbat denumirea si a avut ceva probleme financiare, Alexandrina Soare a avut o echipa noua cu care s-a prezentat la startul Ligii Nationale si asta s-a vazut in special la rezultate. Cu opt jucatoare noi, Danubius Galati se lupta in acest an pentru mentinerea echipei in Liga Nationala, dar asta nu inseamna ca nu vor lupta in meciul contra Brailei.
“Urmeaza un meci foarte important, cu orgolii locale in care de-a lungul anilor Dunarea Braila a avut de castigat. Tratam acest meci cu maxima seriozitate, ne pregatim sa infruntam o echipa practic noua dar cu dorinta de castig. Am avut vizionari si antrenamente intense in aceasta saptamana si speram ca brailenii care sunt sigur ca vor umple sala Polivalenta sa plece multumiti de acolo”, a declarat antrenorul principal Ioan Baban.
Dupa aceasta partida, Liga Nationala de handbal feminin se intrerupe deoarece echipa Romaniei va participa la Trofeul Carpati de la Oradea. Dunarea Braila are trei reprezentante la acest turneu, Mirela Nichita si Gabriela Perianu facand parte din lotul B al nationalei Romaniei iar Irina Shutska a fost convocata la nationala Ucrainei, tara care de asemenea va participa la acest turneu.
In ceea ce priveste meciurile din EHF, antrenorul Ioan Baban a declarat faptul ca in momentul de fata nu se stie nicio data exacta. “Nu stim nimic momentan. Nu stiu daca vom juca ambele partide aici, sau acolo sau daca se va juca un meci aici si unul acolo. Urmeaza o perioada aglomerata pentru noi, avem meciurile din Cupa EHF dar si deplasarea la Baia Mare, dar pana atunci avem meciul cu Galatiul, si ne pregatim pentru el”, a conchis Ioan Baban.
Derby-ul local dintre HC Dunarea Braila si HC Danubius Galati va fi arbitrat de cuplu de arbitri Marza/Nedelea din Cluj, si va fi transmis de postul Digisport 1.
Programul etapei a IV-a
22.09  HC Dunarea Braila – HC Danubius Galati
Duminica, 23.09.2012
Oltchim Rm.Valcea – CSM Bucuresti
SCM Craiova – HCM Roman
Univ. Jolidon Cluj – HCM Baia Mare
HC Zalau – CSM Ploiesti
URL: http://www.infobraila.ro/?p=36135

Primele puncte (oficiale) din deplasare pentru HC Dunarea


Read more!

* CSM Ploiesti – HC Dunarea Braila 27-28 (14-13)
Cu toate ca plecau favorite in meciul din etapa a III-a impotriva echipei CSM Ploiesti, elevele lui Ioan Baban au avut de tras pentru castigarea celor doua puncte puse in joc.
Apararea gazdelor le-a dat bataie de cap brailencelor inca din primele minute, si dupa ce Alina Horjea a transformat un 7 metri, ( 0-1 minutul 2), ploiestencele au trecut la conducere (2-1 minutul 7).
Cu o evolutie dezamagitoare a Adei Moldovan, cu Perianu si Horjea la jumatate din capacitate, HC Dunarea reintra la conducere datorita extremelor, 3-4 minutul 10.
Pana in minutul 18 echipele au mers cap la cap, 5-5 minutul 13, 6-7 minutul 18, ca doua minute mai tarziu, HC Dunarea sa se distanteze la doua goluri fata de gazde, 7-9 minutul 20.
Evolutia slaba a elevelor lui Ioan Baban, cu foarte multe greseli atat pe aparare, dar mai ales ratarile din pozitional, au permis prahovencelor sa egaleze in minutul 22, 9-9, si chiar sa intre la conducere 12-11 in minutul 27. Oboseala s-a facut simtita in tabara braileana, HC Dunarea intrand la vestiare cu un dezavantaj de un gol, 14-13 minutul 30.
Cea de-a doua repriza ne-a aratat un meci echilibrat, (15-15 min 33, 18-18 min 39, 20-20 min 43) pana in minutul 44 cand HC Dunarea preia conducerea 20-21 ca doua minute mai tarziu sa se distanteze la 3 goluri, 20-24 in minutul 46. Apararea brailencelor a fost una destul de buna, iar pe atac, o evolutie foarte buna a avut-o Andreea Adespii care a marit diferenta la 4 goluri, 20-24 minutul 47, ca trei minute mai tarziu sa se inregistreze cea mai mare diferenta, de cinci goluri, 21-26 minutul 50.
De aici si pana la final ceva nu a mers bine la echipa braileana, care a incasat 3 goluri, marcand doar unu, 24-27 minutul 53. Time out-ul cerut de Baban nu a avut rezultat asupra evolutiei jucatoarelor, brailencele mai incasand 3 goluri, vazandu-se egalate chiar cu un minut inainte de fluierul final, 27-27 minutul 59.
Cu putin noroc si cu un final de meci incendiar, Andreea Adespii inscrie in ultimele secunde golul care le aduce cele doua puncte brailencelor, tabela de marcaj aratand  dupa 60 de minute 27-28 pentru HC Dunarea Braila.
Marcatoare: Horjea 7 goluri, Perianu 6, Agatunovic 5, Brot 5, Adespii 3, Shutska 1, Moldovan 1
In etapa urmatoare, HC Dunarea intalneste pe teren propriu rivala vecina HC Danubius Galati. Partida va avea loc sambata 22 septembrie cu incepere de la orele 14:15, fiind transmis in direct de Digisport.
Rezultatele etapei a III-a
CSM Ploiesti – HC Dunarea Braila 27-28 (14-13)
HC Danubius Galati – Univ. Jolidon Cluj 24-31 (11-15)
HCM Baia Mare – SCM Craiova 31-22 (21-9)
HCM Roman – CSM Bucuresti 27-25 (11-10)
URL: http://www.infobraila.ro/?p=35826

luni, 5 noiembrie 2012

Nationala de handbal feminin se va reuni pe 24 septembrie la Bucuresti


Read more!

Selectionerul nationalei de handbal feminin, Gheorghe Tadici, a anutat saptamana trecuta lotul A si B al Romaniei pentru “Trofeul Carpati”.
Printre cele 32 de jucatoare se numara si Gabriela Perianu si Mirela Nichita, de la HC Dunarea Braila, care au fost convocate in lotul B al Romaniei.
“Este vorba de un lot de 32 de jucatoare, care va fi impartit in doua. Vor fi sapte meciuri de pregatire, plus unul sau doua intre noi. Urmarim disponibilitatea fiecarei jucatoare pentru lotul national si modul in care acestea se adapteaza cerintelor cerute la lotul national. Am lasat la o parte o serie de jucatoare consacrate, care au fost deja verificate, iar altele care sunt accidentate. In mod cert vor aparea modificari in lot pana la Campionatul European. La lotul national, poarta este deschisa in permanenta”, a afirmat selectionerul Gheorghe Tadici.
Selectionerul Romaniei a programat vizita medicala pentru miercuri, 25 septembrie, urmand ca in 26 si 28 sa dispute doua meciuri amicale impotriva campioanei Romaniei, Oltchim Ramnicu Valcea.
* Tadici vrea sa duca nationala la Zalau *
In perioada 2 – 3 octombrie, Romania are programate doua jocuri de verificare cu reprezentativa Olandei. Selectionerul Gheorghe Tadici intentioneaza ca una din cele doua partide impotriva Olandei sa se joace la Zalau, insa Sala Sporturilor nu se stie daca va fi gata. “Daca va fi gata Sala Sporturilor vom juca un meci cu Olanda si la Zalau. Daca nu, vom juca un meci la Oradea si unul la Arad, pentru ca cei de la Arad ne-au contactat deja in acest sens”, a declarat Tadici. {n cazul in care Sala Sporturilor din Zalau nu va fi data in folosinta, varianta cea mai buna pe care o are in acest moment selectionerul este sala din Arad.
Echipa nationala va participa in perioada 7 – 8 octombrie la Trofeul Carpati, care va avea loc la Oradea, si la care vor mai participa reprezentativele Ungariei si Ucrainei.
URL: http://www.infobraila.ro/?p=36007